DNES NA TRUTNOV V CEWLu

DNES NA TRUTNOV V CEWLu

Dnes od šesti večer změříme, letos potřetí, síly s týmem Kara Trutnov. Tentokrát půjde o body ve Středoevropské lize. Ovšem význam dnešního zápasu se odráží ve více zrcadlech. 

Daniel Kurucz 


Dnešní zápas je pravděOvšem podobně soubojem o druhé místo. Očekávám velice těžký zápas podobný tomu, který jsme před nedávnou dobou sehráli v Trutnově. Bude to zápas bojovný, hodně na sílu a mohl být i pro diváky zajímavý na pohled. Věřím, že všechny naše hráčky budou zdravé nebo alespoň v lepší zdravotní pohodě než v minulém zápase a věřím, že v domácím prostředí budeme slavit vítězství.


Trutnov má dobrý tým, který je přibližně stejně silný jako my. Můžeme asi říct, že s ním bojujeme na třech frontách. Jednak o druhé místo v poháru CEWL, také o setrvání na vítězné vlně a neposlední řadě o sebevědomí před blížícím se play-off ŽBL. Kara Trutnov je jedním z našich nejpravděpodobnějších soupeřů do prvního kola play-off ŽBL.


Půjde v tomto utkání také o skóre?

Předně budeme rádi za jakékoliv vítězství a zároveň říkám, že chceme vyhrát co největším rozdílem. Tentokrát bude mou prioritou navyšovat skóre. Chceme totiž postoupit do Final 4 CEWLu a jít do posledních dvou zápasů s co nejlepším skóre.  


Budeme teď hrát dva zápasy za týden. Vyhovuje Vám vyšší četnost a pravidelnost?

Ano, vyhovuje. V této části sezonu už tréninky nejsou o nabírání kondice, ale o ladění týmu před koncem sezony. Být 14 dní bez zápasu je daleko komplikovanější. 

Historie vzájemných zápasů v letošním roce 

S týmem Kara Trutnov jsme se v letošní sezoně utkali dvakrát. Oba zápasy jsme vyhráli. První zápas jsme odehráli v rámci 2.kola ŽBL a zvítězili jsme 77:60, když se za hosty nejvíce prosadila Ovsíková s 15 body a po deseti nasázely Vacková a Prokešová. Na naší straně se prosadila Rolle (18 bodů), Monroe (12), Bortelová a Taylor (po 11). Utkání se tehdy lámalo v druhé čtvrtině, kdy jsme vyrovnali a hlavně na počátku třetí desetiminutovky, kdy Trutnov nedal šest minut ani bod.


Druhý zápas hraný nedávno na palubovce Trutnova byl daleko vyrovnanější a ani jednou se rozdíl ve skóre nedostal nad devět bodů (viz graf). Zápas byl velice tvrdý z obou stran, ale poměr faulů na první poločas byl jen 3:14. Mimo jiné díky 13 bodům z trestných hodů si domácí drželi poločase mírný náskok. Ten jsme postupem času vymazali a definitivní pojistku však daly až Mišurová s Rybovou, které za první tři minuty poslední čtvrtiny nastřílely po pěti bodech a upravily na 70:78. Kolaps našeho týmu s Valosunem se neopa-koval a zápas skončil naší výhrou 84:77. 
 
vloženo: 04.02.2015 10:00 / přečteno: 30485x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.