OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁPASEM

Co o zápase prozradili oba trenéři si můžete přečíst v následujícím textu. 

Daniel Kurucz

V první čtvrtině jsme měli výbornou střelbu a celkově první polovina se nám povedla. Na soupeřovu hru jsme byli dobře připraveni a zaslouženě jsme na začátku vedli. Ve druhém poločase soupeř nasadil zónu a my, přestože jsme stále měli volné střely, jsme body nedávali. Nedokázali jsme proměnit i jednoduché střelecké pozice, což spíše přičítám psychické stránce, kdy si hráčky přestaly věřit. Přesto jsme odehráli výrazně lepší zápas než v Rumunsku.

 

Byla to jen střelba, která promluvila do průběhu zápasu?

Limitovaly nás také rychlé fauly pivotmanek a to, že kvůli zranění absentovala Jacinta Monroe. Neměli jsme tolik útočných doskoků, z toho resultoval soupeřův protiútok a celkem jasné vítězství hostujícího týmu.

 

Které hráčky byste za dnešní výkon pochválil?

Darinu Mišurovou za střelbu a rozehrávku. Výborně se opět prezentovala Monika Hamplová, která se chytla šance a udržuje si dobrou výkonnost. Dnes odehrála 31 minut, byla důležitá i v obraně, kde získala několik balónů. Dobrý výkon podala i Veronika Bortelová, která měla hodně asistencí, ale chyběly mně u ní body.

 

V závěru jste nabádal hráčky k rychlejšímu přerušení hry, ale zdálo se, že to moc nefungovalo…

Přesně tak, nechali jsme hosty dlouho hrát s míčem. Jen Veronika Bortelová pochopila, co je to rychlý faul. Jenže to je o zkušenostech, takou variantu jsme netrénovali a ani jsme se k ní v zápasech nedostali.

 

Myslíte, že by se mohla v závěru projevit únava při střelbě?

Neřekl bych. Distribuce minut byla rovnoměrná – kromě Moniky Hamplové nikdo neměl na svém kontě více než 30 minut. Za horší exekucí spíše stála nedůvěra sama v sebe. Na konci jsme stříleli snad po desáté přihrávce, jenže na takovou hru není v závěru čas.

 

V čem se ještě projevovala omezená rotace pivotů?

Při zóně soupeře je pozice podkošového hráče důležitá. I tam by nám bývalo pomohlo, kdybychom mohli nasadit více Wal nebo Jacintu.

 

Jste ze zápasu, zvlášť po jeho začátku, zklamaný?

Nejsem. Byl to pohledný zápas a bylo jasné, že takovou úspěšnost střelby nemůžeme udržet po celé utkání. Na druhou stranu, ale že spadneme až tak dolů, to jsem také nečekal. Tři hlavní střelkyně měly dohromady střelbu 14/1. Tedy nejsem zklamaný, ale musíme se poučit. Daří se nám úvody zápasů, ale teď musíme zapracovat na třetích čtvrtinách.

 
 

Miroslav Popović – trenér týmu C.S.U. Alba Julia

Začali jsme velice špatně, ale já to přičítám hlavně sedmnáctihodinové cestě na zápas. Musím uznat, že Nymburk po celý první poločas hrál velice dobře, měl excelentní střelbu z vnějšku, dali nám myslím 18 bodů z perimetru. Na začátku druhé čtvrtiny jsem se už trochu začal obávat o výsledek a doufal jsem, že začneme hrát lépe. V závěru druhé čtvrtiny jsme se začali více prosazovat a krok po kroku jsme se vraceli do zápasu. To už jsem věřil, že i kdybychom nevyhráli, nebude rozdíl tak velký.
 

Co bylo rozhodující pro návrat do zápasu – zlepšená střelba nebo obrana?

Předně jsme změnili obranu na zónu 3-2, získali jsme nějaké míče, že kterých jsme mohli rychle dopředu. V útoku jsme pak nacházeli více volných pozic, které jsme proměňovali. Když jsme se k domácím přiblížili bodově, byli jsme zpátky v zápase.

 

Co očekáváte v Trutnově?

To samé – vítězství. Nebudeme po tak dlouhé cestě a myslím, že bychom měli i v Trutnově zvítězit.

 
 
 
 
vloženo: 28.01.2015 16:34 / přečteno: 28308x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.