TEPLÉ PRAMENY BY SE HODILY VÍCE

TEPLÉ PRAMENY BY SE HODILY VÍCE

Naše hráčky stíhané nemocemi a zraněními vyrazí v neděli do Karlových Varů. Možná by se pobyt v lázních hodil více než podvečerní zápas na palubovce haly v Jízdárenské ulici, ale 15.kolo ŽBL nepočká.

Do Karlových Varů jedeme v roli favorita, protože naši hostitelé jsou zatím na předposledním místě ligové tabulky a na záda jim už dýchá poslední Ostrava. Lokomotiva Karlovy Vary má na svém kontě dvě vítězství, jedno venku na Slovance v Mladé Boleslavi (v té době byla Slovanka poslední) a doma dokázaly Vary porazit Trutnov 91:88.

 
Souboj Ramiréz s Monroe

V obou těchto vítězných zápasech byla nejlepší hráčkou Lokomotivy Američanka Hazel Ramiréz (na snímku vlevo v souboji s Jacintou Monroe) a nejlepší střelkyní byla i v prvním zápase na nymburské palubovce. Jenže Ramiréz už za Karlovy Vary nehraje. Klub se nedohodl s agentem ohledně krácení odměn, kterým vedení klubu reagovalo na špatnou výkonnost v lize. „Agent hráčky na to reagoval tím, že se mu to nelíbí. Podle jeho názoru hráčka podává dostatečně dobré výkony. My argumentovali tím, že dobré výkony nepodává celý tým, a tudíž ani tato hráčka. Hráčka tvrdí, že nemůže podávat lepší výkony a my tvrdíme, že podle smlouvy by je podávat měla,“ říká pro server iBasket.cz manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček. Neshoda vedla k okamžitému ukončení smlouvy. Odchodem přišla Lokomotiva průměrně o 12,3 bodů a 3 asistence na zápas. Na pozici rozehrávačky ji tak musí zastoupit dorostenka Karolína Malečková (na snímku vpravo s číslem 4).

 
Malečková #4

Oproti prvnímu utkání v Nymburce bude mít trenér Veselý na soupisce Michaelu Magerčiakovou, sedmatřicetiletou maminku, které ve Varech hrála od roku 2003, kam přišla z Bánské Bystrice a nepřetržitě zde nastupovala až do roku 2011. Druhou novou hráčkou je Švédka Ulrica Holmqvist (187 cm), která ve svých 21 letech hraje svou druhou sezonu mimo rodnou zemi. Tu první odehrála v týmu našich slovenských soupeřek v CEWLu ve Spišské Nové Vsi. Ve třech zápasech nastřílela 40 bodů, pod košem získala 8 míčů a hodně o sobě dala vědět v posledním utkání Lokomotivy v Rosničce proti IMOSu Brno, kdy nastřílela 20 bodů (ze 63 celého týmu).

 

O své postřehy před zápasem se s námi podělil trenér Daniel Kurucz.

Karlovy Vary jsou v tabulce u dna a tudíž jedete na zápas v roli favorita. Čím nám může Lokomotiva naši roli zkomplikovat?

Jednak jsou to technické podmínky, tedy především velmi specifické domácí prostředí haly v Karlových Varech. Sice už z bývalé jízdárny zmizely tak dlouho typické mantinely mezi samotným hřištěm a lavičkami, ale stále je to velmi osobitá tělocvična. 

Tělocvična KV

No a pak samozřejmě vlastní hra Karlových Varů, které hrají hodně rychle dopředu, umí si výborně půjčit míč a některé jejich hráčky nastupující na pozici pivota umí střílet velmi dobře za tři body. Navíc Vary praktikují doma velmi agresivní obranu a zónový presink. Mohou být také nepříjemné aktivním doskokem z křídel, což není úplně typickým jevem v ŽBL.

  

Jak citelné oslabení pro Karlovy Vary znamená odchod Ramiréz, kterou musí nahradit sedmnáctiletá Malečková? 

Na první pohled to je velmi citelné oslabení, neboť Ramirez je velmi šikovná hráčka a dobrá střelkyně. Na druhou stranu na sebe navázala dost střel, které se nyní mohou rozložit na celý tým, což může nakonec být pro hru Varů přínosem. Uvidíme. Pokud jde o Malečkovou, sledujeme ji několik let a herně opravdu roste. Jsem rád, že tato mladá česká rozehrávačka začala dostávat mnohem více minut v ŽBL. Gratuluji ji k tomu.

V našem týmu nebyly všechny hráčky v úterním zápase zdravé. Jak se pročistila nebo naopak zaplnila marodka?

Tak bohužel tady nemám příliš pozitivních zpráv. K dlouhodoběji zraněné Monroe se přidaly některé další hráčky. Zcela fit nejsou například Peklová a Salačová, která už několik dní netrénuje a dnes měla potíže i Monika Hamplová, která v minulých zápasech odevzdala velmi dobré výkony. Snad budou aspoň některé z těchto pivotek v neděli ve Varech k dispozici, v opačném případě bychom museli hodně improvizovat...

 

Ovlivní styl naší hry dva očekávané zápasy v příštím týdnu: důležitý zápas proti Trutnovu v rámci Středoevropské ligy a těžký duel s IMOSem v sobotu?

Těžko říct. Pokud to bude možné a průběžný stav to dovolí, budeme klíčové hráčky plánovitě šetřit. Na druhou stranu bych si opravdu nedělal iluze, že zápas ve Varech rozhodneme nějak velmi brzo a dohrajeme na pohodu, myslím, že nás čeká velký boj s rychlým soupeřem.

 
 
 
 
vloženo: 31.01.2015 01:33 / přečteno: 28952x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.