PSYCHICKÉ NEPOHODY JSME VYUŽILI

PSYCHICKÉ NEPOHODY JSME VYUŽILI

řekla Darina Mišurová po prvním zápase s Trutnovem ve Středoevropském poháru. Svoje pohledy na utkání přidali také oba trenéři.  

Daniel Kurucz

Myslím, že dnes jsme věřili ve vítězství více než soupeř a to i ve třetí čtvrtině, kdy jsme prohrávali o sedm.

V první polovině jsme měli několik zbytečných ztrát, ve druhé čtvrtině jsme nemohli dát koš. Ujala se jen trojka Dariny ze hry. Ve třetí čtvrtině se povedlo střídání Verlíkové, která dala 6 bodů přes Prokešovou, tím nás vrátila do zápasu.

 

Co jste změnili pro druhou polovinu zápasu?

O poločase jsme si řekli pár slov k proměňování příležitostí, práci pod košem a doskok z křídel. Díky zlepšenému doskoku jsme si připravili více šancí. V závěru byl soupeř zbytečně nervózní. Jejich realizační tým možná přenesl nervozitu do hry. Pro trutnovské hráčky to bylo těžké. Ony hrály samy proti sobě, byli nekoncentrované na hru a fanoušci je podporovali v myšlenkách, že jim je ukřivďováno a to se těžko hraje. Vidět to je například na trestných hodech.

 

Jaký pocit jste měl z dnešního výkonu vašich hráček?

Náš tým ukázal vnitřní sílu, věděl, že vyhraje. Po dlouhé době jsem cítil obrovské vnitřní sebevědomí. Družstvo ukázalo vnitřní sílu.

 

Jak jste viděl závěr utkání? Neudělal trenér Trutnova chybu v tom, že nedal pokyn k faulům, aby rozdrobil naší hru a dostal nás na čáru trestných hodů?

V závěru nasadil Trutnov obranu po celém hřišti a já musel vrátit Veroniku Bortelovou, aby to svou zkušeností vytaženou obranu zvládla. Pro hráčky soupeře to v závěru bylo těžké, protože by pro ně nebylo výhodou nás dostat na čáru trestných hodů. Při naší úspěšnosti 19/19 by to asi příliš užitku nepřineslo.  

 

Do zápasu s Trutnovem si vezeme čtrnáctibodový náskok. Je to dostatečné?

Předně musíme za týden porazit Spišskou Novou Ves na jejich palubovce. V prvním měření sil jsme nehráli dobře a oni byli oslabeni o několik hráček základní rotace, například podkošovou hráčku Láskovou. Pokud vyhrajeme v Nové Vsi, myslím, že by nám měl náskok stačit. Rozhodně ale neočekávám, že by nám Trutnov nechal něco zadarmo. I oni chtějí do Final Four postoupit.


Jozef Rešetár – trenér Kary Trutnov

Největší rozdíl byl v obraně, co se týče kontaktních situací. To bylo pro nás nepříznivé. Nymburk byl v osobních soubojích důraznější. Postupem času jsme měli více faulů a děvčata od kontaktu ještě více ustoupila, tím domácí získali větší prostor. Dnes byla střelba rozehrávaček Nymburka výborná. Trenér Kurucz poskládal letos tým velice kvalitně. Na každém postu má výbornou hráčku. 

 

Kde vaše družstvo ztratilo zápas?

Až ve čtvrté čtvrtině. Rozhodující byl způsob obrany.
 

Co musíte do dalšího zápasu zlepšit?

Když odmyslíme výkon rozhodčích, musíme být v obraně aktivnější.

 

Co bylo na vašem výkonu pozitivního?

Nemohu děvčatům upřít snahu, ale úspěšnost střelby zpod koše nebyla dobrá. Nymburk měl doskok, který využil pro navýšení svého náskoku.

 

Na konci jste možná uspěchali poslední střelu, čímž jste domácím „dali“ čtyři body. Viděl jste to stejně?

To je rozhodnutí každé jednotlivé hráčky, která byla volná a vystřelila. Asi bychom celou akci hodnotili úplně jinak, kdyby střelecký pokus proměnila a my zastavili další útok.

Rešetár - Pazderová 
Lenka Pazderová

Dnes nám hodně chyběl doskok. Nymburk měl více doskočených míčů, o to více měl druhých střel. Máme stále šanci to doma zvrátit a postoupit do Final Four. Určitě máme Nymburku co vracet. Před posledním zápasem CEWLu potřebujeme zapracovat na obraně a doskoku, lépe se popasovat s tvrdou hrou a přitvrdit i my.

 
Darina Mišurová

Jak byste porovnala první a druhou půlka zápasu?

Na úvod jsme nedali některé jasné příležitosti zpod koše a bez doskoku se na nás valil jeden útok za druhým. Obrana se nestihala vracet, vznikaly přesilové situace. Ve druhé polovině jsme měli více doskoků a vyšší úspěšnost střelby. Pomohly nám technické chyby soupeře. Myslím, že byl zápas zbytečně moc vyhrocený.

 

Proč byl tak vyhrocený?

Oba týmy chtěly vyhrát. Oni možná chtěli více než my a o to více to cvičilo s jejich psychikou. My jsme jejich psychické nepohody dokázali využít. K tomu ještě některé hráčky pro čtyři fauly nemohly tak účinně bránit.

 

Jste spokojená s 23 nastřílenými body?

Jsem ráda, že nějaké ty koše padly (úsměv)
 

Co si slibujete od odvety?

Bude to boj a určitě nám to budou chtít vrátit i s úroky. Podle mě to bude podobný zápas jako ten minulý v lize na jejich palubovce.

 Prokešová - Mišurová
Při zápase soupeřky, po utkání kamarádky. Darina několik let v Trutnově hrála. 
 
 
vloženo: 06.02.2015 05:39 / přečteno: 29171x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.