NEJSME JÁNOŠÍKY

NEJSME JÁNOŠÍKY

V sobotu od 14:00 pokračuje v nymburském Sportovním centru 16.kolem Ženská basketbalová liga. Hostit budeme tým Vysokých škola Praha a pořádali jsme Pavla Kubálka a Dana Kurucze o pár slov před zápasem. 

Nejlepším umístěním týmu je 3.místo v roce 2012 a v posledních letech dvakrát páté místo. Aktuálně je družstvo těsně za branami postupu do play-off, ale odstup není nikterak velký. 


Pavel Kubálek – asistent trenéra Tremla a bývalý hráč Nymburka

Do Nymburka se těšíme všichni a čekáme velmi silného soupeře. Víme o výborných nymburských hráčkách, a jak se budeme těšit, tak se budeme i zodpovědně připravovat. Nymburk má velmi dobré hráčky na perimetru Veroniku Bortelovou a Darinu Mišurovou, které mají odehráno spoustu zápasů a mají hodně zkušenosti. Pod koš získal výborné cizinky. Tato osa je doplněna dalšími hráčkami, které v této sestavě nemusí být nervózní, že budou třeba rozhodovat vyrovnaný zápas a mohou jen mile překvapit.


Považuješ za nebezpečnější hráčky na rozehrávce nebo pod košem?

Přednost týmu je v rozehrávačce, která přesně ví, na koho přihrát, jak připravit akci. Viděl jsem některé zápasy a opravdu distribuce míčů je velice dobrá. Rozehrávačky dokáží také kontrolovat správně tempo hry podle vývoje zápasu.

 

Čekal jsi, že budeš hrát někdy proti nymburskému ženskému basketbalu?

Nečekal (úsměv). Pro mě to bylo překvapení. Takový přechod z pražského klubu do středočeského a zrovna do Nymburka, to by mě nenapadlo.  Myslím, že málokoho.

 

Daniel Kurucz – trenér Nymburka

Jaká je charakteristika týmu VŠ Praha?

VŠ se snaží hrát rychlý basketbal s dobrou střelou ze střední i delší vzdálenosti vlastně všech hráček, což může některým týmům dělat potíže. Zároveň má tento tým rychlý přechod do útoku a dobré zakončení z rychlého protiútoku. Zápas bude hodně o rychlém návratu do obrany. Vedle herního stylu mají VŠ několik velmi nebezpečných hráček a na ně se budeme muset speciálně připravit, například na řešení jejich pick&roll. 

b>

K jakému týmu by se jejich způsob hry podobal nejvíce?

Umím si představit, že budou hrát podobně jako třeba Karlovy Vary anebo Strakonice. A protože jsme se Strakonicemi před Vánoci doma prohráli, budeme se muset velmi dobře na hru v sobotu koncentrovat a vyvarovat se toho, co jsme předvedli proti Strakonicím. Pravdou ale je, že nám tehdy chyběla Waltiea Rolle a se zraněním nastoupily Darina Mišurová a Jacinta Monroe. Všechny tři budou k utkání s VŠ k dispozici.

 

Při devíti prohrách mají na svém kontě jen 997 inkasovaných bodů. Čím je to dáno?

V tomto ohledu je třeba se podívat na obě statistiky zároveň - tedy dané i obdržené body (943:997). Na jedné straně to ukazuje, že kádr VŠ tvoří vesměs mladé hráčky a některé útočné akce v postupném útoku nedotahují trpělivě do konce, na druhé straně je vidět, že se proti tomuto týmu soupeři těžko prosazují. VŠ brání hodně těsně a tvrdě, což je ctí. Při skóre na zápasy 5-9 je rozdíl -54 bodů minimální, průměrný výsledek je tedy 67:71, což svědčí o hodně vyrovnaných zápasech. 

 

VŠ hrály například vyrovnaně s Hradcem nebo Valosunem  přesto jsou až deváté. V čem bys viděl příčinu?  

Nejen těsné výsledky se mnohými soupeři, ale také v minulém kole VŠ hodně doma trápily i euroligový IMOS Brno.  V mnoha utkání to byla spíše otázka štěstí či smůly (třeba porážka od Hradce), někdy se přece jen ukázala menší zkušenost mladých hráček v závěrech zápasů. Myslím, že si VŠ do konce základní části bilanci vítězství a porážek ještě vylepší, ale zároveň doufám, že to nebude v sobotním zápase s námi. Rozhodně nemáme na to být "Jánošíky".


VŠ a Strakonice jsou týmy na podobné úrovni, tedy co se tabulky týče. Mělo by před námi vyskočit varování, abychom soupeře nějak nepodcenili?

Ano je to tak, v tabulce bojují o 7.-9. místo, tedy o play-off a budou mít jistě velkou motivaci uspět. Přestože do "ženské duše nevidíš", nemyslím si, že by naše hráčky  podlehly nějakému sebeuspokojení a tým VŠ podcenily. Taky máme velkou motivaci vyhrát.  Jsme na čtvrtém místě, což znamená lepší los do čtvrtfinále play-off a na záda nám dýchají velmi silní pronásledovatelé Trutnov a IMOS Brno, takže podcenit soupeře a prohrát si dovolit nemůžeme. Uděláme všechno proto, abychom v sobotu vyhráli. Snadné to ale nebude. Díky Středoevropské lize (CEWL) máme teď program našlapaný skoro jako naši muži (za 20 dnů 7 zápasů: neděle - středa - sobota - úterý - sobota - středa - sobota), v tom těžké zápasy s doma s Trutnovem, VŠ a IMOSem Brno a venku v Trutnově, Spišské Nové Vsi a Mladé Boleslavi. A bude to dost náročné nejenom fyzicky, ale  psychicky, protože chceme-li do Final Four CEWL (a příští rok hrát např. Eurocup), pak musíme nutně vyhrát na Slovensku a neprohrát v Trutnově o více než čtrnáct bodů. Pokud budeme chtít uhájit 4. místo do play-off ŽBL, musíme vyhrát s VŠ, Slovankou i s IMOSem Brno a ten porazit o 4 a více bodů. Žádná legrace nás tedy opravdu v nejbližším období nečeká.

 

Nikoho tedy nepodceníme a doufám, že vydržíme se silami a bez dalších zranění a všechny potřebné zápasy vyhrajeme.

 
vloženo: 06.02.2015 15:21 / přečteno: 30737x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.