ZLEPŠENÍ VE DRUHÉ PŮLI

ZLEPŠENÍ VE DRUHÉ PŮLI

V Mladé Boleslavi jsme podle očekávání zvítězili, ale utkání se v prvním poločase, především ve druhé čtvrtině, nevyvíjelo v náš prospěch. Až po změně stran dostal zápas ten směr, který jsme chtěli vidět.

V první čtvrtině jsme vsadili na hru do podkošového prostoru, odkud jsme nastříleli dvě třetiny bodů (14). Za celých deset minut jsme vystřelili jen jeden pokus z perimetru, cíl nenašel. Domácí za první čtvrtinu vystřelili o tři střely z pole méně a to především díky výborné obraně Jacinty Monroe, která rozprostřela svá chapadla v obranném obdélníku a dvakrát zachytila přihrávku domácích hráček. Také jsme si pomohli čtyřmi útočnými doskoky. Výsledkem naší padesátiprocentní střelby z pole bylo vedení o šest bodů.

 

Druhá čtvrtina byla z naší strany špatná. Slovanka pokračovala v agresivní hře. „Domácí se snažili dohnat kvalitu našich hráček tvrdou hrou a těsnou obranou,“ poznamenal k taktice Slovanky trenér Kurucz. Nejen těsná obrana domácích, kteří dokázali někdy svá drobná šťouchnutí skrývat před rozhodčími, ale i naše nevynucené chyby při zkažených přihrávkách, pomohly k otočení skóre. Nejprve o dva body na 23:21, tedy po šňůře 8:0 a pak dokonce až o sedm bodů v poslední minutě druhé čtvrtiny. Ve svém druhém time outu vyčítal trenér Kurucz našim hráčkám nulovou bojovnost a neschopnost ubránit jedna a jedna. Doslova příšerná byla střelba z pole. Ujaly se dvě střely z delší vzdálenosti a dalších patnáct jich cestou obroučkou nenašlo (viz grafické vyjádření níže). Dva pokusy ani nedolétly ke koši. S úspěšností střelby z pole necelých 12% se nedá hrát ani vyrovnaná partie. Trochu jsme si pomohli střelbou trestných hodů (10/8). Domácí se ve druhé čtvrtině prezentovali střelbou z pole přes 44%.  

 Střelba ze druhé čtvrtině

Poločasová pauza pomohla. „Neměl jsem obavy, že bychom nebyli schopni vyhrát, jen jsme potřebovali přitvrdit hru. Bylo potřeba, aby si dlouhé hráčky udělali pořádek pod košem,“ řekl po utkání trenér Nymburka Daniel Kurucz. Druhý poločas jsme začali opravdu o hodně aktivněji v obraně i útoku. Za minutu a dvacet vteřin bylo vyrovnáno 40:40. Domácí se sice ještě dvěma body rozehrávačky Adams dostali do vedení, ale jejich hra neodpovídala představám trenéra, který si hráčky svolal k hodně emotivnímu oddechovému času. Po dvou nepovedených šestkách Monroe a neproměněné trojce Novotné, sehrály naše hráčky pěknou akci, kdy za clonou Jacinty Monroe zůstala Veronika Bortelová a z nějakých osmi metrů proměnila trojku.

 

Pak trochu vzplály emoce. Na druhé straně totiž ohodnotil rozhodčí souboj Bura a Monroe osobní chybou domácí hráčky, její již čtvrtou. Vzápětí foukli arbitři do píšťalky ještě jednou a doprovodili zvuk Téčkem opět pro Buru. Za protesty schytal technickou chybu ještě trenér domácích. Darina Mišurová dala za dvě technické obě šestky (42:45), ale následný náš útok skončil nepovedenou střelou a nesportovním faulem Jacinty Monroe. Domácí proměnili jeden trestný hod a útok dotáhli do dvoubodového konce (45:45). V dalším našem útoku byla faulovaná při střelbě Rolle. Koš dala a následnou šestku také. Ovšem mezi tím si komentáře neodpustil ani náš trenér a byl také otéčkován. Adams trestný hod proměnila a z následné akce domácí kapitánka Harapesová dala trojku. Tím jiskřivý úsek skončil.

 

Na vedení domácích 49:48 odpověděla Taylor trojkou a pak se domácí ještě jednou dostali do vedení 52:51 v polovině třetí čtvrtiny. Od té doby jsme hodně zlepšili obranný doskok, ze kterého jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Jen tři naše hráčky se v útoku dotkly míče a byl z toho koš. Další obranný doskok Peklové a rychlý protiútok, který po sedmi vteřinách znamenal navýšení našeho náskoku na 65:57. Půl minuty před koncem čtvrtiny jsme vedli o deset bodů 67:57.

 

Po dvou minutách poslední čtvrtiny jsme natáhli náskok až na 15 bodů (58:73), ale pak přišla naše velice špatná tříminutovka, při které domácí ubrali z náskoku více než polovinu (66:73). Pět minut před koncem jsme dokázali domácí zastavit, opět zafungoval obranný doskok a opět jsme pozvolna začali náskok zvedat. Tři minuty před koncem Slovanka prohrávala o deset, a když přidala Veronika Bortelová trojku, bylo definitivně rozhodnuto.

 
V Mladé Boleslavi se dařilo především základní pětce. Dobře zahrály všechny tři Američanky. Jacinta Monroe (13b + 13d) a Waltia Rolle (26b + 10d) získaly double-double, Tee Taylor dala 13 bodů při stoprocentní střelbě a přidala šest doskoků. Další dvoucifernou střelkyní byla Borelová (16) a devět bodů dala Mišurová. Dobře zahrály i Alena Huňková, Veronika Rybová a Monika Hamplová. 

Záznam - konec utkání Slovanka MB
 
vloženo: 15.02.2015 23:33 / přečteno: 29378x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.