VYROVNANÁ ČTVRTHODINA

VYROVNANÁ ČTVRTHODINA

Utkání s devátým týmem tabulky bylo vyrovnané v prvních patnácti minutách a pak už byl na palubovce jen jeden tým. Ve druhém poločase jsme sehráli několik oku lahodících kombinací v útoku a dařilo se i v obraně.

První dvě akce jsme sehráli úplně jinak, než bylo trenérem Kuruczem naplánováno. Nejprve v útoku přišla ukvapená střela bez doskoku a v obraně jsme pustili Elhotovou k snadnému zakončení. „Místo toho, abychom vedli 2:0, prohrávali jsme 0:2,“ zlobil se náš trenér. První koš jsme dali až po dvou a půl minutách, prosadila se Rolle po zisku Bortelové. Předcházel tomu však náš time out. Ale ani potom nebyla naše hra ideální, jakoby nás zaslepil pohled na postavení týmů v tabulce. Nebyli jsme dobře koncentrovaní na zápas a dělali jsme zbytečné chyby. Za první poločas jsme měli i více ztrát než hosté. Sice jsme se do vedení dostali už v první čtvrtině, ale do druhé vstupovali s náskokem hosté, kteří hráli o trochu agresivněji než my. „Při exekuci především Waltie pod košem docházelo často k mírnému postrčení střílející hráčky a ta pak nedávala,“ všiml si trenér Kurucz. Rozhodčí pustili trochu tvrdší hru, ale jak se pak ve druhé čtvrtině ukázalo, podobný metr udrželi i na druhé straně hřiště.

 

Ve 14.minutě dnes výborně hrající Bortelová z trojky vyrovnala. Oba trenéři v první i druhé čtvrtině často střídali a právě naše střídající hráčky Monroe a Skokanová stály za získáním mírného pětibodového náskoku. Ten ještě Karolína Elhotová dokázala dvěma koši snížit na bod, ale pak se z perimetru neprosadila a Taylor třemi trestnými hody ve dvou sériích opět náš náskok navýšila. Dvě trojky v rychlém sledu od Bortelové a Mišurové natáhly náš náskok na deset bodů a hosté pomalu rezignovali. Naše vedení vyšplhalo na 13 bodů po dvaceti minutách hry. Prvním poločasem se s námi táhla horší úspěšnost střelby za dva body 33% : 37%. Pomáhali jsme si ale čtyřmi trojkami a větším počtem trestných hodů. Po prohrané první čtvrtině na doskoku, jsme ve druhé poměr otočili, což byl další důvod k obratu ve skóre.  

 

Na úvod třetí čtvrtiny jsme šesti body donutili trenéra Tremla k rychlému oddechovému času už po minutě a půl. Jenže to už jsme byli pevně v sedle a hosté ztráceli půdu pod nohama. Naše akce nepostrádaly rychlost a přesnost. Ke košům vedly buď dlouhé přihrávky do rychlého protiútoku po výborném obranném doskoku, nebo přesná práce našich rozehrávaček při postupném útoku. Zvýšila se o trochu úspěšnost střelby za dva body, protože přesné přihrávky doputovaly k adresátům tak, že se střílelo z volné pozice. K vidění byly odvážné průniky pod koš a celková lehkost naší hry. Postupně se prosadily všechny hráčky, vyjma Moniky Verlíkové a ještě během třetí čtvrtiny narostlo naše vedení nad dvacet bodů. Když se hosté dvakrát v poslední čtvrtině dostali pod dvacítku, přišla odpověď hned z následujícího útoku a na v pohodě hrající domácí to vůbec nestačilo. Když se k dobrému útoku přidalo mimo jiné 15 bloků (6 Peklová a 6 Rolle), nedal se jiný závěr než naše vítězství ani předpokládat.

 

Nakonec na naší straně byly čtyři dvouciferné střelkyně. Po 12 bodech daly Rolle a Bortelová a po deseti Mišurová a Taylor, osmičku přidala Rybová. Na straně hostů se do dvouciferného čísla ve střelbě dostala jen Karolína Elhotová (11). Nejlépe doskakující hráčkou byla Rolle (10), aktivní hrou si sedm doskoků připsala Bortelová a šesti získanými míči pomohla Peklová a Salačová.


Průběh zápasu Nymburk - VŠ Praha

 
vloženo: 08.02.2015 02:42 / přečteno: 30141x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.