NAŠE VÍRA VE VÝHRU BYLA SILNĚJŠÍ

NAŠE VÍRA VE VÝHRU BYLA SILNĚJŠÍ

V utkání o udržení naděje na postup do závěrečného turnaje čtyř Středoevropské ligy proti Trutnovu jsme dokázali potvrdit roli mírného favorita a v domácím zápase jsme Karu porazili nakonec přesvědčivě 79:65, když se zápas lámat mezi 26. a 35.minutou.

Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře, jakoby nás trochu důležitost zápasu svazovala. Lehce jsme prohrávali a do vedení jsme se poprvé dostali až po šesti minutách zápasu. Na vině byla velice nízká úspěšnost střelby (22%). Pouze dvoubodová ztráta po první čtvrtině byla výsledkem především dvou proměněných trojek (Mišurová a Huňková). Hosté nahrazovali střelbu z perimetru pronikáním Pazderové do vymezeného území, kde na sebe dokázala navázat bránící hráčku a následný faul pak řešila solidní střelbou trestných hodů (6/5). I přes špatnou střelbu jsme se dvě minuty před koncem čtvrtiny dostali do pětibodového vedení zásluhou devítibodové šňůry. Jenže hosté sedmi body v řadě vývoj skóre otočili a lehké vedení si přenesli do druhé čtvrtiny. „Zero rebounds!!“ zopakoval několikrát trenér Kurucz při přestávce mezi první a druhou čtvrtinou a prsty své tvrzení vyjádřil graficky. V posledních dvou minutách se právě díky absenci doskoků dostaly hostující hráčky k více střelám, které přetavily do mírného náskoku.

 žádný doskok

Ve druhé čtvrtině jsme se opět dostali po pěti minutách do vedení, tentokrát o sedm bodů, když se zlepšilo procento střelby. V 15.minutě jsme vedli 27:20 a zdálo se, že směřujeme k vytvoření rozhodujícího náskoku. Bohužel pak přišla ještě větší střelecká mizérie než v první čtvrtině. Hosté se přitáhli na 27:26. První pokus otočit skóre jsme byli schopni ještě dvěma body Mišurové a Peklové a trojkou Skokanové oddálit. Minutu a tři čtvrtě před koncem prvního poločasu byl průběžný stav 34:28. Jenže hosté zásluhou Adams a hlavně Mann sedmi body stanovili konečný výsledek prvního poločasu na 34:35. Opět jsme na koše Trutnova nedokázali v útoku odpovědět jedinou přesnou střelou.

 
Monika Verlíková

Ani třetí čtvrtina se zpočátku nevyvíjela příliš dobře. Na počátku jsme vyrovnali zásluhou jednoho trestného hodu za technickou chybu Pazderové, která až příliš razantně nesouhlasila s výrokem rozhodčích. Její technická chyba oslabila tým ve dvou rovinách. Jednak zažehla plamínek nekoncentrovanosti celého týmu na vlastní herní výkon, když hráčky Trutnova věnovaly více pozornosti výrokům rozhodčích. K tomu je strhly i fanoušci hostů, kteří stáli za svými hráčkami, ale svými výkřiky jim pak dělali medvědí službu. V klidu nezůstal ani realizační tým a to všechno se jako puzzle skládalo na snížení koncentrace Trutnova na hru. Pro Pazderovou to byl navíc třetí faul, a když vzápětí faulovala počtvrté, stala se „ohroženým druhem“. Ještě ve třetí čtvrtině si čtvrtý faul na své konto připsala druhá podkošová hráčka Ostarello, což byla pro trenéra Rešetára další nepříjemná zpráva. I tak byl Trutnov nepříjemně ve vedení 47:40 v polovině třetí čtvrtiny. Ve 26.minutě střídající Verlíková košem za dva body začala stíhací jízdu. Naše hráčky se začaly více tlačit ke koši a obrana Trutnova hořela. Zastavovala naše hráčky jen za cenu nedovolených zákroků a posílala nás na čáru trestných hodů. V posledních třech minutách jsme dostali možnost skórovat za jeden bod hned osmkrát. Po čtyřech šestkách si vstřelila Bortelová a Verlíková. V tomto zápase jsme však disponovali extrémně přesnou rukou z čáry trestných hodů. Ani jednou jsme neminuli!! Díky osmi bodům v řadě jsme překlopili vedení na svou stranu (50:47).

 Waltia snadno boduje přes Ostarello

Do úvodu poslední čtvrtiny nastoupila Ostarello, pivotka Trutnova, se čtyřmi fauly, a tak při obraně Rolle působila jen jako namalovaná. Waltia dala dva koše bez obrany po přihrávce do blízkosti koše a po uvolnění proti Ostarello. Trenér Rešetár musel čtyřfaulovou Pazderovou nahradit na pozici čtyři křídlem Andreou Vackovou, která se pokusila využít menšího pohybu našich bránících pivotek k trojkovému oblouku k vystřelení tří trojek. Dala jednu a stála za snížením našeho sedmibodového vedení (32.minuta zápasu) na dva body. Po faulu Ovsíkové, za který házela Monroe dvě šestky, přišla technická chyba trenéra Trutnova a další šestka Jacinty. Po vyhazování z půlky tvrdě zasáhla do vývoje zápasu trojka Mišurové ,a když po minutě přidala Darina další tříbodový zásah, bylo v podstatě rozhodnuto. Vedení 63:52 sedm minut před koncem sice nedávalo absolutní jistotu, ale vzhledem k vývoji zápasu a psychickému stavu obou týmů, bylo velice cenné. Hosté se nakonec propadli až do šestnáctibodové ztráty necelých šest minut před koncem a my jsme dokončili téměř dokonalý obrat ze stavu 40:47 (26.minuta) na 68:52 (35.minuta). Hosté sic ještě zabojovali, snížili naše vedení na devět bodů, ale trojka Mišurové a Bortelové  stanovily konečný rozdíl na čtrnácti bodech.   

Trutnov, trenér Rešetár


 
vloženo: 05.02.2015 08:39 / přečteno: 28599x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.