ALBA NÁS NAKONEC PŘESTŘÍLELA

ALBA NÁS NAKONEC PŘESTŘÍLELA

Po našem raketovém začátku a vedení 31:13 se postupem času začaly více prosazovat i hostující hráčky a pomalu se bodově přibližovaly našemu družstvu. Nakonec nás opustilo i střelecké sebevědomí a hostům jsme umožnili přebrat iniciativu v zápase.

Trenér Kurucz musel z důvodů zranění nechat odpočívat Jacintu Monroe a to se spolu s dalšími komplikacemi během utkání ukázalo jako jeden z důvodů naší prohry. Waltiea Rolle si ještě před koncem první čtvrtiny udělala třetí faul a musela střídat. Trenér hostů totiž po několika minutách zápasu nasadil hráčku Pavel, která svými se tělesným proporcemi mohla lépe porovnat s Wal než původní hráčka Alby. Rolle vystřídala Iva Peklová, ale bohužel musela nastoupit se zvýšenou teplotou. „Pod košem jsme se dostali do nepříjemné situace. Iva Peklová bojuje s chřipkou a hrála na půl plynu. Hra na „dva a půl pivota“ není ideální. V závěru musela na postu pivota nastoupit i Monika Verlíková. Pokud Wall nehrála, chyběly nám doskoky,“ poznamenal k podkošové situaci po zápase trenér Kurucz.

 

Zajímavě by dopadlo srovnání úspěšnosti střelby v jednotlivých čtvrtinách. V první čtvrtině jsme se z pole trefovali s úspěšností 47% (19/9), zatímco hosté dali z pole jen tři koše z devíti pokusů (trojku ani jednu) a měli úspěšnost 33%. Ve druhé se karta obrátila. My jsme vystřelili stejný počet střel 19 jako v první části, ale úspěšné byly jen čtyři (tři trojky). Alba Julia omezila ztráty, tím se dostala k 15 střelám, ze kterých dala 7 košů a čtyři z toho byly trojky. Vyjádřeno v procentech střelby z pole 21%:47%.

Ve druhém poločase si hosté udržovali stále úspěšnost střelby kolen čtyřiceti procent. Konkrétně 3.čtvrtina 20/8 – 40%, 4.čtvrtina 16/7 – 44%. U našich děvčat se úspěšnost střelby zastavila na hodnotách podstatně nižších a na rozdíl od první poloviny jsme stříleli i méněkrát. V číslech je to takto: 3.čtvrtina 14/4 – 28%, 4.čtvrtina 20/5 – 25%, přičemž na poslední čtvrtině se projevilo, že se vrátila na palubovku Waltiea a připsala si nějaké útočné doskoky a tím zvýšila i počet střel na koš Alby. „Ve druhé čtvrtině si holky pamatovaly, jak v první dávaly, a tak stále střílely a nedávaly. Ve třetí čtvrtině si už pamatovaly, jak ve druhé nedávaly a v podstatě přestaly střílet. Přecházely celkem jasné pozice a pak musely brát těžké střely ze špatných pozic,“ glosoval střelecké obtíže trenér Kurucz.

Radost při utkání s Albou 

Do utkání jsme vstoupili přímo raketově. Po třech minutách Alba prohrávala 0:8 a první body ze hry dala až v čase 3:58. To už měla Darina Mišurová na svém kontě 9 bodů za tři trojky. Střelecká hitparáda pokračovala i nadále, na lavičce vládla skvělá nálada a radost v útoku se přenesla i do obrany. Výborné obranné zásahy Moniky Hamplové pomohly k několika ziskům a pouze 9 střelám hostujících hráček. Brzy se náskok dostal nad deset bodů (17:4). Tři a půl minuty před koncem čtvrtiny nastoupila na palubovku Pavel a hned se prezentovala útočným doskokem, jediným košem za dva body a také dvěma získanými fauly na Waltii Rolle. Stejný bodový rozdíl zůstal i po deseti minutách.

 31-13

Krátce po začátku druhé čtvrtiny jsme náskok navýšili až na 18 bodů (31:13), ale to už hostující hráčky začaly vystrkovat růžky. Jednak trenér změnil obranu na zónovou, za druhé z hostujících hráček opadala únava z dlouhého cestování a za třetí nám chyběla pod košem mohutná pivotmanka Rolle. O snížení náskoku na 10 bodů se postarala Uiuiu (6 bodů), Pavel (2) a Deura (3). Stejné hráčky pak zařídily snížení až na 31:29 tři a tři čtvrtě minuty před koncem prvního poločasu. Naši nedali deset střel v řadě. V jednu chvíli jsme měli dokonce tři útočné doskoky v řadě a taková zkušenost rozhodně na pohodě nepřidá. Další body v zápase přišly až po trojce střídající Skokanové v čase 18:59, což byla také poslední koš první půle.

 

Třetí čtvrtinu začala Darina Mišurová trojkou, na palubovku se vrátila Rolle obtěžkaná třemi fauly a až do poloviny třetí desetiminutovky se náš náskok držel na osmi bodech. Po minutě byl rozdíl už jen dva body (41:39) a ve 27.minutě po další trojce hráčky Uiuiu se hosté poprvé dostali do vedení. 

43-44

Naposledy jsme vedli o bod po nájezdu Mišurové a pak už měla více bodů jen Alba. Po třiceti minutách to sice bylo jen o pět více, ale bylo vidět, že jejich hra už může být daleko klidnější. Zvlášť když brzy po začátku poslední čtvrtiny navýšili náskok na dvojnásobek (47:57). Naše hráčky i přes hlasité pokyny trenéra Kurucze ke střelbě odvahu na vystřelení ztrácely a podávaly si často míč pod košem rádoby lépe postavené spoluhráčce. Výsledkem byla ztráta při složité přihrávce nebo nepovedená střela. V poslední minutě jsme se snažili ještě rychlými fauly rozdrobit útočné aktivity Alby, ale nevedlo se to úplně podle představ domácího trenéra a hosté si v klidu ohlídali konečné vítězství.

 
 
      
 
   
 
 
vloženo: 28.01.2015 09:39 / přečteno: 30525x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.