PŘEDSTAVENÍ TÝMU ALBA JULIA

PŘEDSTAVENÍ TÝMU ALBA JULIA

Universitní celek z vnitrozemského města Alba Julia je vítězem minulého ročníku Středoevropské ligy a účastníkem nejvyšší rumunské soutěže žen. Zítra od 18:00 hodin ve Sportovním centru budete mít možnost shlédnout druhý zápas CEWLu. 

 V roce 2008 skončil na třetím místě divize 2 rumunské ligy. V roce 2009 už byl ve druhé nejvyšší soutěži a skončil na 14.místě. O rok později na devátém, ale v sezoně 2010/11 už Alba Julia startovala v nejvyšší lize. V prvním roce skončila na 9.místě, o rok později třetí, pak pátá a v minulé sezoně už na druhém místě se dvěma porážkami. V play-off nejprve vyřadila Satu Mare, ale v semifinále nestačila na pozdějšího vítěze Targoviště.

Před touto sezonu uvažoval klub, že by mohl startovat v ženské Eurolize na divokou kartu, ale rumunský basketbalový svaz nedal klubu dostatečnou podporu a vedení C.S.U. svou nominaci vzdalo. Předsezonním plánům pochopitelně odpovídala i soupiska, nakonec si ale některé hráčky našly jiná angažmá. Přesto soupiska srbského trenéra Popoviče je na domácí poměry kvalitní. Jsou v ní tři Američanky, jedna se zkušenostmi z WNBA, jedna Kanaďanka a jedna Bosňanka. Zbývajících osm hráček má rumunskou národnost. Věkový průměr hráček je 24 let, ale věkový rozptyl je velký. Nejmladší hráčce je osmnáct (Andreea Beldian), nejstarší čtyřicet (Gabriela Toma). Za zmínku stojí ještě jedna hráčka s hodně zajímavým jménem: Alexandra Uiuiu (*1989). 

Daniel Kurucz
Rumunský tým je hodně kvalitní a rumunská liga na rozdíl od české může do klubu angažovat až šest Američanek. Podle mě by se tým kvalit Alby Julia neztratil ani v ženském Eurocupu, jenže Rumunsko má pro tuto soutěž pouze jedno místo, které připadá vítězi a tím vloni Alba nebyla. 

V prvním utkání jsme nemohli využít ani jednu z rozehrávaček, a tak si myslím, že náš výkon v dnešním zápase bude lepší, než byl v Rumunsku. Jestli vyhrajeme, to nedokážu říct, protože tým soupeře je opravdu hodně silný. Vítězství by nám hodně pomohlo, ale ani porážka nic moc v naší skupině neřeší a nevystaví nám stopku v možnosti postupu do další části CEWLu. Chceme pochopitelně vyhrát každý zápas, ale v tomto utkání mě bude více zajímat předvedená hra než přesný výsledek zápasu. 

Dá se očekávat, že rumunský týmu bude hrát hodně rychlý a agresivní basket, bude střílet dobře za tři body. Jejich přechod do protiútoku je asi nejlepší, co jsem v letošním roce u našich soupeřek kdy viděl. Bude třeba, abychom se vraceli dostatečně rychle a dokázali se dostatečně rychle zkonsolidovat v obraně. Myslím, že diváci se mají na co těšit, protože uvidí velmi dobrou úroveň basketbalu. 

Alena Huňková 
V Rumunsku jsme byli bez hlavních rozehrávaček a ve druhém poločase nás zabily ztráty, které jednak pramenily z neúčasti rozehrávaček a také z únavy, protože jsme do Rumunska odjížděly jen v devíti. Pokud budeme před zápasem všechny v pořádku, mělo by být utkání podstatně vyrovnanější.

 
vloženo: 26.01.2015 19:17 / přečteno: 32763x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.