PĚT MINUT, KTERÉ ZMĚNILY ZÁPAS

PĚT MINUT, KTERÉ ZMĚNILY ZÁPAS

Ani na třetí pokus se nám nepodařilo vyzrát na Sokol Hradec Králové a podruhé v lize jsme prohráli o devět bodů.

tentokrát však trenér Kurucz i přes prohru nebyl výrazně nespokojen. „Naše hráčky daly skutečně do zápasu všechno a 35 minut byl zápas absolutně vyrovnaný,“ pochválil Kurucz, i když třicet minut z celého utkání byl ve vedení náš soupeř. Všechny naše hráčky, které nastoupily, si ve sloupci ranking připsaly kladné body, nechyběla bojovnost, snaha se o míč poprat. Většina týmových statistik byla vyrovnaná. Mírně navrch jsme byli ve střelbě z pole, vyrovnané byly doskoky i asistence. Větší rozdíl byl v počtu ztracených míčů (16:10) a hlavně hradecké hráčky dokázaly naše chyby razantněji potrestat. Po našich ztrátách jsme inkasovali 23 bodů, zatímco Hradec jen sedm. Značný rozdíl byl v bodech dosažených z čáry trestných hodů. Nejen že měli hosté vyšší úspěšnost, hlavně jich stříleli podstatně více. Po šestkách narostlo skóre Sokola o dvacet šest bodů! a naše jen o šest. Nejvíce trestných hodů házel Hradec ve třetí čtvrtině, když se začal výrazně více tlačit do koše a naše hráčky je nestačily dovoleně bránit. Ze čtrnácti pokusů proměnili hosté třináct, což byla více než polovina všech dosažených bodů za třetí čtvrtinu.

 

V první čtvrtině se rozdíl ve skóre vešel do šesti bodů. Nejvíce jsme prohrávali o čtyři, nejvíce jsme vedli o dva body. Trenér Kurucz poslal do základní pětky na rozehrávku Mišurovou, na křídlo Taylor a Hamplovou a pod koš Peklovou a Rolle. Monika Hamplová dokázala růst své formy přetavit ve čtyři body za prvních sedm minut. Podobný čas nakonec strávila na palubovce také střídající Naďa Salačová, která se nebála střílet a svými šesti body byla možná trochu nečekaným střeleckým lídrem zápasu. Podle očekávání se třemi koši prezentovala Rolle, kterou však Michaela Hartigová nenechala pod košem ani chvíli v klidu. Už v první čtvrtině se hosté více tlačili pod koš a stříleli dvakrát více trestných hodů.

 

Hradec se dostal po čtyřech minutách do lehkého vedení 4-8, ale dva rychlé koše Hamplové zapříčinily vyrovnání. Nejprve zužitkovala nahrávku Rolle a pak si sama získala v obraně míč a stala se také poslední hráčkou našeho útoku. Bylo vyrovnáno. Hosté opět odskočili na tři body, ale tentokrát se dvakrát prosadila Salačová a poslední slovo ve čtvrtině měla Rolle (21:19). V úvodní desetiminutovce sice Hradec vystřelil pět trojek, nedal ale ani jednu. Nejpilnější byla Hartigová, která využívala menší pohyblivost Rolle a vytahovala si ji k trojkovému oblouku.

 

Právě kapitánka Hradce Hartigová po úpravě mířidel zavěsila ve druhé čtvrtině tři trojky a jednu přidala Zavázalová. Hradec se dostal Hr Hradec se dostal do mírného vedení, ale dvě minuty před koncem Rolle po dlouhém obléhání koše přeměnila třetí útočný doskok v řadě ve dva body a vyrovnala. Zásluhou lepšího útoku jsme se dostali do čtyřbodového vedení, o které nás trojkou připravila Hartigová. Stále jsme ale měli na kontě více bodů.

 

Oba týmy se o přestávce odebraly připravovat taktiku na druhý poločas.  V jeho úvodu jsme ještě dokázali vyšší agresivitě Sokola odolávat. V polovině třetí čtvrtiny byl stav 48:50, ale pak se nám dobře rozestavěný hrad začal bortit. Jako by na nás někdo hodil deku. Velká snaha o dobití koše Sokolek se míjel účinkem, naproti tomu hosté dali lehký koš, nebo šli na čáru trestných hodů daleko snadněji. Hradec se dostal do jedenáctibodového vedení a vyloženě byl na koni. Prudkému obratu dopomohli i hradečtí fanoušci, kteří přijeli v hojném počtu a nevidomý člověk by určitě nedokázal zjistit, kde se zápas hraje. Hosté hráli také výborně v obraně a nám se nepodařilo i přes všemožnou snahu trenéra rozjetý Hradec zastavit. Kromě velkého tlaku v útoku do vymezeného území, který jsme hodně často zastavovali pomocí faulu, hosté hodně přitlačili v obraně na hráčku s míčem a vázla tak rozehrávka. „Naše výborná střelba na všechno nestačila,“ poznamenal trenér Kurucz.

 

Sokol si v poslední čtvrtině vybudoval až osmnáctibodový náskok. V čase 35:23 svítilo na ukazateli skóre 57:75. Trenérka Ptáčková trochu protočila sestavu, naši se nadechli a nic nevzdali. „Je sympatické, že se bojovalo až do konce a výsledek není nijak hrozivý,“ poznamenal po utkání Daniel Kurucz.  

 

Utkání nakonec skončilo devítibodovou ztrátou, na které se trochu podepsala i absence naší druhé Americké pivotky Jacinty Monroe, kterou trápil natažený dvouhlavý stehenní sval. Její střelba ze střední vzdálenosti a také možnost, aby si Wal odpočinula, nás trochu limitovaly. 

 
vloženo: 25.01.2015 03:43 / přečteno: 30605x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.