OD KRAKONOŠE VEZEME 2 BODY

OD KRAKONOŠE VEZEME 2 BODY

Utkání v hale Kary Trutnov bylo celých čtyřicet minut velice vyrovnané. Nakonec jsme vyhráli zaslouženě 84:77, protože jsme byli ve vedení dvě třetiny zápasu. Rozdíl ve skóre však ani jednou nevyšplhal do dvouciferných čísel.

Domácí Kara Trutnov byla na koni, protože v minulém kole se jí povedl husarský kousek, když v Brně oloupila slavné "Žabiny", naopak náš tým přijel do horského Trutnova malinko s psychickou "dekou" po domácí porážce od Valosunu Brno minulý týden, když jsme vítězství ztratili v posledních minutách. Navíc k zápasu přicestovaly mnohé nymburské hráčky s pošramoceným zdravím, ať už to byla Monroe, Rolle, Mišurová, Bortelová nebo Verlíková...
 

„Bude to těžký zápas, obzvláště když mnohé hráčky jsou zraněné a k zápasu nastoupí jen s velkým sebezapřením. Některé přes týden ani nemohly trénovat... Není ale čas na hrdinství, jedeme do Trutnova bojovat o vítězství" řekl den před utkáním kouč nymburských žen Dan Kurucz.

 

Už základní sestava Nymburka ukazovala, že není s mnohými hráčkami zdravotně vše v pořádku, vždyť jen na lavičce zůstaly tradiční opory Mišurová a Monroe, místo nich se vedle Bortelové, Taylor a Rolle objevily Peklová a Rybová. „Byla to součást našeho taktického plánu. Jednak soupeře překvapit sestavou a jednak pošetřit síly Mišurové a Monroe. Taky jsme chtěli dát na začátek bojovnice, které jsou připravené na hřišti padnout, aby míč vydřely. To se nám celkem povedlo," vysvětlil nečekané složení první pětky Dan Kurucz.

 

Opravdu náš tým tvrdě makal od první minuty, hlavně pod oběma koši. Zápas nasazením a tvrdostí připomínal spíše mužské play-off než základní část ženské basketbalové ligy. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, sledovali jsme rychlý, tvrdý a pohledný basketbal. Naše hráčky se dostaly nejprve do pětibodového vedení, ale těsně před koncem první čtvrtiny zase vedli domácí o šest bodů.  

 

Začátek druhé čtvrtiny se nám povedl především díky dobrým útočným doskokům. Velmi dobře hrály v ten moment Monika Hamplová, Monika Verlíková a Alena Huňková. Podařilo se nám utrhnout vedení až o 5 bodů. „Tuhle část jsme odehráli skvěle. Holky šly příkladně za míčem a byly z toho důležité body,“ doplnil Dan Kurucz. V posledních pěti minutách první půle jsme se však dopustili několika taktických chyb a domácí osmi rychlými body v řadě otočili průběžný stav utkání. „V těch chvílích jsme se příliš nedrželi dohodnuté taktiky obrany hráče s míčem na perimetru a stálo nás to osm bodů… To mě hodně zlobilo," vysvětlil Dan Kurucz obrátku Trutnova v závěru poločasu. „Ještě že Ála Huňková trefila v poslední minutě první půle dalekou trojku přes hráče. To nás podrželo v zápase," zhodnotil Dan Kurucz první poločas.

 

Celý první poločas odehrály na straně domácích Pazderová (10) a Prokešová (16) a byly jedinými dvoucifernými střelkyněmi Kary. Celkem 11 bodů nasázely z čáry trestných hodů. Na naší straně si na míč do poločasu sáhly všechny hráčky a nejvíce bodů daly Monroe (8) a Huňková (7). Velký nepoměr byl v počtu trestných hodů. Trutnov měl poměr 15/13 a my 2/2. Odpovídal tomu i nevídaný poměr osobních chyb za poločas 3:14. Nepřízeň rozhodčích jsme si nahrazovali útočným doskokem.

 

Jestliže byl první poločas hodně bojovný, druhý byl opravdu na ostří nože. Dvě hráčky na obou stranách opouštěly hřiště za pomoci svých spoluhráček, bohužel na naší straně byla zranění vážnější, protože po nich už nymburské hráčky pokračovat v zápase nemohly. Nejprve dostala Ála Huňková ránu loktem do hlavy a otřesená musela opustit v doprovodu spoluhráček hřiště. „Nechápu, že ten zákrok nebyl posouzen jako útočný faul soupeře! Rozhodčí se asi díval někam jinam, jinak by tu ránu do hlavy musel vidět. Nechápu," čertil se se strachem o svou hráčku Dan Kurucz. Po pár minutách pomáhaly spoluhráčky odvést ze hřiště Veroniku Rybovou, kde je podezření na zranění ramena. „To byl pro nás opravdu kritický moment, Rybka má teď fazónu a v zápase byla vynikající. Ještě, že ji Tee dokázala aspoň částečně nahradit. Snad ji zranění nevyřadí ze zápasu proti Hradci,“ obával se Dan Kurucz. V průběhu třetí čtvrtiny jsme dokázali poločasový náskok domácích zlikvidovat a bodovou přetahovanou jsme nakonec zvrátili před koncem čtvrtiny na svou stranu.

 

První koš poslední čtvrtiny znamenal vyrovnání, ale pak si domácí hráčky alespoň na plichtu už nesáhly. Po vyrovnání dala pět bodů Mišurová a do konce 34. minuty přidala dalších pět bodů výborně hrající Rybová (70:78).  „Ze sedaček zvedala fanoušky i některá rozhodnutí dvojice sudích Baudyš - Šafařík. Jejich měřítko se nezamlouvalo ani domácímu kouči Rešetárovi,“ uvedly webové stránky Kary Trutnov k atmosféře poslední desetiminutovky.

 

Do posledních pěti minut jsme šli s mírným náskokem, ale kolaps ze zápasu s Valosunem, který si pamatujeme z minulého týdne v Nymburce, se nekonal. Naopak! Naše hráčky dominovaly pod košem a velmi důslednou obranou nedaly šanci soupeřkám k otevřeným střelám. „Skvěle zahrála v těchto chvílích Jay Monroe, byla úplně všude, výborně předskakovala v pick&rollu a trefovala se ze střední vzdálenosti,“ vypíchl klíčovou hráčku především na obranné polovině. Z osmibodového náskoku byli domácí schopni ubrat jen tři body a cenné vítězství pak pečetila čtvrt minuty před koncem nejlepší střelkyně našeho týmu Darina Mišurová.

 

„Zkušeným výkonem v závěru jsme si strašlivě důležitou výhru už nenechali ujít. Děkuju celému týmu za nesmírnou bojovnost, nasazení, vůli a touhu po vítězství," uzavřel hodnocení zápasu v Trutnově Daniel Kurucz.

 
vloženo: 19.01.2015 02:44 / přečteno: 28187x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.