ZABILY NÁS ZTRÁTY

ZABILY NÁS ZTRÁTY

Je jasné, že po utkání, které jsme měli vyhrát a když prohrát tak méně než o devět, se hostujícím hráčkám i trenérovi mluvilo o poznání lépe. Přečtěte si, jak viděli zápas někteří jeho aktéři – oba trenéři a vybrané hráčky.

Marian Svoboda
Marian Svoboda

Bylo to pro nás velmi důležité vítězství. Po utkání, které jsme hráli doma, jsme měli trochu ze zápasu obavy. Připravovali jsme se hodně pečlivě, i když soupeř byl rozehranější než my. Čekal jsem, co to s námi udělá.

 

Co bylo klíčem k vašemu vítězství?

Zlepšili jsme obranu a měli jsme větší vůli po vítězství. Když se zlepší obrana, je to i v útoku daleko jednodušší. Uklidnili jsme se a poslední čtvrtinu jsme už kontrolovali.

 

Jak jste se připravovali na Waltii, která moc šancí neměla?

To je výrobní tajemství (smích). My jsme se připravovali nejen na domácí pivotku, protože Nymburk má dobré hráčky pod košem i na perimetru. Byla to komplexní příprava než příprava na některou z individualit.

 

Počítali jste s bodovým rozdílem?

Když bylo průběžné skóre o deset a více bodů, už jsme pochopitelně i tímto faktorem počítali. Jsem rád, že jsme vyhráli větším rozdílem, než jsme prohráli v prvním zápase. O to je vítězství cennější. 


Daniel Kurucz
Daniel Kurucz

Jakoby si naše hráčky myslely, že se zápas hraje jen na tři čtvrtiny. Byli jsme blízko k vítězství a posunu na třetí místo tabulky, ale v poslední čtvrtině jsme udělali tolik ztrát jako za předcházející průběh utkání. S tím se vyhrát nedá.

 

Bylo vidět, že ztráty vznikaly potom, co soupeř dokázal agresivně bránit a my jsme se naopak nedokázali dobře uvolňovat bez míče. Nebyli jsme schopni dát míč rychle z ruky, a když jsme přihrávali, často byly přihrávky nepřesné. Bylo vidět, že se zahraniční hráčky nevrátily v dobré fyzické kondici a ani ostatní hráčky na tom nebyly s kondicí v poslední čtvrtině nejlépe a to ani na rozehrávce. Dneska se nedařilo Darině Mišurové a střelecky ani T.Taylor. Nemocná byla Monroe, kterou jsem pak musel stáhnout ze zápasu.

 

V poslední čtvrtině se ukázalo, že měl soupeř lepší kondici, my jsme k němu přistupovali pozdě, neměli jsme přesné střely a Valosun nás porazil rychlým protiútokem, především jeho druhou fází.

 

Plnily hráčky všechny taktické pokyny, jak jste chtěl?

I v tom byl trochu problém. My jsme připravovali na akce soupeře i na jednotlivé hráčky. Pokud jde o Vlkovou, tak její obránci nesplnili to, na čem jsme se dohodli.

 

Byla Vlková tou hráčkou, která „udělala“ Valosun?

Byla jedním z tahounů týmu společně s Mrhálkovou. Dohromady nám dali pět trojek z osmi. Abych jen nekritizoval. Solidně jsme ubránili Sedlákovou i Sprague. Sedlákovou však potom nahradila dobře na rozehrávce Giacintová.

 

V poslední čtvrtině se nedostaly do hry pivotky. Kde se stala chyba?

My jsme k nim nedokázali dobře poslat míč. Pokud už se tam míč dostal a Wal ho musela přijímat pár centimetrů nad zemí, už s tím nic neudělá. Naše problémy nebyly způsobeny ani tak špatnou hrou pivotů jako tvrdou obranou Valosunu na naše rozehrávačky a křídla.

 

S jakými pocity jste odcházel po utkání do šatny?

Pochopitelně se špatnými. My jsme ve třech čtvrtinách byli ve vedení 21 minut a přišla poslední desetiminutovka. Člověk si pak odnáší špatné pocity z poslední čtvrtiny, které pak zcela přebijí předchozí část zápasu.

 

Jak ovlivní výše prohry naše ambice před play-off?

Je dost dobře možné, že nás dnešní prohra vrhne do dolní části pavouka play-off a tedy zápasy budeme začínat na venkovních palubovkách. Před námi je v tabulce Valosun, USK a Hradec Králové. S prvním soupeřem už máme horší skóre a s Hradcem zatím ztrácíme devět bodů.

 
Veronika Vlková
Veronika Vlková brání T.Taylor

Jsme hrozně rády, že jsme vyhrály, protože Nymburk je pro nás nepříjemný soupeř. Prohráli jsme s ním hned první zápas a do půlky to vypadalo, že se nebudeme schopni dostat do tempa ani dnes. Pak se to obrátilo a vezeme si hodně cennou výhru.

 

Čím jste rozhodli o svém vítězství?

Zlepšenou obranou ve druhém poločase. Měli jsme spoustu zisků, po kterých jsme šli sami do koše. Také se nám podařilo ve druhém poločase vymazat nymburské pivotky.

 

Připravovali jste se na ně nějak speciálně?

Věděli jsme, že mají prakticky dvě nejvyšší hráčky v lize a navíc jsou obě nejen vysoké, ale také hodně šikovné jak v obraně, tak v útoku. Říkali jsme si, že je musíme hodně tvrdě odstavovat a snažit se jim nedat volný prostor.

 

Sama jste nastřílela dvaadvacet bodů. Jste spokojená se svou hrou?

No, měla jsme taky hodně pokusů (úsměv)… Nebylo v plánu, že bych já byla hlavní střelkyní našeho družstva, ale moje body tak nějak vyplynuly ze hry.

 

Asi bylo chybou vás faulovat při úspěšnosti TH 12/10…

Na začátku jsem nedala dvě šestky, pak jsem se více soustředila, ale nebyla jsem si nejjistější na čáře trestných hodů (úsměv).

 

Jak si ceníte výše bodového rozdílu?

Našim prvotním cílem bylo pokusit se vyhrát. Vítězství o více než deset bodů je bonus a pro nás příjemný.

 
Kalkulovali jste s tím?

Až na konci nám trenér říkal, že by bylo dobré vyhrát o více než deset, ale ani v průběhu prvního poločasu jsme s tím nekalkulovali. Jediný cíl bylo vyhrát.

 
Veronika Bortelová

Nepovedla se nám vůbec poslední čtvrtina. Úplně jsme propadli v obraně, Valosunu se navíc v obraně dařilo, k tomu jim ještě dobře padalo a my jsme se úplně rozložili. Zabily nás ztráty, byli jsme neschopní v útoku… prostě se sešlo všechno negativní a koncentrovalo se to do poslední čtvrtiny. Aniž bych tím chtěla nějak omlouvat náš výkon, Valosun má velice dobré družstvo.  

 

Ztratili jste v závěru důvěru ve vlastní schopnosti?

V posledních třech minutách už asi jo.
 

Přemýšleli jste o rozdílu, který by bylo dobré udržet pro lepší postavení v tabulce?

Je to škoda, ale teď už s tím nic neuděláme. Musíme se aktuálně dobře připravit na Trutnov a Hradec. Oba týmy můžeme porazit, ale musíme hrát lépe.

 
Alena Huňková
Alena Huňková

Poslední čtvrtina byl velký kámen úrazu. Soupeř začal lépe bránit, hodně tlačil na křídla a pivoty a rozehrávka to měla hodně těžké. Z toho pak plynuly ztráty, protože nikdo nebyl volný, aby mu bylo možné bezpečně přihrát.

 

Nevkradla se na vaše ruce nervozita, když vám utkání protékalo mezi prsty?

Myslím, že psychika nebyla v té chvíli na naší straně to nejsilnější. Na začátku druhého poločasu jsme vedli, pak se vývoj překlopil na jejich stranu a my jsme se snažili co nejrychleji ztrátu dohnat. Z toho pramenily další špatné přihrávky.

 

Nepřemýšleli jste, že by bylo dobré udržet rozdíl pod devíti body?

Nebrali jsme to jako prioritu, chtěli jsme vyhrát. Je ale pravda, že pro eventuální pořadí před play-off může být výše prohry rozhodující.

 
Kdo byl na straně hostů tím rozhodujícím prvkem – Vlková, Jones nebo Mrhálková?
Nejvíce asi Jones, která nám nasázela devět košů z delší vzdálenosti, i když v jiných zápasech byla nebezpečná především z „bedny“. A Vlková? Ta když se chytne, tak jede.

Hráčky Valosunu se radují po vítězném utkání
 
vloženo: 11.01.2015 16:58 / přečteno: 28801x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.