KURUCZ: DNES BUDU SČÍTAT PADLÉ

KURUCZ: DNES BUDU SČÍTAT PADLÉ

V Trutnově se bude v neděli od pěti odpoledne bojovat o čtvrté místo. Nečekané výsledky minulého kola svedly Nymburk a Trutnov do role tabulkových sousedů.

Zatímco Trutnov porazil venku IMOS 70:58, naše holky nestačily doma na další brněnský tým Valosun a prohrály 65:81. Nutno poznamenat, že na oba výsledky je třeba se koukat trochu jinou optikou. V letošní sezoně už neplatí, že v Brně kralují Žabiny, přesto však vítězství Kary nad IMOSem dodává Východočeškám hodně velkou porci sebevědomí. Naše hráčky ztratily utkání s Valosunem až v poslední čtvrtině. „Nevidím do hlav hráček, ale asi bychom se neměli prohranými zápasy zabývat více než je nutné. Každá hráčka by si měla probrat svůj výkon, vědět, co ona zlepší a čím ona přispěje do hry v příštím zápase. Ženská psychika může být jiná, věřím, že to nezanechá jiné stopy než ve zvýšené bojovnosti a odhodlání zabojovat o míč a u hráček z lavičky větší touhu ukázat, že patří více na hřiště,“ vrátil se ještě k minulému zápasu trenér Daniel Kurucz.
 
Lenka Pazderová #12 a Darina Mišurová #10

Více než psychika trápí našeho kouče zdravotní stav hráček. „Mrzí mě, že už delší dobu nemáme k dispozici úplně zdravé hráčky. Sice v zápasech nastupují, ale hrají s určitým sebezapřením a výkony jsou poslední dobou tím poznamenané. Například Jacinta Monroe v zápase s Valosunem odehrála jen 11 minut a skryté zdravotní problémy různé závažnosti mají čtyři další hráčky,“ lomí rukama trenér nad situací, kterou bohužel nemůže nijak výrazně ovlivnit. „Kdyby klíčové hráčky nemohly nastoupit, byli bychom jako Oklahoma City Thunder bez Kevina Duranta,“ přidal příměr z oblíbené NBA Dan Kurucz.

 

Kromě vlastního zápasu se pochopitelně zdravotní komplikace odrazily i ve vlastní přípravě na zápas. „Dvakrát jsme se vůbec nesešli, protože jsme chtěli nechat klíčové hráčky odpočívat, aby byly v neděli pokud možno připravené,“ řekl Kurucz. Vzhledem k tomu, že se zápas bude hrát až v neděli, absolvují naše hráčky trénink ještě v sobotu večer. „V sobotu budu sčítat padlé,“ oznámil s přídechem černého humoru Dan Kurucz a přidal ještě určité pozitivum: „Více si zahrají hráčky z lavičky a já věřím, že budou mít odvahu se prosadit.“  

 
Ovsíková vs. Huňková

Připomeňme, že v prvním utkání jsme Trutnov porazili vysoko o 17 bodů a přes zdravotní problémy bychom měli zůstat mírnými favority zápasu. „Bude to vyrovnaný zápas, rozhodovat budou maličkosti. Očekávám zajímavé duely pod košem a na konečný výsledek bude velký vliv, kdo bude chtít urvat více doskoků,“ naznačil Daniel Kurucz, jak by se mohl vyvíjet nedělní zápas za dozoru Krakonoše.

 

V obou týmech došlo ke změnám na soupiskách. V Trutnově se rozloučili s Amber Dvorak, která byla „jen“ vysoká. Nepokračuje ani  Pettawayová, která nebyla zdravá. Nováčkem v týmu je od 8.ledna Ashley Adams, 196 cm vysoká Američanka, která prvních 12 minut odehrála už v zápase proti IMOS Brno. „Měla výhodu v tom, že k nám přišla z Rumunska a je tak už zvyklá na evropský kombinační basketbal,“ řekl v rozhovoru pro iBasket.cz trenér Rešetár.

 
Koho považuje trenér Kurucz za osové hráčky Kary Trutnov?

„Výborná je dvojice podkošových hráček Pazderová a Ostarello. Ostarello není tak vysoká, přesto má výborný čich na doskok. Velmi dobrou hráčkou je i Prokešová, která hraje výborně pick and roll, umí se dobře skrýt za clonou a tam nachází volné pozice pro střelbu za tři body. Vítězství tady jsme získali mimo jiné i tím, že jsme ubránili právě Prokešovou (10 bodů, z toho 6 z TH – pozn.) Kromě vyjmenovaných hráček bychom našli v dresu Trutnov dost dalších dobrých hráček. Myslím, že na všech postech budeme vyrovnaní a doufám, že i trochu lepší.“

 

V dresu Trutnova hrály hned čtyři naše hráčky: Darina Mišurová, Anežka Skokanová, Veronika Rybová a Iva Peklová. A právě Ivy Peklové jsme se zeptali na pár slov k podkrkonošskému soupeři.


Iva Peklová v zápase s Trutnovem
Trutnov je tvrdý tým, hodně odolný a sází na to, že soupeře převálcují fyzicky. Ví se o nich, že se nevzdávají za žádné situace a že do zápasu dávají hodně srdce. Určitě to bude v neděli těžký soupeř a to i proto, že se hraje na jejich palubovce. Kvůli místním fanouškům není jednoduché u nich hrát.
 

Vadí vám, když je domácí tým bouřlivě podporovaný z hlediště?

Mně osobně a asi ani mým spoluhráčkám vlastní fandění tolik nevadí. Jenže domácí hráčky to dokáže ještě více nakopnout, a proto jsou doma o hodně kousavější než venku.

 

Co je, kromě agresivní hry, charakteristickým rysem hry Trutnova?

Sází na střelce z venku a um jednotlivých hráček. Za tři body umí vystřelit pivotka Lenka Pazderová, dobře najíždí z venku i druhá Američanka. Nebezpečná umí tým i Andy Ovsíková, především když má svůj zápas.

 

Co by mohlo být naší výhodou?

Trutnov má s námi vyrovnaný kádr. Na pivotech jsou menší, to bychom měli využít.

 

Jak se těšíte do Trutnova?

Já se hodně těším. Trutnov je pěkné město a vzpomínky mám dobré. Jsou tam hory, čistý vzduch a jsou tam příjemní lidé. Přes všechen kladný vztah ale jedu do Trutnova pro vítězství.

 
 
 
vloženo: 17.01.2015 12:26 / přečteno: 31160x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.