HRAJÍ SPOLU HODNĚ LET

HRAJÍ SPOLU HODNĚ LET

Letos potřetí povede naše basketbalistky do boje proti Hradci Králové trenér Daniel Kurucz a právě s ním jsme si o hradeckých Lvicích na předposledním tréninku povídali.

Jak byste charakterizoval tým našeho sobotního soupeře?

Hradecké družstvo je aktuálně druhé v lize  a toto průběžné pořadí je zasloužené. Tým hraje rychlý basket, míč v útoku putuje hodně rychle z ruky, z čehož plyne hodně otevřených střel. Hráčky spolu povětšinou hrají mnoho let, tedy o sobě dobře vědí a vyhoví si. Projevuje se to jednak právě v té rychlé souhře v útoku a potom také při výpomoci v obraně. Kdokoliv se může chytit a být rozdílovým hráčem v utkání. 

 

Pouze dvě prohry Hradce je asi dobré číslo…

Ano je. Hradec má dvě porážky, z toho jednu trochu očekávanou od USK a jednou také prohrál v Trutnově. Tedy tam, kde jsme my minulý týden vyhráli 84:77.   


Změnil se projev soupeře, když bychom porovnali ligový zápas a zápas v poháru?

Hradec koupil Bělorusku Likhartovič, která hodně skóruje a má i dost střeleckých pokusů. V sobotu se budeme moci přesvědčit, jestli to Hradci pomohlo anebo nikoliv. Zatím je ale na vítězné vlně, takže to byl zřejmě dobrý nákup.  

 

Je pro nás nějak významné, že Sokol poslední zápasy nevyhrál tak výrazným bodovým rozdílem?

Nemyslím, že je to nějak důležité. Buď vyhraješ, nebo prohraješ. To je na basketu krásné i kruté. Hradec měl celkem těžké soupeře, hlavně třeba v minulém kole euroligové Brno a dokázal zvítězit. Těsná vítězství pozitivně motivují více než jasné zápasy. Myslím, že Hradec bude dobře připraven a pokud vím, tak z Hradce přijede i hodně fanoušků. Pokud budou hlasití avšak slušní, na jejich přítomnost se těším. A hlavně doufám, že nás přijde podpořit hodně Nymburáků a svým fanděním ukáží, kdo je domácí tým. Budeme jejich podporu potřebovat! 


Fans Hradce v Nymburce na pohárovém utkání


Hradec má kromě jedné samé české hráčky. Je jeho styl hry tímto složením nějak ovlivněn?

České hráčky spolu hrají dlouho, jsou sehrané v útoku i obraně, vyhoví si. Mají také dlouhou dobu v podstatě shodný celý realizační tým,  což je skvělé, protože ten pak může připravit a implementovat dlouhodobou strategii, což týmu jen prospěje. Možná mi je trošku líto, že i Hradec se rozhodl sáhnout po cizince, protože to mohl být jediný ligový klub jen s českými hráčkami, což by bylo super a umocnilo by to skvělou práci s ženskou mládeží, kterou v Hradci po léta mají. Navíc víme, že Hradec nákupem Likhartovič jen narychlo celil díru vzniklou zraněním jejich výborné hráčky Míši Staré.. Jaký to rozdíl oproti jiným týmům, které inkasují od federace peníze na mládež a pak mají v ženském ligovém týmu tři, čtyři nebo třeba i šest cizinek.... 


Tým soupeře je dlouho pospolu a tím pádem má útočné systémy hodně zažité. Je proti takovému týmu ještě o něco důležitější dodržovat taktické pokyny?

No, ono to je důležité vždycky, ale proti silným týmům, jako je třeba Hradec, IMOS Brno, Valosun nebo Trutnov je to opravdu dvojnásob důležité, protože tyhle týmy chybu, nebo chcete-li nedisciplinovanost, ihned potrestají. Proti týmům ze spodku tabulky máte ještě čas tu chybu napravit, proti silnému soupeři nikoliv. Takže ano, je to ještě o něco důležitější! 


S Hradcem jsme prohráli už dvakrát, není na čase jim to vrátit?

Ano, rozhodně je na čase (úsměv). A rozhodně se o to pokusíme! Hradec je ale opravdu silný soupeř a já věřím, že naši diváci neustanou v podpoře našich holek i v případě, že se třeba nebude v průběhu zápasu vyhrávat.

 
 
 
vloženo: 23.01.2015 10:30 / přečteno: 29912x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.