SLAVIA V NYMBURCE NEUSPĚLA

SLAVIA V NYMBURCE NEUSPĚLA

Prubířským kamenem našeho omlazeného týmu bylo první utkání letošního roku proti Slavii Praha. V prvním poločase se náš stroj pomalu rozjížděl, ale ve druhém to už byl ten pravý koncert bojovnosti a skvělé obrany. 

Před slušnou návštěvou jsme do zápasu s nepříjemným soupeřem museli nastoupit bez nemocné Moniky Verlíkové a také bez Jacinty Monroe, kterou zdržely v USA vízové otázky a nakonec sněhová bouře nad New Yorkem. Do zápasu už také nezasáhly Eva Horáková a Martina Rejchová. Slavii zase chyběly dlouhodobě zraněné křídla Borecká a Johnová. Jacintu Monroe v základní sestavě nahradila Monika Hamplová a ukázalo se, že to nebyl vůbec špatný taktický tah (Monika 4 body, 9 doskoků a rating +6).

 

Začátek se nám opět příliš nevydařil, hráčky jakoby se bály tvrději bránit, byly u odražených míčů později a v útoku byla naše hra příliš statická. Nikdo se nedokázal utrhnout, např. Waltiea Rolle měla po první půli jen 2 body a 2 doskoky, což je na hráčku jejich kvalit málo. A protože nás žalostně trápila střelba, přestože jsme byli herně pohlednější, šlo se do přestávky se ztrátou jednoho bodu.

 

Ovšem poločasová porada v šatně asi zabrala, protože pětka Bortelová, Mišurová, Taylor, Salačová a Rolle opravdu zabrala, skvěle bránila (Rolle 6 bloků) a Taylor výborně zakončovala. Tee dala ve třetí čtvrtině po koši Mišurové dalších sedm bodů v řadě a celkem jich za deset minut nasázela jedenáct. „Byla to ale práce celé pětky, hodně agresivní obrana, výpomoc, rychlý protiútok a vynikající práce dvojice Bortelová –Mišurová,“ vyjmenoval bojový arsenál našich hráček trenér. Soupeři se vůbec nedařilo přiblížit se pod náš koš, natož skórovat  - zkrátka 6 bloků Rolle budilo u hráček hostí respekt. Nakonec tak jediný koš Slavie ve 3. čtvrtině zaznamenala Leary více méně náhodně ze střední vzdálenosti. To už ale Slavia prohrávala 32:51. Porovnáním s poločasovým skóre nám vyjde, že prvních osm minut jsme vyhráli poměrem 20:0.

 

V dalším průběhu zápasu na hřiště postupně naskakovaly další naše hráčky, bojovnost našeho týmu se tím však nevytrácela, naopak. „Líbila se mi hra Anežky Skokanové a především Nadi Salačové, která dokázala vyválčit, a to slovo bych podtrhl, celkem 15 doskoků, což je její osobní rekord v ŽBL,“ chválil Dan Kurucz.

 

Naše vedení jsme si hlídali a pohlídali, když s klaksonem ještě trefila trojku Ála Huňková, upravili jsme konečný výsledek na solidních 68:49.

 
„Soupeře jsme předčili ve druhé půli výbornou obranou s výpomocí a rychlým protiútokem. Zkrátka velmi dobrým kolektivním výkonem. Věřím, že se atmosféra druhého poločasu přelije i do těžkého utkání proti Valosunu Brno, které nás čeká už v sobotu 10.1.2015 od 14:00 doma v Nymburce,“ uzavřel hodnocení Daniel Kurucz
 
vloženo: 08.01.2015 10:36 / přečteno: 30542x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.