REDUKCE TÝMU

REDUKCE TÝMU

Trenér Kurucz se během vánočních svátků rozhodl zredukovat tým. V dalším průběhu tak neudivíme v nymburském dresu Evu Horákovou a Martinu Rejchovou.

Eva Horáková přišla do týmu před touto sezonou. V devíti zápasech odehrála v průměru necelých 11 minut, nastřílela 34 bodů a získala pod košem 27 míčů. Martina Rejchová odehrála první zápas až proti Slovance MB a do konce roku tak dostala příležitost už jen ve dvou dalších utkáních. Za necelých 11 minut dala 11 bodů, ale doskočila pouze 9 míčů, což je na pivota s výškou před 190 cm poměrně málo.
 Martina Rejchová a Eva Horáková

„Myslím, že zúžení kádru může týmu prospět, protože nebude třeba před každým zápasem dělat nominace,“ oznámil Daniel Kurucz, proč se k takovému kroku rozhodl a přidal přesnější vysvětlení: „Pendlující hráčky do B-týmu vždy před utkáním ŽBL čekaly, zda budou k zápasu alespoň připraveny na střídačce. Myslím, že naše opatření jim dodá klid k tomu, aby se více snažily pracovat při trénincích a aby věděly, že pokud budou plnit dohodnuté úkoly, budou mít vždy šanci se na palubovku dostat.“

 

K hráčkám, které se občas do nominované dvanáctky nedostaly, patří Veronika Rybová, Naďa Salačová, Monika Hamplová či Anežka Skokanová. Proč dal trenér Kurucz přednost mladým hráčkám před zkušenými (Němcová 42 let, Rejchová 31 let)?

 Skokanová, Salačová a Hamplová

„Je to z hlediska perspektivy týmu. Kdybychom redukovali mladé hráčky, nebylo by to správné jednak z hlediska jejich basketbalového vývoje, ale ani z hlediska dalšího rozvoje týmu. V příštím roce tyto hráčky dostanou zase více času a v delším horizontu ony musí přijmout role lídrů týmu. Pokud nebudou hrát, nikdy se nemohou dostat do pozice třeba Dariny Mišurové nebo Veroniky Bortelové,“ má představu o směrování týmu Dan Kurucz.

 
Veronika Rybová

„Naďa Salačová podává v B-týmu v lize žen vynikající výkony a potřebuje mít jistotu šance je ukázat i v ŽBL. Stejně tak Monika Hamplová nebo Veronika Rybová jsou mladé hráčky, které mají chuť se na hřišti poprat o každý volný míč. Ony na to mají fyzičku i zdraví. Například Martina Rejchová se kvůli operaci nedala zatím úplně dohromady a pod košem jí tak chybí větší agresivita právě kvůli zdravotnímu omezení operovaného kolena,“ uzavřel důvod kouč A-týmu Daniel Kurucz. 

 
vloženo: 06.01.2015 02:07 / přečteno: 30698x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.