MIMOŘÁDNÉ TRÉNIKY

MIMOŘÁDNÉ TRÉNIKY

V ztichlém Sportovním centru se v pondělí a úterý střídaly v trénincích dvě basketbalové skupiny. Podle dlouhodobého plánu se připravovali muži A a neplánovaně také ženy A, hrající ŽBL.

„Rozhodli jsme se pro mimořádné tréninky ze dvou důvodů. Jednak jsme nečekaně a bez boje ztratili body v zápase se Strakonicemi a navíc nás čeká odložený zápas se Slávií,“ vyjmenoval hlavní důvody dvou mimořádných dní věnovaných přípravě trenér Daniel Kurucz. I když se některé hráčky mailem snažily z přípravy vyvléknout, trenér byl nekompromisní a úlevy nedostaly ani ty hráčky, které v zápase se Strakonicemi bojovaly příkladně. „Upřímně, snahy nebyly nijak velké. Myslím, že všechny holky pochopily, že nám týmová příprava pomůže. Jednak nás nečeká žádná snadná druhá polovina soutěže, a že by bylo škoda prohospodařit tak dobře nastartovanou sezonu,“ dodal Dan Kurucz.

 

Původní plán byl trénovat až od 2.ledna, ale těsně před Štědrým dnem dostaly hráčky do mailových schránek pozvánky na dva dny. Na devětadvacátého a třicátého prosince. Nezúčastnily se cizinky, pro které by nebylo možné tak rychle změnit plány a zajistit přílet. Ty se připojí až 2.ledna. „Všechny zahraniční hráčky potvrdily nástup druhého ledna. Své rodinné problémy vyřešila i Waltia a přijede také,“ vyvrátil Dan Kurucz určité spekulace, že do života Rolle zasáhly rodinné problémy, které by jí nedovolily návrat do Česka.

 

Jak probíhaly oba mimořádné tréninky? Stručně - byly náročné. „V pondělí jsme měli čtyřhodinový trénink, úterý dvě hodiny. Dvě fáze budou v pátek, dvě fáze v sobotu, dvě v neděli. Jedeme na plný výkon,“ zahlásil na konci úterního tréninku trenér Kurucz. „Zaměřili jsme se především na obranné systémy, kde potřebujeme přidat především v agresivitě. K tomu je třeba více síly, a proto zařazení posilovny,“ zmínil se o přípravě podrobněji Kurucz. 


Více fotografií z posilovny najdete zde  

 
vloženo: 31.12.2014 13:59 / přečteno: 30988x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.