ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Vítězné utkání číslo dvě souboje o bronzovou medaili komentují oba trenéři a za hráčky nejlepší střelec Trutnova Milena Prokešová a autorka rozhodujících košů v závěru Iva Peklová. 

Jozef Rešetár

Dneska jsme přistoupili příliš lehkovážně k obranným činnostem. Chtěli jsme útočit, ale neměli jsme obranu a ztráceli jsme míče při přechodu do útoku. Jinak gratuluji Nymburku k dnešnímu výsledku a už se těším na odvetu do Trutnova, kde si myslím, že podáme z naší strany lepší výkon.

Myslíte, že vaše dnešní prohra byla zapříčiněna lepší hrou Nymburka nebo vaší zhoršenou hrou?

Příčina je na obou stranách. My jsme hlavně na začátku přistoupili velice laxně k obraně a díky většímu počtu ztrát jsme domácí uklidnili a posadili na koně.

Proč se podle vás nepovedlo v závěru překlopit jednobodovou ztrátu ve vedení?

Některé akce jsme hráli až příliš na sílu a chyběla lepší organizace hry.

 
Daniel Kurucz

Jaké byly největší rozdíly mezi prvním a druhým zápasem?

Byli jiní rozhodčí. Byť jsme dostali dvě technické chyby, měli zápas pod kontrolou od začátku do konce.

Největší rozdíl byl v úvodu zápasu, od stavu 2:2 jsme neprohrávali a stále jsme si drželi náskok, který bych chvílemi až dvouciferný. Udělali jsme mnohem méně ztrát. Od samého začátku hrála s velkou chutí Waltia Rolle, která pod košem kralovala. Společně s Veronikou Bortelovou ukázaly, jak důležitými hráčkami pro náš tým jsou.

Na konci první půlky přišla střelecká krize a nedařilo se nám ani v obraně. Nedodrželi jsme domluvenou taktiku a naše hráčky byly příliš odstoupené od střelkyň na perimetru. Přidaly se dvě chyby v přebrání, což jsme zaplatili čtyřmi body. Trutnov z toho dal třináct lehkých bodů. Ve třetí čtvrtině jsme se zase zlepšili a ve čtvrté bylo důležité, že si soupeřky udělaly rychle čtyři týmové fauly a házely se šestky.

Ve čtvrté čtvrtině už nám, ale i soupeři, docházely síly. Přeci jen jsme nestřídali tolik hráček jako v jiných zápasech. U nás se to projevilo v horší úspěšnosti střelby. Cenné bylo, že se nám povedlo nahradit střelecký výpadek dobrou obranou a dobrými doskoky. Příkladem byla Tee Taylor, která ve čtvrté čtvrtině nemohla dát koš, ale já ji nestřídal, protože zase perfektně ubránila Prokešovou, která také neskórovala.

Kdo je více spokojený s dosavadním průběhem série?

Já myslím, že Trutnov jel do Nymburka  s tím, že chce vyhrát alespoň jeden zápas. To se jim povedlo. Možná, že je dobře, že uspěli v prvním utkání a v našich čerstvějších vzpomínkách zůstane vítězství. Nicméně teď se hrají dva zápasy v Trutnově.

Jak velký význam má domácí prostředí?

V sériích play-off je někdy domácí prostřední ošidné. Mohli jsme se o tom přesvědčit my s Trutnovem nebo v Hradci, nebo Valosun právě ve čtvrtfinále s Trutnovem.

Do jaké míry vás překvapilo, že rozhodující body dávala hráčka, která není v týmu střelcem?

V zápase jsme měli na pozici čtyři dvě zdravé hráčky Ivu Peklovou a Naďu Salačovou. Naďa odehrála výborně první polovinu, měla dobré bloky, nastřílela nějaké body. V závěru jsem ale preferoval Ivu, protože je více obranným typem hráče a my jsme vedli. Více jsem tedy potřeboval obranné typy. Já si u Ivy cením, jak výborně vyhodnotila možnosti před tím svým prvním košem v závěru. Bylo málo času a v podstatě nic jiného nezbývalo. I u druhého koše si situaci dobře vyhodnotila, protože její obránci byli odstoupeni.

Byl jste trochu nervózní za stavu 65:64?

Na rozdíl od včerejška nebyl, protože jsem nemusel řešit komplikace se sestavou. Na hřišti jsem měl Peklovou i Waltii bez problémů s fauly. Navíc soupeř měl čtyři týmové fauly a věřil jsem, že bychom zápas úspěšnými šestkami dotáhli do vítězného konce.

    
Milena Prokešová

Co v tomto utkání rozhodlo?

Rozhodl začátek, který nám utekl, a pak jsme se jen těžko vraceli do zápasu.

Přesto se vám to v závěru povedlo. Co se stalo, že jste utkání neotočili?

Podcenili jsme obranu Peklové, která není střelec a ona nám v závěru dala dva koše, které byly klíčové.

Co byste měli oproti dnešnímu zápasu zlepšit?

Myslím, že bychom měli hrát kolektivně a potom to půjde líp, než když bude hrát každá sama. Jedna proti pěti, to nikdy nebude mít úspěch.

Věřila jste, že kdyby došlo k překlopení výsledku, že jste zápas vyhráli?

Já věřím v naše vítězství celý zápas.

Co čekáte v příštím zápase?Hrajeme doma a domácí prostředí je náš šestý hráč na hřišti. Doufám, že se nám bude dařit, že vstoupíme do utkání lépe než dneska a další vítězství bude naše.

Budete muset ve srovnání s dnešním zápasem zlepšit obranu nebo útok?

Klíčové bude ubránit Rolle, protože ta v prvním zápase nedělal tolik problému jako dneska a také musíme lépe bránit Bortelovou, která je klíčovou rozehrávačkou Nymburka.  

Jak využijete den volna?

Hlavně k regeneraci.

Iva Peklová

V čem se oba zápasy lišily?

V prvním zápase jsme se dostali do problémů s fauly u podkošových hráček, což se projevilo až úplně na konci. Když se vyfaulovala Wal, chyběly doskoky.

Jak je možné, že jste se v dnešním zápase s problémy s fauly nepotýkali?

Já myslím, že to bylo větším soustředěním. V prvním zápase jsme se dopustili několika faulů z nepozornosti a nekoncentrace. I když to byly známé signály, byla jsem tam pozdě a řešila jsem situaci nedovoleným zákrokem.

Bylo pro pohodu v zápase pozitivní, že jste celý zápas vedli?

Byla to určitě vzpruha a hrálo se nám mnohem lépe, lehce. Pokud bylo potřeba jít na sílu, donesla míč do koše Véra (Bortelová) nebo Wal (Rolle). Tyhle hráčky nezklamaly, a když bylo potřeba, daly koš. Stále jsme si udržovali příjemný odstup.

Jak jste se cítily, když soupeřky dotáhly na bod?

V zápasech takových vyrovnaných soupeřů to tak bývá. Důležité bylo, že jsme se z toho nesložili a věřili jsme stále ve svou hru.

Dala jste rozhodující koše…

Byly nečekané (úsměv) a možná to vyšlo právě proto, že si na mě soupeř nedával pozor.

Věřila jste si při střelbě?

U prvního koše jsem věděla, že je pár vteřin do konce a nic jiného stejně nešlo udělat. U druhého jsem viděla, že jsem blízko u koše a pod košem je připravená Waltia. Věděla jsem, že když nedám, Wal to doskočí.

Co se dá očekávat v dalším zápase?

Rozhodne, kdo bude agresivnější. Kdo toho druhého více seřeže, ten vyhraje. Důležité bude, kam rozhodčí nasadí svou laťku. A taky bude rozhodovat, komu se lépe rozběhnou nohy (smích).
 
vloženo: 23.04.2015 00:46 / přečteno: 31778x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.