V PONDĚLÍ SE ROZHODNE

V PONDĚLÍ SE ROZHODNE

Domácí hráčky Trutnova utekly hrobníkovi z lopaty a vítězstvím 70:63 si prodloužily sérii na maximální počet zápasů. Ten rozhodující si hraje v pondělí od šesti večer v Nymburce.

Utkání číslo čtyři bylo podobné těm, které se hrály v tomto týdnu. Opět rozdíl ve skóre nevyskočil ani jednou do dvojciferného čísla a opět to byla urputná bitva o každý bod. Přesto jedna změna tu byla. Oba dva týmy předvedly dlouhou čistou bodovou šňůru a k oběma došlo v prvním poločase. Nejprve naše děvčata otáčela z 9:14 na 18:14, domácí pak z 16:22 na 27:22. Kromě těchto dvou úseků, většinou nepadaly jednomu týmu více než tři koše v řadě.

 

Našim hráčkám se dařilo ve střelbě z perimetru. Daly sedm trojek z pětadvaceti pokusů. Tři si připsala Taylor (z pěti) a po jedné Skokanová, Huňková, Bortelová a Mišurová. Domácí na tom byli podstatně hůř, protože jedinou trojku dala Mann a dalších 14 pokusů bylo mimo. Jenže o co méně se Trutnovu dařilo z perimetru, o to více úspěšný byl z vymezeného území. O body se totiž starala hlavně Ostarello, kterou trenér Rešetár poslal na plac jako sedmou hráčku. Nakonec odehrála 28 minut a zaznamenala 25 bodů a k tomu ještě 20 doskoků. Ve srovnání s minulými zápasy série zahrála nadstandardně také další Američanka Adams, která pomohla 10 body.

 

Poprvé v sérii se také Trutnovu podařilo naše děvčata přestřílet v počtu pokusů. Trutnov pálil na koš jedenasedmdesátkrát, naši si vzali o šest střeleckých pokusů méně. Podílely se na tom útočné doskoky, kterých Trutnov získal 15 a naše ztráty, kterých bylo 19. Po ztrátě soupeře dali domácí 17 bodů, my o deset méně. Pro naši hru bylo také nepříjemné vyfaulování Ivy Peklové po 23 minutách pobytu na palubovce. Střídající hráčky pak nebyly schopné, většinou z důvodu výškového hendikepu, účinně bránit Ostarello.

 

Jak už jsme psali, průběh zápasu byl v prvním poločase charakteristický dlouhými bodovými šňůrami jednoho nebo druhého týmu. První body hned z prvního útoku dala Rolle, pak se dostali do vedení domácí a po trojce Taylor v 6.minutě jsme vedli 9:8. Mann, Adams a Prokešová se postaraly o první náznak bodového trháku. Náš kouč si vzal necelé čtyři minuty před koncem první čtvrtiny time out a pak už jsme do první přestávky stříleli přesně jenom my.

 

První dvě minuty druhé čtvrtiny jsme přidali další čtyři body a vedli jsme o šest. Jenže pak si s námi střelecká pohoda zahrála na schovávanou a to nejen u pole, kde jediný pokus proměnila Rolle a dalších devět svůj cíl nenašlo. Nedařilo se ani z čáry trestných hodů (4/1) a když k tomu přidáme i nějakou ztrátu, byl výsledek v poločase 31:25 odrazem předvedené hry.

 

Střelecky nejvýživnější třetí čtvrtina nepřinesla do vývoje skóre žádný rozruch, protože skončila smírně. Na začátku vykřesala naději trojkou Veronika Bortelová, která ubrala z šestibodového náskoku domácích polovinu. Jenže Trutnov přidal dva koše a „vyšší“ náskok si vzal zpět. Po většinu času se oba týmy střídaly jak v úspěšné tak neúspěšné střelbě, a proto rozdíl stále kolísal mezi pěti a devíti body.

 

Před poslední čtvrtinou byla stále reálná naděje na obrat, chtělo to ale jediné – proměňovat střelecké pokusy. Na první body poslední čtvrtiny se čekalo více než tři minuty. Pak na každý náš koš dokázaly domácí hráčky odpovědět, a rozdíl ve skóre se stále natahoval mezi čtyřmi a šesti body. Po útočném faulu Ivy Peklové, který byl zároveň jejím pátým, se Trutnov dostal do osmibodového vedení a to si pak udržel až do 36.minuty. Pak ale proměnila dva trestné hody Rolle a po and one Taylor se rozdíl smrsknul na tři body. Blíž k tělu nás však už Trutnov nepustil a utkání vyhrál o sedm. 


Jozef Rešetár (Trutnov): „Po většinu utkání jsme vedli, protože jsme dnes především zlepšili hru pod košem. A samozřejmě také střelbu, kdy jsme měli i více pokusů. Doposud měl vždy více pokusů Nymburk. V závěrečných minutách nepadlo soupeři několik střel, naopak naše střelecká úspěšnost byla v koncovce na dobré úrovni. Jaký bude pátý zápas? V letošním play-off už to máme jednou úspěšně vyzkoušené, takže si jedeme pro vítězství, i když samozřejmě respektujeme sílu soupeře.“

Daniel Kurucz (Nymburk): „Bylo to podobné utkání jako včera s tím rozdílem, že soupeř lépe střílel, především Ostarello a Adams. Špatně jsme bránili, pomáhali jsme si až příliš, že pak vznikaly volné střely, které domácí dávali. Naopak my jsme nedali několik jasných košů. To byl hlavní rozdíl. Problém je také v tom, že se Peklová vyfauluje v každém druhém zápase a my nemáme v týmu jiného bojovníka, který by to tam ubojoval. Jaký bude pátý zápas? V pondělí od šesti. Vyhrajeme ho!“
 
vloženo: 26.04.2015 07:49 / přečteno: 34328x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.