KAŽDÁ DROBNOST ROZHODOVALA

KAŽDÁ DROBNOST ROZHODOVALA

Včerejší rozhodující zápas série o 3.místo dal odpověď až po 45 minutách a bohužel pro nás dal více bodů náš soupeř a protlačil se k bronzové medaili.

Než se zmíníme o posledním dramatickém zápase, podívejme se na celou sérii. Všechny zápasy skončily rozdílem menším než deset bodů, hrálo se pět utkání a ten poslední muselo rozhodovat až prodloužení. Nemůže nikdo nic namítat, když řekneme, že bronzové medaile pro sebe urval šťastnější tým. Bezprostředně po zápase bylo v našich řadách určitě zklamání, být tak blízko, je opravdu těžké s vyplaveným adrenalinem rychle vstřebat. Je dobře, že nejsme skromní a chceme bojovat o co nejlepší umístění, o co nejlepší výsledky, ale čtvrté místo je ale pro tým žen Nymburka historicky nejlepším umístěním. „Pojďme ale o to víc zabojovat příští sezonu, abychom ji pro nymburský ženský basket poprvé v 85-leté historii klubu získali!“ přeje si trenér Daniel Kurucz.
 

Do utkání číslo pět jsme vstoupili velice dobře. Když Anežka Skokanová dávala trojku, vedli jsme 15:8 a trenér Trutnova se musel už po čtyřech minutách vzít oddechový čas. Po něm se prostor na útočné polovině hodně zahustil a ani jeden tým se jen velice těžko prosazoval. Pro psychiku hostů byla velice ceněná trojka Vondráčkové na 15:11. Čtyřbodový rozdíl se nakonec udržel až do konce čtvrtiny. Ve druhé nás opustila střelecká fazona. Dokonce jsme nedali ani jeden koš ze hry za celou čtvrtinu. Dílem to bylo smůla, dílem výborná obrana hostů, kteří nás zastavovali za každou cenu, i když za to platili osobními chybami. Po prvních pěti minutách nečekaný vývoj se projevil i na psychice obou týmů. Hosté si začali čím dál tím více věřit, proměňovali i těžké střely, my jsme si stále nemohli vypracovat volnou střeleckou pozici. Útoky „do plných“ nepřinášely své ovoce a na rychlé protiútoky nedošlo díky rychle zabezpečované obraně Trutnova a také problémy na doskoku. Naše nejplatnější hráčka na doskoku Waltia Rolle si v 15.minutě udělala třetí faul a trenér Kurucz ji musel stáhnout ze hřiště. Poslední kapkou smůly byla trojka Prokešové v posledním útoku druhé čtvrtiny. Trutnov vyhrál druhou část zápasu vysoko  21:10  a položilo dobrý základ své hry před druhým poločasem.

 

Druhý poločas otevřela trojkou Mann a když dala Ostarello další koš, prohrávali jsme 27:39 a vůbec to s námi nevypadalo dobře. Trenér Kurucz si pochopitelně vzal oddechový čas. Trochu uvadající náladu v týmu rozveselila Darina Mišurová. Za minutu dala sama sedm bodů (trestné hody, dvojka, trojka) a snížila na rozdíl pěti bodů. Hosté v polovině 25.minuty dali koš na 34:41 a další tři minuty se skóre nepohnulo. Bohužel se první pobudila Ovsíková trojkou a za až skoro fanatické podpory svého manžela proměnila Vondráčková další koš za tři body. Darina Mišurová pokračovala v skvělém střeleckém představení a dala trojku. Do poslední čtvrtiny se šlo se ztrátou deset bodů (37:47).

 

Stíhací jízda ve čtvrté čtvrtině pokračovala. Darina přidala další dvě trojky, a pak po zisku Bortelová dala Rolle dva body. Průběžné skóre se posunulo na 45:49 a utkání byla zase otevřené. Dvě minuty před koncem normální hrací doby se po trojce Taylor skóre dostalo na 54:55. Pak Tee zblokovala Vondráčkovou, ale Rolle na druhé straně koš nedala. Po ztrátě Ovsíkové minutu před koncem dala Taylor další trojku a po předlouhém čase jsme byli opět ve vedení. Jenže Ovsíková oplatila stejnou mincí. V našem posledním útoku minula Bortelové trojku, ale Rolle doskočila její odraženou střelu a při tom byla faulována. Jinak vynikající střelkyně trestných hodů hned první minula, druhou proměnila a skóre bylo 58:58. Postupný útok Trutnova měla zakončit střela v posledních okamžicích normální hrací doby. Jenže rozehrávačku Trutova Mann obrala o míč Taylor, prosmýkla se podlé postranní čáry, ale na doběhnutí ke koši nebo přesnou střelu nezbýval čas a klakson ukončil čtvrtou čtvrtinu.

 

V pětiminutovém prodloužení se hosté ujali vedení, Bortelová vyrovnala. Ostarello s Prokešovou posunuli Trutnov opět do tříbodového vedení. Na už pátou trojku Mišurové odpověděla pro nás nejhorším způsobem trojkou Prokešová - 63:66. Veronika Bortelová půl minuty před koncem zápasu z trestných hodů snížila, ale na druhé straně dala Adams koš s lehkým dotykem Peklové. V tak vypjatém konci do bylo tvrdé rozhodnutí rozhodčích. Stav byl 65:68 a ke vší smůle Adams proměnila i následný trestný hod. Tím se dostal rozdíl mimo rámec jednoho koše a bylo už vcelku jasné, že medaile je pro nás pohřbena. Darině už při zoufalém pokusu o trojku štěstí nepřálo….

 
vloženo: 28.04.2015 10:00 / přečteno: 30851x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.