ZÁPAS NEMÁ JASNÉHO FAVORITA

ZÁPAS NEMÁ JASNÉHO FAVORITA

Ještě dříve než doteče voda z trutnovské Úpy do nymburského Labe, začne na břehu řeky ve Sportovním centru rozhodující zápas domácího týmu s Karou. O čem přemýšlí domácí lodivod, se přečtete v rozhovoru.

Má poslední zápas favorita nebo jsou karty rozdány rovnoměrně?

Neřekl bych, že zápas má svého jasného favorita. Trutnov dokázal vyhrát pátý zápas čtvrtfinále na Valosunu, my zase máme domácí prostředí, což beru jako velké plus. Chceme potěšit naše fanoušky a vyhrát i pro ně bronzovou placku.

 

Do jaké míry ovlivňuje speciálně u ženského družstva psychika výkon týmu v tak důležitém zápase?

Já si myslím, že psychika ovlivňuje takové utkání hodně. Řekl bych, že u mužů i u žen,  i když u každého pohlaví trochu jinak, chlapi se mnohem dříve nabudí, ale zároveň to taky mnohem dříve případně zabalí, rychleji podléhají euforii. Což může být výhoda i nevýhoda. Já věřím, že podáme soustředěný výkon a budeme moci slavit.  

 

Jaké očekáváte skóre? Spíše nízké ovlivněné obavami „nezkazit“ střelu nebo spíše vysoké z obav před zbytečnými fauly?

Těžko říci, bude asi jasno po prvních pár minutách. Ale vzhledem k tomu, že toto utkání už bude v této sezoně v pořadí deváté a týmy se znají, nedomnívám se, že to bude nějaká střelnice. 

 

V minulém zápase daly pivotky Trutnova Adams a Ostarello polovinu bodů. Je klíč k úspěchu jejich obrana?

Ano, samozřejmě. V minulém utkání nás Trutnov porazil body z vnitřního prostoru 34:22. To musíme změnit. Nesmíme jim dát druhou šanci, tedy lépe doskakovat.  

 

Bude to devátý vzájemný zápas. Dá se říct, kdo vymyslí a provede něco nového, vyhraje?

Ano, to je pravda, Trutnov je letos náš nejčastější soupeř. Spíš bych ale řekl, že rozhodne koncentrace, nasazení, méně chyb. Samozřejmě, oba týmy mohou přijít i do devátého zápasu s něčím novým, ovšem je otázka, zda si někdo z nás dovolí něco "zariskovat" anebo ne. My jsme Trutnov v základní části ŽBL a v CEWL celkem 4x porazili, teď to máme v play-off 2:2, celkem tedy 6:2. Je dobré to vědět a znát tyhle zápasy podrobně. Já si je přehrával snad dvacetkrát, nemyslím, že bychom mohli být nějak zvlášť překvapeni. 


Trutnov už získal několik medailí. Hraje nějakou roli zkušenost týmu hostů s boji o medaile?

Zkušenosti se zápasy v play-off určitě hrají svoji roli. My letos hrajeme play-off úplně poprvé a postup do semifinále bereme jako super úspěch, vždyť loni jsme bojovali o udržení. Na druhou stranu i v našem týmu jsou zkušené individuality, takže nevěřím tomu, že bychom měli mít z nezkušenosti pátých zápasů nějak zvlášť velké obavy.  

 

V jakých statistických veličinách by se podle vás mělo rozhodovat (doskoky, ztráty, fauly, TH, trojky,….)?

Ve všech vyjmenovaných (smích). Myslím, že budou rozhodovat detaily. Odražené míče, jestli trefíme zpod koše lehké střely. Jaké zákroky budou posouzeny jako fauly a jaké ne. Například je zjevné, že když staví naše Iva Peklová clonu, hráčky Trutnov do ní nabíhají a padají, což je samozřejmě taktický záměr Trutnova k vyfaulování Peklové útočnými fauly. Tak například i tohle může být podstatné.  Určitě je pro nás důležité i to, jakou budeme mít diváckou podporu. Vím, že to holky hrozně moc motivuje, když vidí, že jim diváci drží palce a fandí jim. 

 

Jaké odhodlání panuje v našem týmu?

Jednoznačné! Chceme vyhrát a dotáhnout tu skvělou sezonu k medaili. Nikdy nevíme, jestli ještě někdy člověk v budoucnu takovou šanci dostane. Proto je třeba proměnit hned tu letošní. Slibujeme, že pro to všichni uděláme všechno, co bude v našich silách. 

 
 
vloženo: 27.04.2015 12:49 / přečteno: 28826x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.