ODVETA SE VYDAŘILA

ODVETA SE VYDAŘILA

Druhé utkání proti stejnému soupeři po necelých 24 hodinách přineslo podobný basket, ale v obráceném gardu. Hostující Trutnov byl ve vedení jen první tři minuty a pak už jen dotahoval. Po konečném vítězství 73:66 jsme vyrovnali stav série na 1:1.

První koš utkání dala Ostarello po podobné akci, kterou nás Trutnov trápil v první čtvrtině zápasu číslo 1. Hostující hráčka využila špatné komunikace v obraně, zaběhla za obranu a zůstala pod košem po přihrávce úplně sama. Na náš první koš jsme čekali více než dvě minuty, když jsme spálili snad deset střeleckých pokusů i po útočném doskoku. První body nakonec zaznamenala nakonec Iva Peklová po útočném doskoku Taylor a její pěkné přihrávce. Po dalším ubráněném útoku dala koš Waltia a naše hra se uklidnila. V první čtvrtině jsme nakonec brzy dosáhli na desetibodový rozdíl ve skóre, když jsme si vypomohli devíti útočnými a osmi obrannými doskoky (Trutnov jen 7 doskoků celkem). Díky tomu jsme měli o 12 střel více než soupeř. Také jsme měli méně ztrát a více získaných míčů. Rozdíl ve skóre se dostal až na dvanáct bodů a rozdíl ve valorizaci dokonce na 22. Cenným číslem bylo 11 bodů z druhé šance, právě po útočných doskocích. Ve druhé čtvrtině se hosté přeci jen zlepšili. Vyrovnali se v doskocích, zvýšili úspěšnost střelby a přidali i nějakou trojku. Po jedné daly Ovsíková, Vondráčková a Prokešová. Náš náskok se v jednu chvíli druhé čtvrtiny dostal na 15 bodů, ale po většinu času se pohyboval jen lehce nad deseti body. Škoda, že jsme nedokázali ubránit poslední útok Trutnova, ze kterého dala Adams dvoubodový koš, který znamenal úpravu skóre na 41:32.

 

Ve třetí čtvrtině začali hosté stíhací jízdu. Po dvou a půl minutách jalových útoků na každé straně hřiště, musela při úniku Bortelové do koše zatáhnout za ruční brzdu Ostarello. Protože však mezi Veronikou a košem už nebyl žádný hráč, spojil rozhodčí při signalizaci faulu ruce nad hlavou a to znamenalo dvě šestky a vyhazování z půlky za nesportovní faul. Véra trestné hody proměnila a následný útok zastavila faulem Prokešová, který z nařízených trestných hodů potrestala jen jedním bodem Taylor. V první polovině hracího období se náskok stále pohyboval kolem deseti bodů. V dalším průběhu se hosté začali pomalu přibližovat bodově. Rostla únava, mírný tlak na rozhodčí vyvíjel i hostující trenér a trutnovské hráčky přeci jen stupňovaly agresivitu obrany. V poslední minutě třetí čtvrtiny se pod košem Trutnova zajiskřilo mezi Rolle a Vondráčkovou, které se nelíbil kontakt naší pivotky při doskoku. Po odpískaném faulu na pronikající Bortelovou Vondráčková dohrála šťouchnutím zezadu do Rolle a ta se pochopitelně ohnala. Rozhodčí vše vyřešili profesionálně bez emocí a po právu smírně. Oběma udělili technickou chybu a trest se v podstatě vyrušil. Véra proměnila jeden trestný hod a upravila na 50:43. Do konce čtvrtiny zbývalo už méně než 24 vteřin a bylo jasné, že hosté už nás do útoku nepustí. Tak se i stalo. Horší bylo, že naše obrana při výpomoci nechala na oblouku volnou Pazderovou, která trojku k obrovské radosti hostů proměnila.

 

První útok poslední čtvrtiny, z důvodů pravidla o alternativním držení míče, měli hosté, ale ke kontaktní střele se nedostali kvůli výborném obrannému zákroku Bortelové, která vyškrábla přihrávku Prokešové. Náš útok směřoval do podkošového prostoru na Rolle, které v koši ze hry zabránil jen faul. Následnými trestnými hody, které u ní tak jako obvykle byly oba úspěšné, zase posunula rozdíl do bezpečnější polohy, a když pak po dvou chybách Vondráčkové - útočný faul a poté ztráta při přihrávce, jsme dali trojku a dvojku, zdála se být krize zažehnána. Jenže dvě neúspěšné střely našich děvčat a čtyři body Prokešové a dvě trojky střídající Mann, udělaly ze zápasu zase drama. Hosté se přiblížili na dva body. Poprvé jsme jejich snahy o vyrovnání oddálili dvěma šestkami výborně hrající Bortelové. Skóre 61:57 se pak na dvě minuty zaseklo. Do adrenalinového závěru zasáhla košem za dva Rolle. Mann odpověděla a po koši s faulem Pazderové se Trutnov přiblížil už skutečně nebezpečně (65:64). Dvě minuty před koncem zápasu vzala osud do svých rukou Iva Peklová. Skvěle vyhodnotila situaci a i přes dvě bránící hráčky dala bod s cenou zlata. Na druhé straně byla při úniku faulovaná Pazderová a obě šestky chladnokrevně proměnila. Odvahu ztéci koš na sebe vzala Veronika Bortelová a nájezd trochu se štěstím proměnila ve dva body (69:66). Hosté při dalším útoku neskórovali a my jsme si pohlídali obrovsky cenný obranný doskok. V dalším útoku se k nájezdu odhodlala opět Iva Peklová. Bránící Pazderové její spoluhráčka nevypomohla, protože bránila velké potenciální nebezpeční v podobě Rolle a Iva k velké radosti celé lavičky přidala další dva body (71:66). Do konce základní hrací doby zbývala bez deseti sekund minuta. Time out trenéra Rešetára přenesl hru blíže k našemu koši. Ke střele z dlouhé vzdálenosti se odhodlala Mann, ale nikdo z jejích spoluhráček pod košem nebyl, a tak byl doskok naší snadnou záležitostí. Trutnov ani nevytáhl obranu na presing a my tak mohli vcelku nerušeně dojít až na útočnou polovinu. Darina Mišurová zatáhla míč k zadní lajně a podél ní přihrála na v rohu číhající Bortelovou. Ta se dvěma bouchnutími uvolnila blíže ke středu hřiště a s jistotou z jumpu střelecký pokus proměnila (73:66 v čase 39:41). Přišel očekávaný třetí time out trenéra Rešetára. Po rychlém rozehrání zblokovala Waltia střílející Ostarello a navíc ještě po teči šel míč za čáru od ruky hostující hráčky. Náš poslední útok se zaměřil už jen na snahu udržet míč co nejdál od našeho koše.  

 
vloženo: 22.04.2015 23:31 / přečteno: 32181x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.