SÉRIE BYLA TĚŽŠÍ NEŽ JSEM ČEKALA

SÉRIE BYLA TĚŽŠÍ NEŽ JSEM ČEKALA

řekla po čtvrtém zápase semifinále trenérka Hradce Králové Romana Ptáčková. Její protějšek Daniel Kurucz hledal příčiny semifinálové prohry. Na klíčovém bodu utkání se oba trenéři zcela shodli. 

Romana Ptáčková
Celou sezonu jsme hráli „nad plán“ Sice pro nás nezačala úplně dobře. Zranila se Míša Stará, odešla Darina Mišurová navíc ještě před play-off se zranila loňská opora Míša Hartigová. To byly tři hráčky základu, které nám oproti loňsku v semifinále chyběly. 

Co v dnešním zápase rozhodlo? Byly to ty dvě trojky v řadě?
Než jsem si vzala ve třetí čtvrtině time out, vypadalo to s námi hodně bledě. Dostali jsme šňůru ze sedmi bodů na mínus pět. Ale hned po time outu přišly právě ty dvě střely. 

Byly plánované?
Kdybych řekla, že bylo v plánu, aby holky daly dvě trojky, to bych lhala (smích). Vyplynulo to ze hry.... V každém případě je to uklidnilo, začaly zase bojovat a otočily vývoj skóre. 

Byl to tedy klíčový bod zápasu?
Byl to impuls, který vlije novou krev do žil a tým se znovu nabudil. 

Jak jste se poprali s prohrou v minulém zápase?
Byl to hodně nepříjemný pocit.Věděli jsme, že jsme dali Nymburku šanci. Včera byl lehký trénink s jediným cílem – zapomenout, co se stalo a navázat na výkony před tím. 

Čekala jste jednodušší sérii s Nymburkem?
Naopak, čekala jsem daleko horší sérii. Nymburk má dvě skvělé rozehrávačky, zámořské hráčky mají svoji kvalitu. Měla jsem obavy, že bez Míši Hartigové budeme pod košem trochu hořet. 

Oba týmy měly „vyautovanou“ jednu podkošovou hráčku: Monroe vs. Hartigová. Pro který tým to byla větší ztráta?
Myslím, že větší ztráta to byla pro nás, protože ona byla do té doby naší nejlepší podkošovou hráčkou, kdežto u Nymburka zůstala Rolle.  

Daniel Kurucz
Na konečný výsledek mělo fatální vliv, když jsme za stavu 47:42 dvakrát za sebou nedodrželi zásadní taktický pokyn a nechali volně střílet Křížovou a Lichtarovič za tři body. Soupeř během dvaceti vteřin otočil vývoj utkání. Dostali se nahoru. Sice přišel time out, ale už jsme nebyli schopni je zastavit. My jsme dál bojovali, ale oni dávali body a zaslouženě vyhráli.

Byl tenhle moment opravdu tím klíčovým bodem utkání? 
Ano, byl rozhodující. Hradec se dostal na koně, výrazně přitvrdil v obraně a my jsme nedávali. 

Nebylo určitou komplikací, že jsme poměrně rychle prohrávali 6:12?
To nebylo nijak dramatické. Hradec dal pár košů za sebou, ale nebylo potřeba stav nějak rychle řešit. Cítil jsem, že v týmu síla je a my jsme pak opravdu dokázali vyrovnat.  
 
V čem jsme nejvíce pokulhávali za soupeřem?
V tvrdosti obrany. Ve třetím zápase v Hradci jsme byli v obraně nekompromisní, dneska ne. Také se projevilo, že Veronika Bortelová nebyla v tomto zápase úplně zdravotně v pořádku a nedokázala dobře čelit průnikům Zavázalové. Na Trutnov ale už bude zcela v pořádku. 

Jaká byla celá série?
Měli jsme nešťastný vstup. Dlouho jsme se přizpůsobovali hře Sokola. Druhý zápas byl dlouho vyrovnaný, měli jsme šanci na úspěch, ale myslím, že svou roli sehrálo to, že nás v sezoně do té doby pokaždé porazili. Měli větší víru ve výhru a stačilo jim málo, aby se nabudili. V sérii jsme špatně řešili clony, při kterých jsme nebyli dostatečně rychlí. 

Jakou roli sehrála naše katastrofální střelba z perimetru?
Ve všech zápasech se ukázalo, že Hradec brání daleko tvrději na perimetru než my a my měli úplně strašidelnou střelbu za tři body. Nástřel 65/4 z trojek ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech jsem snad ještě nezažil. Oni se trefili a my ani když byly střely otevřené.  

Co série ukázala?
Jak se bojuje o finále. Nám ukázala chyby, které musíme odstranit nebo alespoň omezit, abychom byli schopni se poprat o třetí místo.
 
Co vás potěšilo?
Třetí a čtvrtý zápas. Který jsme i bez Jacinty dokázali vyhrát na doskoky. To mě těší především před zápasem proti Trutnovu, protože v těchto zápasech se na doskoku bude rozhodovat.
 
vloženo: 17.04.2015 17:36 / přečteno: 29600x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.