TĚŠÍME SE NA MALÉ FINÁLE

TĚŠÍME SE NA MALÉ FINÁLE

Nymburské hráčky bojovaly o odvrácení konce série, ale na rozdíl od minulého utkání v Hradci se jim nepovedlo soupeře překvapit. Po konečném výsledku 69:84 se musí spokojit s bojem v malém finále o bronzové medaile.

Hradec si tentokrát pohlídal vstup do utkání a po čtyřech minutách vedl 12:6. Oddechový čas trenéra Kurucze chvíli nepůsobil na útočné polovině, ale na obranné se nám dařilo lépe. Výsledkem obou působích sil bylo na dvě a půl minuty zmrzlé skóre na obou stranách. První se probrala Waltia a po chvíli se k ní přidala Monika Verlíková. Snížili jsme na 10:12. Odpovědí byl and one zkušené Křížové a těsně před koncem první čtvrtiny zvedla první trojku Kuthanová. Tee Taylor byla při posledním našem útoku první čtvrtiny faulována a trestné hody proměnila. Závěrečný účet první čtvrtiny se psal za stavu 16:21. Pokračující trápení z perimetru jsme vyvažovali šesti útočnými doskoky. Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé čtvrtině. Naše ztráta kolísala mezi třemi a sedmi body a stále se nedařilo jí zlikvidovat. Hostující hráčky se více tlačily pod koš a některé situace jsme byli schopni zastavit jen za cenu faulů. Hosté tak stáli na čáře trestných hodů dvakrát častěji než my a dorovnali také počet doskočených míčů. 

Třetí čtvrtina se stala zlomovým bodem celého zápasu. Skóre druhého poločasu otevřela z průniku Skokanová, pak ale její ztrátu potrestala Lichtarovič. V dalších minutách na sebe úlohu spasitele vzala Waltia Rolle. Buď dala koš napoprvé nebo si nepovedenou střelu doskočila nebo se o připsání bodů na naši stranu postarala z čáry trestných hodů. Na vyrovnané skóre reagovala Kuthanová divokou trojkou, jenže ještě těžší trojkou odpověděla z pravého rohu Bortelová. Bohužel to ze strany Hradce nebyla poslední trojka čtvrtiny, naše ale ano a to nejen třetí čtvrtiny, ale i celého zápasu. V ten okamžik to nebylo podstatné, protože Wal pokračovala v sólo jízdě. Koš s faulem a pak koš po útočném doskoku dostal naše děvčata do vedení o 5 bodů. Pak ale Hradecké hráčky ukázaly, jak mocnou zbraní je střelba z perimetru. Po timě outu Romany Ptáčkové se po naší chybě za tři trefila Křížová a jen po dvaceti vteřinách zvedla zaťatou pěst i Lichtarovič pod další trojce. Kromě vedení ve skóre se dostal Hradec na koně psychicky. Najednou jsme vyklidili pozice a povedenými střelami Hradec ovládl dění na hřišti. Z mínus pěti se dostal na plus osm a tak nečekaný zvrat zapůsobil na naši psychiku až příliš. Nedá se říct, že bychom přestali bojovat, ale jistotu střelby ovládaly negativní emoce. Pak dala trojku i Rosenbaumová, náskok se vyšplhal na 13 bodů a už tak nějak bylo jasné, že sen o pátém zápase se rozplývá. Poslední čtvrtina změnu nepřinesla. Naši se střelecky trápili, hosté trefili většinu. Ve 36.minutě vyskočil rozdíl ve skóre na dvacítku a bylo hotovo. 

Co k utkání dodat? Opět nás zradila střelba za tři body, kde jsme propadli na celé čáře (1:9). Je skvělé, že jsme neprohráli bitvu v hledišti. Kromě již tradičně neúnavných fanoušků hostujících Lvic se pochlapil i nymburský FanClub a snažil se co nejvíce pomoci našim děvčatům. „Chtěl bych našim fanouškům poděkovat za podporu, která se nám dostala. Jen škoda, že jsme nedokázali jejich přízeň zaplatit vítězstvím. Věříme, ale že na nás nezanevřou a přijdou nám pomoci při souboji o třetí místo a historicky první medaili z nejvyšší soutěže pro nymburský ženský basketbalový tým,“ uzavřel trenér Daniel Kurucz.

Body: Rolle  24, Taylor 18, Mišurová a Skokanová 6, Rybová a Salačová 4, Bortelová 3, Peklová  a Verlíková 2 - Zavázalová 22, Lichtarovič 16, Rosenbaumová 14, Křížová 12, Kuthanová 9, Pochobradská 5, Andělová 4, Kaňuková 2
Trojky: 17/1:28/9, střelba za 2 body: 57/27:39/19, TH: 15/12:26/19, doskoky: 45:35, fauly: 21:19, čtvrtiny: 16:21, 15:15, 22:30, 16:18
 
vloženo: 17.04.2015 12:59 / přečteno: 30010x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.