PROHRA ČÍSLO 2

PROHRA ČÍSLO 2

Říká se, dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, ale v případě druhého semifinále s hradeckými Lvicemi to tak zase neplatí. Opět nás zradila střelecká potence, především ve druhé polovině utkání a zápas jsme nakonec prohráli 55:78.

První čtvrtina zápasu byla velice vyrovnaná. Hostující hráčky si v okamžiku, kdy se rozdíl ve skóre posunul přeci jen v náš prospěch, vypomohly trojkou. Tak jak je pro Hradec typické, každou ze čtyř za první čtvrtinu dala jiná hráčka. I přesto jsme byli většinou ve vedení. Bohužel jsme si náskok nepřenesli i do druhé čtvrtiny. Necelou půl minutu před koncem vybídla Lichtarovič zadovkou svoji spoluhráčku Rosenbaumovou k úspěšné trojkové střele a akce jen potvrdila, že v Hradci umí střílet za tři body všechny hráčky, včetně pivotů. Náš byl poslední útok, který mohl znamenat minimálně vyrovnání. Nesehráli jsme ho však dobře. Útok se dal hrát až do konce hracího období, ale Tee Taylor se sedm vteřin koncem čtvrtiny ocitla na trojce ve volné pozici a vystřelila. Nedala. Andrea Andělová doskočila, našla přes celé hřiště úplně volnou Lichtarovič pod naším košem a ta stihla ještě zakončit. Místo vyrovnání si hosté došli pro nejvyšší čtyřbodové vedení 23:19.

 

Pozor na trojkovou střelbu Hradce jsme si nedali ani ve druhé čtvrtině. Hned první útok jsme Lvice nechali po útočném doskoku vystřelit dvakrát v řadě z perimetru a celou akci zastavil až faul Dariny Mišurové. Ofenzívu Hradce však přerušilo pravidlo o krocích, ale stejně první body druhé čtvrtiny dal soupeř. Z čáry trestných hodů se na začátku 12.minuty trefila Gabriela Andělová a prohrávali jsme o šest bodů. Za stavu 19:25 se ukázala velká bojovnost našich hráček. Míč, který směřoval za zadní lajnu, odvážným skokem zachránila Taylor, když hostující hráčky už jen postávaly a pohledem kontrolovaly situaci. Byl z toho nejen zisk, ale také faul Pochobradské, která měla v úvodu na starosti obranu Rolle a trestné hody Waltie. Hostující hráčky tři minuty nemohli najít střelecký rytmus. V obraně přešly do zóny, ale nám se přesto podařilo najít recept a po dvou koších (Taylor a Salačová) jsme vyrovnali na 25:25. Po oddechovém čase Hradce se po dlouhé době prosadila Křížová a hosté si pomalu začali budovat mírný náskok. Nejvyššího rozdílu dosáhl minutu před koncem prvního poločasu. Za tři body skórovala Lichtarovič a upravila na 31:37. Poslední koš první poloviny patřil Bortelové, která po svém zisku upravila na 33:37.

 

Třetí čtvrtinu jsme začali výborně. Přihrávky do podkošového prostoru na Waltii přinesly třikrát za sebou ovoce. Díky rychlým nahrávkám jsme nedovolili soupeřkám, aby Waltii pod košem zdvojily a ta při hře jedna na jedna v těsné blízkosti koše nemá konkurenci. Tyto tři akce donutili trenérku Ptáčkovou vrátit na palubovku Pochobradskou, byť byla ohrožena třemi fauly. Po třech koších Waltie a po třech minutách druhé čtvrtiny bylo vyrovnáno. Od té doby jsme až do poslední akce třetí čtvrtiny nedali ani jeden koš ze hry. Pomohli jsme si jen třemi trestnými hody. Ani hostující hráčky nebyli střelecky při chuti a bodově nejméně produktivní čtvrtina skončila dvoubodovým vítězstvím Hradce 13:11.

 

Do poslední části jsme vstupovali s přijatelnou ztrátou šesti bodů a navíc ještě první koš dala po útočném doskoku dnes výborně hrající Anežka Skokanová. Pak se ale zatáhla opona. Nejčastějším záznamem v technickém zápisu o průběhu zápasu bylo slovo „Neúspěšná střela“. Celkem 21 střeleckých pokusů z pole přineslo jen osm bodů.  Hosté dali ze sedmnácti pokusů 17 bodů. K tomu ještě přidali 11 proměněných šestek. Je jasné, že při takovém nepoměru úspěšnosti střelby rozdíl ve skóre narůstal geometrickou řadou. Třicet minut poměrně vyrovnaného zápasu, i když pod kontrolou Hradce, se poslední čtvrtinou dostalo do výrazné porážky o třiadvacet bodů.

 

Série pokračuje v úterý v Hradci. Pokud chceme ještě zamíchat karty, musíme vyhrát. Jinak postupuje do finále Hradec a nás bude čekat souboj o třetí místo s Trutnovem. 

 
vloženo: 12.04.2015 09:02 / přečteno: 30265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.