UTKÁNÍ NÁM HRUBĚ NEVYŠLO

UTKÁNÍ NÁM HRUBĚ NEVYŠLO

První zápas semifinále proti hradeckým Lvicím nám hrubě nevyšel střelecky především z perimetru a také naše aktivita na doskoku nebyla dle představ trenéra Kurucze. Celková prohra 90:64 jen podtrhla dnešní marnost.


Utkání bylo v prvním poločase vyrovnané a pětibodový rozdíl o přestávce mezi druhou a třetí čtvrtinou byl příznivý. Druhá dvacetiminutovka se však hodně naklonila na stranu domácích, kteří v posledních patnácti minutách nekompromisně svoje vedení natahovali. „Druhá půle byla strašidelná,“ neudržel se po utkání Dan Kurucz a hned doplnil další pravdu: „V dalším utkání s Hradcem už naše střelba za tři body ve druhém poločase horší být nemůže. Vždyť jsme nedali ani jednu trojku z jedenácti pokusů. Takové číslo se už zhoršit nedá, můžeme se jedině zlepšit.“

 

V první čtvrtině domácí více využívali střelbu ze střední vzdálenosti, do podkošového prostoru se příliš nepouštěli. Jejich střelba nebyla úplně dobrá, ale několikrát si dokázali doskočit míč pro druhou šanci. Z některých průniků ke koši získával Sokol trestné hody, které s dobrou úspěšností proměňoval. Po zvýšení náskoku si vypomohl Hradec dvěma trojkami, zatímco naše perimetrové konto zůstávalo čisté. Bodově se činila Pochobradská (8 bodů) a s pomyslnou kapitánskou páskou (nahradila v této funkce zraněnou Hartigovou) přidala šest bodů Kuthanová. Obě střelkyně Hradce proměnily po jedné trojce.

 

Naše skvadra našla recept na hru domácích na úvod druhé čtvrtiny, kdy se vypomohla zónou. Když Darina Mišurová z pravého rohu proměnila jedinou nymburskou trojku zápasu a po ztrátě Hradce přidala Veronika Rybová dva body, vzala si už po necelé minutě trenérka Ptáčková oddechový čas. Utkání, které jsme na začátku druhé čtvrtiny prohrávali o sedm, bylo najednou vyrovnané. Hradec si připsal několik ztrát. Celkem jich bylo za druhou čtvrtinu šest. Po ztrátách Hradce jsme několikrát vyběhli do rychlého protiútoku. Darina byla dvakrát před domácím košem úplně sama. Za vyrovnaného stavu potrestala volná Kuthanová naši neaktivitu trojkou.

 

Bodová přetahovaná pokračovala i nadále, ale stále se domácím nedařilo posunout se do výraznějšího vedení. To se ale nevedlo ani nám a tak za stavu 28:31 si vzala trenérka Ptáčková druhý time out. Vývoj skóre ve čtvrtině totiž už dosáhl kritickou hodnotu 5:15. Po oddechovém čase se domácí vrátili do zápasu a chyby jsme naopak dělali my. Tři minuty před koncem prvního poločasu si třetí faul udělala Waltia Rolle a musela střídat. „Jen za jeden faul si Wal může sama. V ostatních dvou případech hasila problémy za chyby na křídlech,“ vysvětlil Kurucz.  Nicméně ve druhé čtvrtině se Nymburk trochu nadechl nad hladinou. Přibyly jim body z druhé šance, vedli si lépe na doskoku, proměnili dva nájezdy jedna na nula.

 

Na úvod třetí čtvrtiny jsme po backdooru Peklové snížili na 37:40, ale nechali jsme volnou Křížovou na perimetru a zkušená hráčka nás hned potrestala. Hned v dalším útoku jsme stejnou hráčku nechali opět v pozici na trojce, tentokrát ale nedala a my jsme se opět dostali na rozdíl dvou košů. Série jalových útočných doskoků i několika neproměněných dobrých pozic, nám nedovolily ztrátu ještě více zredukovat. Darina nedala další trojku a soupeř na druhé straně trestal. Do nepřipravené obrany se vřítila Rosenbaumová a košem za dva body upravila na 53:43. Desetibodový rozdíl donutil našeho trenéra k time outu. Spása však nepřišla. Naopak rozdíl ve skóre se ještě propadal.

 

Ve čtvrté čtvrtině se nám podařilo snížit jen na tucet bodů rozdílu. Domácí nás nechávali střílet z dlouhé vzdálenosti, ucpali podkošový prostor a kromě toho, že nám „vyhradili“ prostory se špatnou úspěšností střelby, dokázali ohlídat i obraný doskok, ze kterého mohli nerušeně startovat do rychlého protiútoku. Procento střelby nás od třetí čtvrtiny opustilo docela. Trenér Kurucz nechal pod košem Rolle i se třemi fauly. Tak sice dokázala nedovolené zákroky uhlídat na uzdě, ale zase obrana nemohla být tak agresivní, aby zabránila Hradci v jednoduchém skórování. Poslední čtvrtina se už jen dohrávala. Domácí navyšovali svůj náskok a naši se propadali do bažiny stále hlouběji. „Ve vyřazovacích bojích je jedno, zda tým prohraje o jeden nebo třicet bodů.  My musíme v Nymburce proměňovat střelecké pozice, zlepšit doskoky a vyvinout větší agresivitu v obraně křídel,“ plánuje Kurucz.

 

V prvním semifinálovém utkání zahrála nadstandard jedině Naďa Salačová, která odehrála nejvíce minut v letošní sezoně. „Kdyby se neřekla o střídání, hrála by ještě víc,“ dodal Daniel Kurucz. Kromě větší porce odehraných minut zaznamenala Naďa devět bodů a dva zisky.   

  
 
vloženo: 09.04.2015 01:30 / přečteno: 30986x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.