ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Hned po třetí čtvrtfinálovém utkání se se svými dojmy podělily obě strany: trenér a hráčky domácího týmu a hráčky IMOSu Brno. Se svou troškou do mlýna přišel i trenér ženské reprezentace, který se na zápas přišel podívat. Předesíláme, že moc spokojený nebyl. 

Daniel Kurucz

V čem byl Nymburk v sérii lepší?

Byli jsme lepší v obraně. Na každý zápas jsme připravovali jinak a tím, že jsme měnili způsob obrany jejich klíčových hráček, oni se na další zápas nemohli připravit. Musíme se uvědomit, že stále před námi stojí tým, který od roku 1994 nevypadl ze soutěže dříve než ve finále. Po dvaadvaceti letech jsme týmem, který je vyřadil v této části play-off.

 

Měli jste obavy ze zápasů čtvrtfinále?

Obavy asi ne, ale respekt jsme měli do poslední chvíle. Kdybychom ho neměli, tak bychom nevyhráli.

 

Uvědomujete si, čeho jste vůbec dosáhli?

Teď bezprostředně po zápase ještě ne, ale je to skvělý úspěch. Věřím, že se prezidentu klubu bude líbit, že jsme se hned v první sezoně probojovali mezi nejlepší čtyři týmy. Myslím, že i diváci pochopili, že má cenu chodit sledovat i ženský basketbal. Hodně mě těšilo, že fandili, že jich bylo hodně v hledišti a pomohli nám vyhrát.

 

Odpovídala dnešní hra představám trenéra?

Ano. Měli jsme minimum ztrát, bojovali jsme na doskoku. Spousta hráček mě překvapila, jak tvrdě šla za míčem, bojovala o doskok.

 

Co dál? Semifinále nemusí být konečná.

Záleží na soupeři. Česká liga má fenomenální USK Praha. Pokud dostaneme právě tento tým, bude to asi mimo naše možnosti. Pokud nám výsledky ostatních týmů přinesou někoho jiného, budeme bojovat, abychom postoupili dál.


Lubor Blažek – trenér ženské reprezentace
Bylo pro vás překvapením vyřazení Brna od Nymburka?
To, že Brno se po dlouhé době nedostalo do finále ani mezi poslední čtyři, je pro mě zklamání. Já mám rád, když jsou věci, tak jak mají být, když se věci nachází na svém místě a tady se tak nestalo.
 
Myslíte, že to si to Nymburk nezasloužil?
Nymburku to přeju a gratuluji k úspěchu, ale jak jsem říkal, mám rád věci na svém místě.

Nezdálo se Vám v dnešním zápase Brno už trochu odevzdané?
Myslím, že byly hráčky odevzdané. Přijely sem s pocitem, že nemají šanci vyhrát. Možná se na nich podepsalo i cestování sem a tam, chyběl jim optimismus a touha vyhrát.
 
Sledoval jste výkony reprezentantek?
Pochopitelně. Jsem mile překvapen výkonem Veroniky Bortelové a od ostatních jsem čekal více. Uvidíme, co reprezentace dokáže, protože letošní liga kvalitu, jak bych si představoval, neměla. Čeká nás těžké mistrovství Evropy.
 
Příprava tedy bude těžší, než jste předpokládal?
Asi tak.
 
Iva Peklová

Bylo utkání tak snadné, jak podle výsledku vypadá?

Na soupeři už bylo znát, že prohrává v sérii 0:2 a dobrým začátkem jsme je v jejich rozpoložení ještě utvrdili. Sklopili hlavu a o to to bylo jednodušší. My jsme se dostali do pohody a bylo to na naší střelbě vidět. Darina zářila na trojkách a postupně zatloukala do jejich rakve jeden hřebíček za druhým. Ve druhé polovině už za Brno nastoupila druhá pětka a bylo ještě více vidět, že to vzdali.

 

Kdy podle tebe Brno boj vzdalo?

V prvním poločase ještě zkoušeli nějaké varianty a na začátku třetí čtvrtiny byla jejich poslední šance na zvrat. Když se jim to nepovedlo a my naopak uspěli s několika střelami, byl to jejich konec.   


Kateřina Hindráková

Jaký máte pocity bezprostředně po zápase?

Je to pocit zmaru. Po utkání se Strakonicemi, kdy už bylo jasné, kdo bude naším soupeřem ve čtvrtfinále, jsme si věřili. Ale bohužel Brno už není, co bývalo. Navíc se nám zranila klíčová rozehrávačka Jalčová a já jsme jí nedokázala zastoupit. V takhle úzkém kádru je ztráta každé hráčky fatální.

 

Mohla svou roli sehrát únava?

Na kontě máme asi 1200 odehraných minut, přičemž týmy hrající jen českou ligu maximálně osm set. Tedy je to možné, že v náročných zápasech sehrála únava svou roli.   

 

Co může tento výsledek znamenat pro brněnský IMOS i z hlediska budoucnosti?

Už celý průběh sezony napovídal tomu, že to bude horší než jindy. Nedostavily se ani výsledky v Eurolize. Brnem však běží informace, že příští sezona má být zajištěna, že má být Euroliga… to se uvidí.

 

Jaké jsou další vaše plány?

Přede mnou je nový cíl a to reprezentace. Předně si musím pár dní odpočinout, po dnešním utkání i mentálně. V sezoně, kdy jeden zápas stíhá druhý, nebylo moc času na individuální trénink, který jsem trochu postrádala. Teď to musím nějak dohonit a vylepšit. Dneska se byl v Nymburce podívat reprezentační trenér Blažek a mně i Míše (Stejskalové) opravdu nedařilo. Bohužel to musel vidět i on. Doufám, že jsme všechny adeptky na stejné startovní čáře a dnešní zápas na to nebude mít velký vliv.

 
Michaela Stejskalová

Byl tento zápas rozhodující pro to, že Brno letos medaili neobhájí?

Celou sezonu jsme hráli v úzké sestavě a tenhle zápas tím klíčovým nebyl. Rozhodující bylo, že se nám před čtvrtfinále zranila rozehrávačka Jalčová. S ní by to vypadalo rozhodně jinak.

 

Byl tento poslední zápas obrazem celé sezony?

Před zápasem jsme si ještě řekli, že bychom mohli zkusit o výsledek zabojovat. Hodně jsme chtěli, ale nevyšlo vůbec nic.

 

Nemůže to být konec basketbalu v Brně?

V Brně je ještě Valosun… ale já se nebojím, že by Žabiny zanikly. Vím, že se něco rýsuje. Holky jsou hodně mladé, každým rokem se budou zlepšovat a dostanou možnost hodně hrát.

 

Darina Mišurová

Dneska to byl skvělý zápas. Všechno nám vycházelo jak v obraně, tak v útoku, padalo nám to… takže super.

 

Co pro vás znamená vyřadit Brno ve třech zápasech?

Je to hezký pocit, ale už to není Brno, co tu bývalo v minulých letech. Mají tři zkušené hráčky a pak hodně mladých.

 

Co v celé sérii rozhodlo?

Naše zkušenosti základní pětky a dobré vstupy střídajících hráček. Myslím, že jsme více bojovali než soupeř, více jsme se chtěli poprat o vítězství.

 

Cíl jste splnili. Co bude dál?

Už by to chtělo jen nějakou třešničku na dortu ve formě medaile.

 
Veronika Bortelová

V čem je síla nymburského týmu?

Pokud bych měla hodnotit podle posledních zápasů tak to, že jsme dokázali udržet koncentraci skoro po celý zápas a, až se mi to skoro nechce říct, my jsme Žabiny přeběhali.  Pro řadu fanoušků byl výsledek série překvapením, ale přeci jen Brno ustoupilo ze své slávy minulých let…

 

Jste mezi čtyřmi nejlepšími týmy. Co to pro vás znamená? Budete si další část sezony jen užívat?

Další zápasy si určitě budeme užívat, ale když už jsme tak daleko, tak se určitě popereme o nějakou medaili.

    
 
 
 
 
 
vloženo: 01.04.2015 18:02 / přečteno: 32885x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.