DNEŠNÍ VÝHRA = POSTUP

DNEŠNÍ VÝHRA = POSTUP

Budeme se radovat už po úterním čtvrtfinálovém utkání? Sérii máme rozehranou dobře, je potřeba udělat „jen“ poslední krok a potřetí ve vyřazovacích bojích porazit BK IMOS Brno.

Čerstvý sedmdesátník Jan Bobrovský přijede se svým týmem do Nymburka, aby využil svou poslední šanci na odvrácení zatím nepříznivě se vyvíjející čtvrtfinálové série s našimi hráčkami. Aktuální stav je 2:0 na zápasy a další klopýtnutí znamená konec nadějím na zisk lepšího než pátého místa v letošním ročníku ŽBL.

 

Dá se předpokládat, že oba trenéři sáhnou k těm nejlepším hráčkám, které na lavičce mají. Trenér Kurucz dá pravděpodobně největší prostor pětici Mišurová, Bortelová, Taylor, Peklová a Rolle. Ovšem ani v jednom ze čtyř vzájemných zápasů nebyla na lavičce hráčka, která by alespoň na pár minut nezasáhla do hry. Pokud některá z nich nemá v kolonce žádné minuty, pak vůbec nebyla pro daný zápas na soupisce.  

 

Jeho protějšek Jan Bobrovský do žádného ze zápasů nenasadil všechny hráčky, které měl k dispozici. V úterý rozhodně využije tak jako vždy svou nejlepší střelkyni Michaelu Stejskalovou (91 bodů ve 4.zápasech) a podkošovou hráčku Smith (zatím pokaždé sehrála proti Nymburku celých 40 minut). Na lavičce příliš neposedí asi ani Hindráková, která také odehrála ve všech čtyřech vzájemných zápasech průměrně více než 30 minut. Je otázkou, zda v zápase dostane více prostoru Tetemondová, která nás trápila v prvním zápase, nebo Mainclová, která v obou čtvrtfinálových zápasech nastoupila v základní pětce. I když v obou posledních duelech IMOS prohrál, trenér Bobrovský na domácí palubovce přeci jen zapojil do hry více hráček. Poprvé své minuty proti Nymburku dostala Vojtíková a odměnila se za důvěru osmi body, tři body v minulém duelu dala Křivánková, která rovněž v zápase číslo 1 čtvrtfinále zůstala sedět jen na střídačce.

 

Utkání proti IMOS Brno začíná dnes od 18:00 ve Sportovním centru.

 

Před zápasem jsme se krátce zeptali našeho trenéra na pár otázek.

 

Daniel Kurucz

Jak těžké je zvládnout koncentraci, když je postup na dosah?

Myslím, že všechny hráčky jsou plně koncentrovány na zítřejší utkání. Hodně se o tom spolu bavíme, nechceme nic podcenit a hrát s minimem ztrát. Věřím, že se nám to povede.

 

Mohou se trenéři ve třetím zápase v těsném sledu ještě něčím překvapit?

Určitě ano, existuje mnoho různých variant sestavy, větší či menší rotace atd. První a druhé utkání bylo jiné, ne výsledkově, ale herně a takticky ano. My máme také připraveny různé taktické obměny do obrany i útoku.

 

Hrají ve třetím zápase za stavu 2:0 větší roli herní dovednosti nebo psychická stránka?

Řekl bych, že psychika. Herní dovednosti hráčky určitě mají a den ze dne je neztratí ani zásadně nevylepší. Je to, podle mého názoru, především o psychické pohodě…  

 

Byly si poslední dva zápasy vůbec v něčem podobné?

Pokud jde o průběh zápasu, tak byly spíš odlišné - v Nymburce vedlo dlouho Brno a v Brně zase prakticky od začátku do konce my. Ale podobnost byla určitě v herním projevu. Brno má silné hráčky na pozici 3 a 4, my zase na pozici 1, 2, 5. Také se zdá, že podáváme kolektivnější výkon, aspoň tomu tak v prvních dvou zápasech bylo.

 

Jaké chyby z prvního duelu nesmíme opakovat?

Musíme se vyhnout nevynuceným ztrátám, které jsme v obou zápasech udělali. A musíme být koncentrovaní a hrát na 100% po celou dobu zápasu, ať je průběžný stav jakýkoliv. Je třeba být trpělivý a počkat si na vhodnou střeleckou příležitost. Jak už jsem říkal před začátkem série, musíme vydřít více doskoků než soupeř. 

 

Jakou náladu cítíte z týmu našich děvčat?

Musím říct, že jsou velmi koncentrované, na tréninku pracují s velkým zaujetím a naplno. Cítím z týmu velkou sílu a sebedůvěru.

 
 
vloženo: 31.03.2015 00:01 / přečteno: 27930x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.