KURUCZ: PŘÍŠTĚ ŘEKNU O DVACET…

KURUCZ: PŘÍŠTĚ ŘEKNU O DVACET…

Větší důvod k radosti a pochopitelně sdílnější byl nymburský trenér Daniel Kurucz a v pozápasovém rozhovoru prozradí, proč řekne příště o dvacet. Trenér Bobrovský otázky na únavu rád nemá a slovo k zápasu přidal i asistent trenéra Milan Veverka.

Jan Bobrovský - trenér IMOSu Brno

Bylo to vyrovnané utkání a v poslední desítce jsme nebyli schopní dát koš. Myslím si, že jsme si zápas prohráli sami. Nechávali jsme střelbu jen na Míše (Stejskalová – pozn.) a ostatní hráčky nebyly schopné dát koš.


Nepodepsala se trochu i únava na výkonu vašich hráček?

To mně každý pořád podsouvá… To jsou hráčky, které jsou trénované, které musí vydržet hrát celý zápas. Veronika Bortelová hrála čtyřicet minut a nebyla unavená??

Milan Veverka a Jan Bobrovský 

Milan Veverka – asistent trenéra IMOSu Brno

Škoda pro nás, že jsme dobře rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce. Hráčky základního kádru udělaly v koncovce taktické chyby. Bohužel s dorostenkami jít do takových zápasů je velmi těžké, i když některé v utkání nastoupit museli. Nelze se ale vymlouvat na jejich chyby, prohráli jsme si ho těmi zkušenými hráčkami.

  

Ve čtvrté čtvrtině jste vedli ještě o deset. Kdy se utkání podle Vás zlomilo?

Právě v té poslední čtvrtině. My jsme čtyři nebo pět útoků po sobě nedali koš, domácí z pěti, šesti dali tři, dotáhli na čtyři body a začaly nervy. Rozhodující pro Nymburk bylo, že to do svých rukou vzala Veronika Bortelová a ona ten zápas zlomila a vyhrála.

 

Daniel Kurucz – trenér Nymburka

Daniel Kurucz v zápase s IMOS Brno

Vstup do utkání byl dobrý. Dokázali jsme si hned na úvod, že porážky ve Strakonicích a s USK vůbec nic neznamenaly. Ukázali jsme si, že můžeme s Brnem hrát vyrovnaný zápas a porazit ho. V dalším průběhu zápasu jsme dostali několik zbytečných košů. Hodně lidí si bude pamatovat trojky Tetemondové, ale bylo v zápase i více „zbytečností“.

 
Byl tento zápas podle vašich předzápasových představ?     

My jsme si s asistentem Jirkou Havranem před zápasem povídali, o kolik zápas skončí. Ve vítězství jsme pochopitelně věřili oba, on říkal o dvanáct, já o tři… Příště ale řeknu o dvacet, když mi to tak vychází (úsměv).

 

Doufali jste ve vítězství, i když jsme prohrávali ve druhé půlce o dvanáct?

Já jsem sledoval hráčky soupeře a v té době už bylo vidět, že jsou na tom kondičně hůř.  Já jsem přeci jen trochu prostřídal. Možná díky tomuto tahu nám nějaký jeden dva koše zvětšily rozdíl ve skóre, ale ke konci jsme pak měli mnohem více sil. Závěr se nám extrémně povedl.

 

Střídání hráček jste měl v plánu nebo vyplynulo z aktuální situace?

Před zápasem jsem o tom nepřemýšlel. Teprve v průběhu utkání jsem tušil, že bude těžký závěr a že bude potřeba, aby naše hráčky byly v závěru čerstvější. Myslím, že to pozitivně rozhodlo. Naše hráčky měly očividně více sil v obraně. Brno dalo v poslední desítce šest bodů za devět a půl minuty.

 

Náznaky zlepšení přišly ve třetí čtvrtině, ale vzaly za své několika koši hostů. Bral jste si time out. Co jste hráčkám říkal?

Nabádal jsem je ke klidu. Měli jsme před sebou ještě čtvrtinu a půl a ony se snažily to zlomit rychle. Předcházelo tomu období, kdy Peklí vystřelila v páté vteřině útoku, špatné přihrávky Véry i Dariny, ztráta Waltie. My jsme udělali čtyři hrubé chyby během chvíle. Myslím, že ten time přišel přesně v ten pravý čas. Od něj jsme hráli dobře a ten čas jsem začal věřit, že vyhrajeme.

    

Kdo vás nejvíce překvapil v základní pětce?

Vyloženě mě nikdo nepřekvapil. Byl jsem rád, že si Tee (Taylor – pozn.) vzala k srdci můj věčný tlak, aby z křídla chodila doskakovat. Dneska měla 13 doskoků a já jsem za to opravdu rád, i proto že se snad přesvědčila sama, že to jde.

Kdo se vám líbil ze střídajících hráček?

Svůj výborný part sehrála Ryba (Veronika Rybová), když nastoupila ve třetí čtvrtině a nasypala do koše během chvíle pět bodů zrovna v době, kdy jsme nemohli trefit koš. Se svými úkoly se dobře poprala Naďa Salačová, která přinesla na palubovku bojovnost. Svůj důležitý vstup má i Monika Verlíková, i když se to na statistikách neprojevilo. Dostala na starosti nejlepší hráčku prvního poločasu Tetemondovou, která koš vůbec ve druhé půlce nedala.

 

Byla bodová anulace Tetemondové důležitým momentem výhry?

Myslím si, že byl nejdůležitější. V poločase jsme zvolili jinou taktiku, ta nám fungovala a hlavně ji hráčky, které se podílely na její obraně, bezvýhradně dodržovaly.

 

Co se vám v utkání nepovedlo?

Stinnou stránkou a pro mě nepochopitelnou byly trestné hody. Standardně máme 80% a dneska jsme měli šest z dvanácti – polovinu. Alespoň máme rezervu do příštího zápasu (s úsměvem).

 

Vnímali jste diváckou kulisu?

Ano, vnímal. Lidi přišli a hlavně byli slyšet. Hráčky cítily, že za nimi někdo stojí. Fanoušci byli tou půlkou hráče, která nám pomohla překonat odpor hostů. Věřím, že přijdou i na náš další zápas v úterý v šest večer.

 
 
 
vloženo: 26.03.2015 16:51 / přečteno: 36838x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.