MOTIVACE V PLAY-OFF JE JINÁ

MOTIVACE V PLAY-OFF JE JINÁ

Co bylo pro Tee Taylor největší motivací. Bylo to poprvé, co Darinu odnášela Wal ze hřiště. Jak je to s psychikou hráček z Brna podle Míši Stejskalové. Odpovědi na tyto a další otázky najdete v článku plném ohlasů na první vyhraný zápas čtvrtfinále play-off. 

Michaela Stejskalová

Prohra nás hodně mrzí, protože v průběhu zápasu jsme byli na koni, po většinu jsme vyhrávali i přesto, že nám chybí první rozehrávačka Jalčová.


Kdo nebo co vás z koně sesadilo?

Hráli jsme v mnohem užší sestavě než hrál soupeř. Na konci nám došly síly a podle toho vypadal útok.

 

Při posledním time outu jste do poslední chvíle seděla na lavičce. Cítíte se také unavená?

Byla jsem hodně unavená, protože jsem byla v nedávné době zraněná. Devět dní jsem v podstatě nic nedělala. Během utkání jsme si říkala o střídání, ale často to vyslyšeno nebylo.  

 

Prohráli jste zápas na konci útokem nebo obranou?

Bylo to útokem. Chvílemi jsme byly bezradné, cítily jsme, že už musíme dát koš a hodně jsme se do zakončení tlačily. Výsledek byl, že jsme nedávaly.   

 

Je teď psychika hodně dole?

V zápase byla, ale po jeho skončení jsme si s holkama řekly, že je to jen jedno utkání a hraje se na tři vítězné zápasy.

 

Co musíte do dalšího zápasu nejvíce zlepšit?

Teď hlavně musíme zachovat chladnou hlavu. My po utkání nemáme svěšené hlavy, protože jsme 35 minut byli lepším týmem a ukázali jsme si, že můžeme nad Nymburkem vyhrát.

 
Darina Mišurová

Zápas byl vyrovnaný, bojovalo se o každý míč a na konci rozhodly jejich zbytečné ztráty a naše dobrá obrana.

 

Jak se na výsledku podepsala únava?

Pravdou je, že soupeř byl v malé rotaci unavený. My jsme sice střídali více, ale stejně jsme odehrály každá hodně času.

 

Jakého rázu bylo vaše zranění?

Dostala jsem koňara. V zápase jsem to ještě rozběhala, ale jak to bude vypadat zítra… asi to bude děsný…

 

Jak se vám líbil odchod nebo spíše odnesení z palubovky?

Je fajn, že máme tak velkou hráčku, která mě může odnést z palubovky. Škoda, že mě nevzala do náručí, ale nesla mě jak panáka (smích).

 
Překvapilo vás to?

Až tolik ne, protože mě Wal už jednou podobně nesla z tréninku. Asi mě bere jako svoje dítě (smích).

 

Ten váš výraz ve tváři byl smích nebo údiv?

Když mě naklepala po cestě, tak už byl smích … nebo možná rezignace… (smích)


Může vás to omezit v příštím zápase?
Když jsem to rozběhala dneska, dám to i v sobotu.
 
Veronika Bortelová

Máte pocuchanou nervovou soustavu po takovém zápase?

Já osobně ani ne, protože jsem hodně hrála a na palubovce to člověk tolik nevnímá.

 

Věřila jste po celý zápas, že Brno nakonec přemůžeme?

Přiznám, že ne. Když rozdíl vyskočil na dvanáct, propadala jsem trochu skepsi. My jsme ale zabrali v obraně, něco nám taky konečně padlo do koše. Důležité bylo, že když jsme převzali iniciativu v zápase, už jsme hosty nepustili do vedení.

 

Překvapilo vás Brno v úvodu svou hrou?

Oni nás nepřekvapili, ale my jsme nechávali hodně volné střely a proto první poločas vedli hosté. Ve druhé půlce se zlepšila naše obrana a oni svoje střely neměli zase tak volné. Jen chvíli ve třetí čtvrtině nám dělaly problémy jejich nájezdy do lajny. Toho se musíme v sobotu vyvarovat.  Důležité bylo, že jsme v poslední čtvrtině cítili, že je můžeme přejet.

 
Iva Peklová

Úvod zápasu se nám vydařil, ale pak nám odešla střelba. Trochu jsme znervózněli, začaly nám padat míče z ruky, zvýšil se počet nevynucených ztrát… skoro to byl zázrak, že se to na konci otočilo a vyhráli jsme (úsměv). Zdálo se, že Brnu došly síly, chyběla jim palebná munice. My jsme chytli šanci pevně do svých rukou, když Ryba dala důležitou trojku. Ta nás nastartovala a pak už to padalo.

 

Jak zapůsobí takový způsob prohry na soupeře?

Když už měli vítězství tolik na dosah, budou psychicky dole. Odvetu ale hrají doma a o to více budou v Brně kousat.     

 
Veronika Rybová

Byl to těžký zápas, ale v téhle fázi se už ani jiné čekat nedají. Výborný zápas odehrála Véra (Bortelová – pozn.), která nás na konci podržela. Bez ní by to bylo hodně těžké. Výborný zápas odehrála Tee (Taylor – pozn.), která nastřílela nějaké body. Doposud se pohybovala průměrně na pěti bodech, dneska dala více než deset. Jen škoda, že se dostala brzy do ohrožení s fauly.

 

Jak hodnotíš svůj příspěvek k vítězství?

Jsme ráda, že jsem dala tu trojku, která tým povzbudila. Trochu mě štve, že první střela se tak nešťastně vykroutila z obroučky. Ten koš tam už byl!

 
Theairra Taylor

Je pravdou, že američtí hráči hrají dobře hlavně v play-off?
Američani hrají tolik zápasů od svého mládí, že se musí před play-off šetřit, aby ve vyřazovacích bojích byli v plné síle (smích).

 

Je to i tvůj případ?

Ne, můj případ to není. Faktem je, že motivace je jiná. (Poslouchající Waltiea dodala, že je to tím, že se na zápas přišli podívat chlapi z áčka – Tre Simmons a Darius Washington)

 

Jak jsi prožívala zápas? Bála ses o vítězství?

Věřila jsem v naši výhru, protože máme silné hráče na rozehrávce. Speciálně jsem věřila Veronice Bortelové, že dá rozhodující body v závěru zápasu. Já osobně jsem se snažila dát všechno svoje umění do začátku zápasu. Vím, že pokud se mi nepovede začátek, už se těžko do zápasu vracím. Chtěla jsem dokázat, že mohu být pro tým velkou posilou.

 

Jak moc tě limitovaly tři fauly?

Ano, omezily mě v obraně, musela jsem na to stále myslet, a tak jsem se snažila hrát o to lépe v útoku. V příštím zápase si na to dám větší pozor.

 

Výborně ses prosadila i na doskoku.

Wal i Peklí střílely zvenku a v bedně bylo místo, tak jsem si tam chodila pro doskoky. Taky jsme poslechla trenéra, který do mě čtrnáct dní hustil, že musím z křídla chodit pro doskoky (smích).

 

Bude zápas v Brně nějak hodně odlišný od dnešního?

Myslím, že ne. Vyhrajeme stejně jako ten dnešní, protože prostě máme atleticky lepší hráče a širší lavičku. Cesta k úspěchu povede přes přihrávky Waltii pod koš. 

 
vloženo: 26.03.2015 22:33 / přečteno: 33319x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.