KLÍČOVÝ BYL PRVNÍ ZÁPAS

KLÍČOVÝ BYL PRVNÍ ZÁPAS

Před Ivou Peklovou se při absenci Jacinty Monroe otevřel velký prostor na hřišti a Iva ho dokázala využít nejen v závěru základní části ligy, ale hlavně v utkáních čtvrtfinále ŽBL.

Jacinta Monroe, 193 cm vysoká podkošová hráčka odešla z Nymburka koncem února po domácím zápase právě s IMOSem Brno. V utkání, ve kterém odehrála 33,5 minuty, vykouzlila 18 valorizačních bodů za 9 obranných doskoků, 5 asistencí a 2 bloky. Hned v dalším utkání proti Slávii už ji alternovala Iva. Také ona odehrála 33,5 minuty, získala 10 doskoků a dala 8 bodů. Na své konto si Iva připsala druhou dvoucifernou hodnotu v užitečnosti této sezony. Nejvyšší hodnotu valorizace (18) si však Iva nechala do třetího zápasu čtvrtfinálové série. Do hodnoty double-double jí chyběly dva doskoky, které mohla přidat k deseti bodům (pět košů z pole ze sedmi pokusů). Kromě minut strávených na palubovce prudce vzrostl i počet bodů, které Iva Peklová nastřílela. Zatímco v prvních 16 zápasech doručila do koše soupeřů 32 bodů, za 7 utkání závěru to bylo 49 bodů.   

Jak se naší 192 cm vysoké pivotce hrály tři čtvrtfinálové zápasy vám prozradí sama.


Iva PeklováIvo, jaká náročná byla celá série s Brnem?

Rozhodně nebyla jednoduchá, jak by se podle výsledků mohlo zdát.


Který zápas byl klíčový?

Asi ten první, kdy jsme prohrávali skoro celé utkání a v závěru jsme vývoj skóre otočili. To bylo určující pro celou sérii. Přesvědčilo nás to, že na Brno máme a od té chvíle jsme byli na koni.

 

Co si pamatuješ z druhého utkání?

Skoro nadlidský výkon Míši Stejskalové, která ale ve třetím utkání už byla hodně unavená nejen fyzicky, ale i psychicky.

 

Jak jsi vnitřně nadšená, že jsi byla u toho, když Žabiny i díky Tobě nezískají medaili?

Já to neberu tak, že jsem já nadšená, že Brno nebude mít medaili. Jsem ráda, že v tom semifinále jsme MY. Brno mělo těžkou sezonu a podepsalo se na nich, jak široký měli kádr.

 

Byli jste rádi, že jste dostali Brno jako čtvrtfinálového soupeře?

Nakonec asi ano. Pochopitelně jsme je nemohli podcenit, je to stále silný soupeř.

 

Během sezony to vypadalo, že by to mohl být i Trutnov. Jak by to bylo s tímto soupeřem, se kterým máme vzájemné zápasy 4:0?

Trutnov by pro nás byl také těžký soupeř a zrovna před chvílí jsme si s holkama říkali, že ve světle právě skončené série s IMOSem možná i nepříjemnější.

 

Takže jste byli nakonec rádi za Žabiny?

Ono se to po sérii, kterou jsme vyhráli, hezky hodnotí. Před tím to bylo těžké říct, jen jsme při takových otázkách krčily rameny. Teď si říkáme, že je to dobře, že to byl IMOS.

 

Dostala jsi možnost v základní pětce nahradit Jacintu…

Já si myslím, že slovo nahradit není úplně na místě. Džej se nahradit nedá, je to hráčka, která je trochu jinde a nemůžeme se srovnávat. Já jsem ráda, že jsem roli snad splnila. Musím ale také říct, že s Waltií se hraje dobře. Ona na sebe strhává tolik pozornosti, že člověk je tam úplně sám a dobře si může chodit pro útočné doskoky skoro nepozorovaně.

 
Iva Peklová v souboji s Jennou Smith
Iva Peklová v souboji s Jennou Smith
    
 
vloženo: 02.04.2015 02:11 / přečteno: 26117x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.