SEMIFINÁLE JEŠTĚ NEKONČÍ

SEMIFINÁLE JEŠTĚ NEKONČÍ

Vést v semifinálové sérii na tři vítězné zápasy 2:0, vyhrát předcházející utkání o více než dvacet a hrát doma, stále ještě není vstupenkou do finále. Přesvědčit se o tom mohly ve třetím semifinále hráčky Hradce. Po našem vítězství 71:57 stále žije i naše šance na finále.

V zápase jsme porazili favorizovaný, po základní části druhý, Hradec Králové systémem start-cíl, když domácí nebyli ani na vteřinu ve vedení. Navíc to byl první vyhraný zápas v této sezoně nad soupeře z východočeské metropole a přišel v pravý čas. V konečné statistice určitě zaujme nebetyčný rozdíl na doskoku 21:50 a to ještě nejsou započítány týmové doskoky, u kterých se obsluze technického zápisu nepodařilo identifikovat autora. I s nimi je to úžasných 24:58!! „Na doskoku jsme předvedli zodpovědný výkon,“ pochválil trenér Kurucz.

 

Tentokrát Hradec na vlastní kůži poznal, co to je, když se nedaří střelba. Procento úspěšnosti z pole měly domácí hráčky 29% a z toho trojky jen 19%. „Ano, zahodili několik košů, které měli dát, ale naše obrana byla tvrdší, ale čistá,“ hledal příčiny nižší úspěšnosti trenér vítězného týmu a dodal: „Je vidět, že tvrdá obrana nevoní ani jim ani nám.“ K výborné práci na doskoku, obranném i útočném, se přidala i velká obětavost. Těla nymburských hráček častěji leštila podlahu hradecké sokolovny než tomu bylo u domácích. Snaha získat míč neutuchala po celé utkání.

 

Před šestým zápasem v sezoně se nabízela otázka, zda lze vůbec něco převratného ještě vymyslet. Velkou šanci v předzápasovém rozhovoru tomu nedávala ani trenérka Ptáčková, když uvedla pro server iBasket: „Něco zásadního změnit takhle narychlo se podle mě moc nedá, tým musí vycházet z toho, co má natrénováno a zažito. Takže uvidíme, s čím přijdou.“  A možná se nestačila divit.

 

V základní sestavě se totiž objevila Veronika Rybová. Dokázali jsme postavit vyšší křídla a nakonec se ukázalo, že je to dobrý tah. Domácí neměli takovou výhodu při nájezdu pod koš a navíc se ušetřily síly Darině Mišurové. Fyzickou rezervu pak Darina prodala v závěru, kdy měla evidentně nejvíce sil. Rošáda v základní sestavě byl možná risk. „Za stavu 0:2 se musí nějaké riziko přijmout. S asistentem Havranem jsme zkusili tuto variantu a říkali jsme si, že to buď bude o milión nebo to vyjde. Čísla na ukazateli skóre po posledním klaksonu nám na otázku odpověděla,“ řekl trenér Kurucz.

 

Ještě o jednom možném faktoru se náš lodivod zmínil: „Dovolím si říct, hráčky Hradce byly trochu svázané. Podpora fanoušků byla velká, vedly 2:0 na zápasy, dvakrát vyhrály snadno o dvacet a tenhle zápas měl přinést další snadné vítězství. Jenže zápas se od samého začátku nevyvíjel vůbec dobře a to týmu, který je favoritem, nepřináší dobrý pocit ze hry.“

 

Už úvod zápasu naznačil, kde bude Hradec tlačit bota. Po třech a půl minutách stále svítila na straně jejich skóre nula, ale na naší už sedmička. K tomu jsme měli navíc ještě čtyři ztráty. První koš domácích dala Kuthanová a trojku přidala Lichtarovič, ale pak Veronika Rybová utáhla šrouby v obraně na běloruskou hráčku a tak dala do konce čtvrtiny už jen dva body. Po sedmi minutách jsme vedli 15:5. Pak sice Hradec z přechodové fáze dvakrát za sebou skóroval, snížil na 9:15 a košem s faulem Křížové upravili domácí na 12:17 po první čtvrtině.

 

Druhá čtvrtina byla podle skóre vyrovnaná. Její úvod nás zastihl v lepší formě a ztracené dvouciferné vedení jsme si v prvních třech minutách vzali zpět. Nejvíce se na něm podílela Veronika Bortelová, body přidala i Salačová či Mišurová. Několik nepovedených střel a ztrát přimělo Hradec k oddechovému času. Náš náskok se pak další čtyři minuty pohyboval nad deseti body. K velké radosti domácích se čtyři minuty před koncem prosadila Křížová za tři body a domácí opět snížili naše vedení na pět bodů.    

 

Nymburský rychlík nejvíce domácím ujel ve třetí čtvrtině. Za prvních šest minut se do koše trefila jednou z čáry trestných hodů Kuthanová. Náš stroj pracoval výborně, body přibývaly jako na běžícím pásu. Na šňůře 16:1 se podílela 11 body Rolle, tři přidala Bortelová a dva Rybová, k tomu přišlo několik zisků, útočných doskoků a rozdíl ve skóre dosáhl dvaceti bodů. Rozdíl ve skóre mohl být ještě větší, kdybychom se ve snaze přejít do rychlého protiútoku nedopustili dvou ztrát. Do konce čtvrtiny domácí ubrali z náskoku jen dva body. V poslední čtvrtině se Hradec ještě pokusil o zázrak, snížil dokonce na 51:61, ale to už jsme zápas plně kontrolovali. Dali jsme také díky Darině jedinou trojku (z dvanácti pokusů). Stále věříme, že teorie velkých čísel nakonec zvítězí. Před touto sérií jsme měli úspěšnost střelby z perimetru přes 32%, v posledních třech zápasech je náš součet 48/3 (6,25%).

 

Za povšimnutí stojí double – double Waltie Rolle za 17 bodů a 19 doskoků a Tee Taylor za 10 bodů a 16 doskoků. Jedenadvacet bodů nastřílela Veronika Bortelová a k tomu valorizaci 30, Veronika Rybová si za 31 minut na palubovce připsala 6 bodů a 10 doskoků. Na straně domácích nejvíce zlobila zkušená Křížová (16 bodů), Lichtarovič (14) a Kuthanová (11).

 

Další zápas je na programu už ve čtvrtek 16.4.2015 od 18:00 v Nymburce. Snad vám citace z webu Lvic z Hradce nebude lhostejná:  „Avšak stále platí to, co zaznělo z rohu fanklubu Lvic: „Holky nevadí!“  Věříme, že ve čtvrtek 16. dubna 2015 v 18.00 hodin začne v hale v Nymburce vítězné tažení Hradeckých lvic a holky přivezou třetí semifinálové vítězství! Fanoušci v tom naše Lvice nenechají, po závěrečném hvizdu již začali organizovat masivní „nájezd na Nymburk“. I v Nymburce vytvoříme stejně bouřlivou atmosféru jako při všech domácích zápasech.

A co my? Odpovíme na hozenou rukavici?



link  

 
 
vloženo: 15.04.2015 01:14 / aktualizováno: 15.04.2015 07:56 / přečteno: 31884x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.