JAK VSTOUPÍME DO BOJE O PLACKU?

JAK VSTOUPÍME DO BOJE O PLACKU?

V úterý od 19:00 hodin nás čeká zkušený tým Kary Trutnov, který si už za své působní v české lize nějakou tu medaili na krk pověsil. Povede se to i letos? Pro koho zbyde bramborová medaile?

To jsou otázky, na něž budeme vědět odpovědi nejpozději v pondělí večer, kdy se hraje poslední zápas série o třetí místo hrané na tři vítězná utkání systémem 2-2-1. Tedy po dvou zápasech v Nymburce následujíc dva v Trutnově a pokud to bude potřeba, pak rozhodující se bude hrát v pondělí 27.dubna opět v Nymburce.

 

Klub Kary Trutnov startuje v letošním roce v nejvyšší soutěži podvacáté. Poprvé do ligy vstoupil v sezoně 1995/96 a hned se umístil na třetím místě. Medaili stejné hodnoty pak klub získal ještě devětkrát a to v letech 1999, 2002, 2003 a 2005 až 2010. O stupínek výše a tedy stříbro si hráčky Trutnova pověsily na krk v sezoně 2003/04.

 

Na názory před utkáním jsme se zeptali trenéra domácích, který útočí s týmem Nymburka na historicky první medaili z nejvyšší soutěže žen pro město jedenáctinásobných šampiónů basketbalové ligy mužů.

 

O zápase o třetí místo se někdy říká, že se jedná o souboj zklamaných. Jak je to v našem případě?

Samozřejmě, zklamání po semifinálové porážce od Hradce v nás rozhodně je. Ale na druhou stranu se ta série už vrátit nedá a my ji zkrátka prohráli. Teď je třeba se soustředit a pokusit se získat bronzové medaile, což by byl pro nymburský ženský basket famózní úspěch v celé historii klubu! Chceme se o bronz poprat!


S Trutnovem máme za sebou čtyři zápasy. Jak moc se změnil styl hry soupeře od začátku sezony?

Nemyslím, že by se výrazně změnil, místo Dvorak hraje pod košem Adams, jinak je tým stejný. Spíše bych řekl, že týmu trenéra Rešetára mohlo hodně pomoci vyřazení favorizovaného Valosunu Brno. Ale my zase vyprovodili Žabiny ve třech zápasech, takže se to vyruší. O bronz to bude prostě boj..


Co je nejsilnější zbraní našeho soupeře?

Určitě dobré doskoky, rychlý protiútok a vnik do vymezeného území.


Díky obraně soupeře i výškové převaze na perimetru se nám nedařila v sérii s Hradcem Králové střelba z perimetru. Máme proti Trutnovu větší šance?

Ano, trojky v sérii 65/4 se už prostě opakovat nemohou. Věřím, že budeme střílet s mnohem vyšší úspěšností.


Série se hraje ve vražedném tempu. Kdo má při takovém tempu větší šanci na úspěch?

Tempo je opravdu vražedné - až 5 zápasů za týden, to nemají ani hráči NBA. Moc to nechápu… Myslím, že má větší šance ten, kdo vyhraje první zápas
 
vloženo: 20.04.2015 22:06 / přečteno: 30274x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.