VB: PROHRÁLI JSME VYHRANÝ ZÁPAS

VB: PROHRÁLI JSME VYHRANÝ ZÁPAS

Všichni po zápase oslovení respondenti považovali odchod Waltie Rolle ze hřiště jako jeden z klíčových prvků zápasu. Přesto, že Wal je jedna osoba, pohledů na situaci kolem její absence na hřišti je více a každý má svou pravdu, i když si v mnohém odporují.

Jozef Rešetár
Jozef Rešetár

Dnešní zápas měl několik úrovní. V prvním poločase se nám dařilo v obraně a ve druhém se velmi výrazně začaly prosazovat Mišurová s Bortelovou. Jednak dávaly hodně bodů a za druhé si dokázaly připravit dobrou pozici pro zakončení. To nás dost trápilo. V samotném konci rozhodlo sportovní štěstí, protože jsme v závěru doskočili více míčů než domácí.

Domácím z důvodů vyfaulování chyběly dvě pivotky. Byl zápas pro vás tím jednodušší?

Ne, vůbec. Naopak si myslím, že o hodně více hrály hráčky na perimetru a nesnažily se dostat míč do podkošového prostoru. Právě na hru přes Waltii jsme byli připraveni, jestliže tam nebyla, hra Nymburka byla jiná, než jsme čekali. Myslím, že v době, kdy Rolle nebyla na palubovce, hrál Nymburk kolektivnější basketbal a hráčky obhospodařily větší prostor. Nymburk se vlastně do výrazného náskoku dostal bez Waltie Rolle.

Dá se něco vymyslet do zítřka, aby zápas vypadal jinak?

Na obou stranách hrají zkušené hráčky, tak i za krátký čas se dá něco připravit. Uvidíte zítra.

 
Daniel Kurucz
Daniel Kurucz

Nepovedl se nám vstup do utkání, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit a na konci jsme i vedli. Celý zápas jsem věřil, že vyhrajeme, byť jsme měli problémy se zraněním dvou hráček Veroniky Rybové a Moniky Hamplové. Bohužel rozhodlo, že jsme ztratili tři pivoty – zranění Moniky Hamplové, vyfaulování Ivy Peklové po zbytečných faulech a především mně vadil způsob, jakým dostali rozhodčí ze hřiště Waltii Rolle. Wal měla brzy dva fauly, pak po hodně diskutabilním faulu dostala technickou chybu a pátý faul při clonění…. Já si myslím, že si to rozhodčí vymysleli.

Je nepřítomnost Waltie Rolle tak důležitá pro vývoj zápasu?

Je to prostě klíčová hráčka pod košem, která má ve většině zápasů double-double a rozhodčí ji takhle vytáhli ze hřiště. Museli jsme zcela změnit hru, způsob obrany. Holky obrovsky bojovaly a musím jim poděkovat za bojovnost, kterou ze sebe vydaly. Jen bych chtěl ještě podotknout, že já svým hartusením na výkon rozhodčích nechci nijak snižovat výkon Trutnova, který hrál velice dobře a dal o bod víc.

Jakou roli sehrálo zranění Veroniky Rybové?

Pochopitelně velkou. Veronika je hráčka, která předává týmu obrovskou energii na obou stranách hřiště. Bohužel ale spadla v místě nalepené reklamy, kde je asi trochu jiná adheze. Vzpomínám si, jak se při jednom zápase na stejném místě rozplácl Darius Washington.

Kdy se utkání ztratilo?

Myslím, že nejvíce se na konečném výsledku podepsaly momenty za stavu 71:66, kdy jsme měli za sebou v řadě několik ztrát a místo definitivního zlomení odporu hráček Trutnova, jsme dovolili trojku Kary na 71:69. Stále se ale musím vracet k tomu, že klíčovým problémem byla absence Waltie Rolle v závěru zápasu. Protože jsme neměli ani Ivu Peklovou, museli jsme hrát zónu, ve které jsem Tee Taylor posunul na pozici čtyři, kde není vůbec zvyklá hrát. Vznikala hluchá místa v rohu… My v takovém složení hráli poprvé v sezoně a zrovna v tak důležitém zápase i úseku hry.

Dá se do za 22 hodin připravit něco nového do dalšího zápasu?

Předně je důležité, aby nás pískali jiní rozhodčí… Něco se asi dá připravit z hlediska obrany pick and rollu soupeře, na čemž budeme pracovat a dá se změnit procento trestných hodů, které bylo v první půli tragické. Musíme být tvrdší v obraně.

Budete mít ještě trénink?

Nebudeme, čtyři zápasy v pěti dnech je už tak dost divoké.          

 
Samantha Ostarello
Samantha Ostarello

Byl to velice agresivní a tvrdý zápas. Myslím, že to byl zajímavý zápas pro obě družstva.

Proti nymburským pivotkám jste měla výškový hendikep. Jak se vám hrálo?

Bylo složité se proti nim prosadit, ale v semifinálové sérii jsme měli možnost hrát proti USK, které také disponuje vyššími hráčkami pod košem. A to byla dobrá příprava pro dnešní utkání.

Co bylo, podle vás, klíčovým bodem zápasu?   

Byl to moment, kdy se faulu a následné technické chyby dopustila Rolle z Nymburka. Po jejím odchodu se hra Nymburka změnili na velmi agresivní a měli jsme problémy se proti soupeři prosadit. Dá se říct, že Waltia je hráčka, která dokáže změnit zápas.

Co musíte změnit do zítřejšího zápasu?

Musíme být rychlejší v obraně a následné rotaci hráček a vypomáhání si, protože z toho pak vznikaly jednoduché střely zpod koše.

 
Veronika Bortelová
Veronika Bortelová

Dneska jsme prohráli vyhraný zápas. Sice nám do koncovky chyběla Waltia, ale vedli jsme o devět. Troufám si tvrdit, že i bez ní se dalo vyhrát. Na konci jsem já sama měla nějaké hloupé ztráty. Místo nájezdu pod koš jsem střílela za tři body. Bohužel v obraně jsme dostali dvě trojky v době, kdy jsme hráli zónu. Myslím, že jsme ji asi hrát neměli.

Myslíte, že se zápas lámal až v tom samém konci nebo byly nějaké náznaky vidět už dříve?

Ten zápas se vyvíjel v různém čase různými směry. V prvním poločase jsme nehráli nijak výrazně, ale stále jsme se drželi na dostřel. Třetí čtvrtinu jsme zahráli velice dobře, padly nám nějaké střely, dokázali jsme dostat soupeře pod tlak. Já nevím, jestli jsme se ve čtvrté čtvrtině zalekli toho, že bychom mohli vyhrát…

Co se dá do zítřka změnit?

Na nějaké zásadní změny není čas. Musíme sebrat síly k dobré obraně a hlavně minimalizovat ztráty, protože po ztrátách může docházet k výrazným změnám ve vývoji zápasu. Je potřeba se soustředit na individuální výkony, abychom byli schopni ještě lépe ubránit hru jeden na jednoho.

 
vloženo: 22.04.2015 10:21 / přečteno: 27564x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.