JASNÉ VÍTĚZSTVÍ NAD ŽABINAMI

JASNÉ VÍTĚZSTVÍ NAD ŽABINAMI

Soudě podle průběhu zápasu a konečného rozdílu ve skóre viděl Nymburk nejhladší vítězství domácích hráček nad vicemistryněmi z loňské sezony IMOSem Brno. Po čtyřiceti minutách se skóre zastavilo na poměru 83:54.

Utkání se ve prospěch domácích vyvíjelo od prvních minut zápasu. Trenér Kurucz změnil opět bránění opory Brna Stejskalové, která se v minulých dvou zápasech vydala z posledních zbytků sil a najednou neměl kdo Žabiny bodově táhnout. Hozené rukavice se chopila pivotka Smith, která za prvních deset minut dala 8 bodů, ale až ve druhé polovině první čtvrtiny. Za prvních pět minut bylo skóre 9:2 a není tak divu, že už dvou stech sekundách zápasu si bral trenér Bobrovský oddechový čas. Od té doby byl průběh, alespoň co se týče vývoje skóre vyrovnaný, přesto byl rozdíl stále deset bodů. Brno mělo na svém kontě už 6 ztracených míčů, pouze jednu asistenci a úspěšnost střelby z pole 27%, které byla ovlivněna především výbornou obranou našich hráčem. Brňanky neměly téměř žádnou otevřenou střelu.

 

Ve druhé čtvrtině se hostující hráčky pokusily brát více střel z delší vzdálenosti, ale ani jeden ze sedmi pokusů z perimetru se neujal. Celkový poměr jejich tříbodové střelby byl 9/0, zatímco náš 9/5. Zpočátku druhého hracího období se rozdíl ve skóre stále držel na hodnotě kolem deseti bodů, ale v posledních pěti minutách už nalomené hráčky Brna rezignovaly zcela. Poslední pětiminutovku jsme vyhráli 12:5 a poločasový rozdíl se už začal blížit dvacítce. Solidních čtyřicet bodů v útoku podpořila obrana, které dovolila Brnu dát za poločas jen dvaadvacet bodů. Tak málo bodů za dvacet minut Brno ještě v tomto ročníku nedalo. Nejvíce se tomu blížil zápas doma s USK (23) a venku s Ostravou (28). Na pohybu našich hráček byla vidět lehkost a jednoznačné přesvědčení ve vlastní schopnosti. Změnou oproti minulým dvěma zápasům bylo střídání trenéra Bobrovského, který už do poločasu nasadil do boje kromě Šoukalové všechny hráčky.

 

Ve třetí čtvrtině se ještě hosté pokusili s krajně nepříznivým vývojem něco udělat, byli aktivnější a využili lehkého polevení našeho týmu. Rozdíl ve skóre se nenavyšoval, ale důležité bylo, že se ani výrazně nesnižoval. Po koši Stejskalové v polovině třetí čtvrtiny bylo průběžné skóre 48:33 a po neproměněné střele Bortelové na druhé straně vypustila trojkový pokus Tetemondová. Neujal se. Naopak koš ve stejné bodové hodnotě Veronice Bortelové vyšel a náskok byl stejný jako na začátku druhého poločasu. Monika Verlíková, která ve třetí čtvrtině poprvé nastoupila, přidala další dva body a po chvíli ještě jeden trestný hod. Když pak přidala Darina Mišurová ještě trojku, bylo už úplně všem jasné, že vyražení Brna se stalo skutečností.

 

Do poslední čtvrtiny už ani nenastoupila Smith a Stejskalová a zápas se pouze dohrával. Ani jednou za čtvrté hrací období neklesl rozdíl pod dvacet bodů. Zlatou tečkou celého zápasu byla v samém konci trojka Nadi Salačové. Byla to její druhá trojka v letošní sezoně.

 
vloženo: 01.04.2015 02:12 / přečteno: 29651x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.