KURUCZ: ZMĚNILI JSME OBRANU

KURUCZ: ZMĚNILI JSME OBRANU

Všichni dotázaní označili třetí čtvrtinu jako ten úsek zápasu, který rozhodl o našem vítězství a postupu do dalšího kola poháru Eurocup. 

Dan Kurucz, DSK Nymburk:

Zápas se rozhodl v průběhu třetí čtvrtiny, kdy jsme změnili způsob obrany jejich clony na hráče s míčem. Rezultovaly z toho nějaké zisky a snadné koše. Po vybudování vyššího náskoku jsme pak kontrolovali průběh zápasu. Na palubovku jsem poslal všechny hráčky, aby si užily pocity z postupu do skupiny LAST 16 Eurocupu. Musíme si přiznat, že je to největší úspěch v historii ženského basketbalu v Nymburce.

 

Romain Gaspoz, Elfic Fribourg,

Utkání jsme nezačali špatně, i když jsme byli ve špatné situaci díky zranění naší klíčové hráčky Santiago. Domácí tým dominoval na doskoku, speciálně na útočném doskoku a tím dostával hodně druhých šancí, které většinou proměnil ve dva body. Chtěli jsme vývoj zápasu zlomit v úvodu druhého poločasu, ale začali jsme ho tragicky a to rozhodlo celý zápas. Po zbytek zápasu jsme už byli konkurenceschopní. Naše klíčová střelkyně David dnes střílela velice špatně. Věděli jsme, že nastoupí Veronika Bortelová, ale nevěděli, čeho je schopná. Hrála velice dobře.

 

Ljubica Cuttunic, Elfic Fribourg,

Jak říkal kouč, začali jsme dobře. Byli jsme připravení na hru podkošových hráček, ale postupem času bylo stále těžší se proti nim prosadit. Bylo složité najít někoho, kdo by v útoku pod košem nahradil Kristinu Santiago. Nymburk změnil ve třetí čtvrtině obranu a my nedokázali najít odpověď na jejich hru. Při třicetibodové ztrátě už bylo hodně těžké se vrátit zpět do zápasu. Nymburk hrál, co potřeboval a my jsme se nedokázali více přiblížit.

 

Lenka Šípová, DSK Nymburk,

Rozhodující byla třetí čtvrtina. Změnili jsme obranu a také jsme se dokázali snadno prosadit v útoku. Hráli jsme hodně týmově, povedené přihrávky byli snad pěkné i pro diváky. Fribourg hrál poměrně tvrdě v obraně, a tak zápas nebyl nijak jednoduchý, jak by se mohlo podle konečného skóre zdát. Jsme opravdu rádi, že jsme při premiérové sezoně v Eurocupu dokázali postoupit mezi posledních 16 týmů.

 

Lenka Bartáková, DSK Nymburk

Po změně stran jsme na ně vlítli a jak oni hrají v pěti, odešli fyzicky. Když dostali pár jednoduchých košů, dostalo je to dolu i psychicky.

Byla jste nervózní, protože jen vítězství nás mohlo dostat mezi posledních 16 bez ohledu na poslední zápas?

Já osobně jsem nervózní nebyla, protože švýcarský tým byl dobrý „los“ k tomu, aby nám vítězství s nimi zpečetilo postup. Možná tak prvních patnáct minut zápasu vypadlo, ale pak jsme se chytli a bylo to všechno dobré.

Do druhého poločasu se šlo za stavu 38:31. Byl trenér o přestávce nespokojený?

Nervózní byl hlavně v průběhu první čtvrtiny. O poločase nám řekl, že jsme nedali pět šestek, měli jsme čtvery kroky a stejně vyhráváme o sedm a že to bude v pohodě. Myslím, že to už byl v klidu.

Za stavu 61:31 jsme nechali hosty trochu přiblížit. Co se stalo?

Přišly holky z lavičky a chvíli trvalo, než se zahřály na provozní teplotu. Celý poločas jsme seděly a nebylo jednoduché se do utkání dostat. Oni byli v tempu a my jsme se do toho musely teprve dostat.

  

Egle Šikšniute, DSK Nymburk

Na začátku jsme museli bojovat o každou pozici, ale nakonec jsme ten boj vyhráli. Hlavně jsme soupeře porazili mentálně, protože jsme si věřili, že vyhrajeme. Vývoj zápasu jsme otočili v poločase, kdy jsme přišli lépe připravené a koncentrované. Věděly jsme přesně, co máme hrát a ukázali jsme jasně, že jsme lepší tým.

Překvapil vás něčím Fribourg?

Ne. Byli jsme dobře připraveni na jejich hru a nebyli jsme proto překvapeni. V momentě, kdy jsme se začali řídit pokyny trenéra, tak nás ani překvapit nemohl. Věříme, že když budeme hrát koncentrovaně, vyhrajeme i další zápasy. 

 
vloženo: 12.12.2015 11:12 / přečteno: 30037x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.