POSTUP ZPEČETĚN VÝHROU

POSTUP ZPEČETĚN VÝHROU

Nymburský klub může po vítězství s Fribourgem v poměru 79:54 slavit historický postup do druhé fáze poháru Eurocup už bez ohledu na výsledek posledního utkání proti Basket Landes příští týden.

Postupová matematika velela jasně. Pokud chceme mít jistotu postupu už po tomto zápase, musíme vyhrát. Zdálo se to být jednodušší, protože soupeř pro utkání postrádal jednou ze svých klíčových hráček Santiago. Úvod zápasu však z naší strany nebyl zcela ideální. Směsice vzpomínek na poslední nevydařené utkání proti Pécsi a tíha odpovědnosti sebrala z našich rukou a nohou lehkost. Ne ve všech případech jsme dodržovali naordinovanou taktiku, když přicházely výpomoci, které být neměly.

 

Zásluhou zkušené obrany Veroniky Bortelové se nám podařilo pokrýt útočné aktivity hlavní opory Fribourgu Jazmine Davis, která se trápila střelecky (z pole 22/2). Role chybějící hráčky Santiago se ujala Srbka Radović, která v prvním utkání nenastoupila a také Italka Correal, která dala prvních pět bodů svého týmu a díky nimž hosté na úvod zápasu vedli. Na našich prvních koších se podílely čtyři různé hráčky a po koši Egle jsme se v polovině první čtvrtiny ujali poprvé vedení o jeden bod a pak ještě přidala druhá naše pivotka Chomenčuk další koš (10:7). Zdálo se, že přebíráme otěže zápasu do svých rukou. Hosté však byli jiného názoru. Nejprve skórovala další dva body Radović a po nacvičené akci se prosadila za tři body Thalmann. Hosté se opět ujali vedení, ale to nemělo dlouhého trvání. Egle hned z následujícího protiútoku vyrovnala a Veronika Bortelová přidala další dva body. Jedním trestným hodem snížila Cutunic, ale pak zúročila Lenka Šípová svou dnešní dobrou hru pod košem a po útočném doskoku upravila na 16:13. Stejný rozdíl platil i po prvních deseti minutách.

 

Na začátku druhé čtvrtiny se prosadila Radović a pak přidala šest bodů (trojka, dvojka a trestný hod) Alexia Rol. Na minišňůru Rol zareagovaly naše hráčky pouze jedním trestným hodem, ale podle očekávání zareagoval Dan Kurucz oddechovým časem za stavu 19:23. Po time outu připravenou akci dokončila Veronika Bortelová trojkou, ale Radović po chybě obrany odpověděla stejnou mincí. A když proměnila Radović v polovině druhé čtvrtiny další tříbodovou akci po stejné chybě v obraně, zvýšil se jednak náskok hostů na 5 bodů (26:31), ale také se skokově množství adrenalinu v těle našeho trenéra. Po důrazné promluvě během time outu došlo k zásadnímu obratu ve vývoji skóre. Od času 4:39 druhé čtvrtiny padlo do času 5:51 ve třetí čtvrtině třicet pět bodů. Všechny však zamířily do koše Fribourgu. Po hrozivé šňůře 35:0! se skóre otočilo z 26:31 na 61:31. V tomto úseku se skvěle prezentovala Tee Taylor, která svými perfektními střelami sklízela potlesk na otevřené scéně, cenné body přidala Monika Verlíková, ožila Egle, trojkou se prezentovala Lenka Bartáková. Hostující tým byl v totálním rozkladu, nedokázal vsítit koš a hlavně nedokázal ani účinně bránit. Po hře kočky s myší se sice jedenácti body (z toho 9 z čáry trestných hodů) se prosadili také hosté, kteří tak zmírnili rodící se debakl. Poslední čtvrtina zápasu už postrádala náboj. Oba trenéři poslali na palubovku netradiční sestavy, které se přeci jen v útoku trochu hledaly a tomu odpovídal i poměr nastřílených bodů 12:11.

 

V našem týmu jsme na konci zápasu našli čtyři dvouciferné střelce Egle Šikšniute (17 bodů + 5 doskoků), Jessicu Kuster (14 bodů + 12 doskoků - double-double), Lenku Šípovou (13 bodů + 5 doskoků) a Tee Taylor (12 bodů + 7 doskoků). Po osmi bodech přidala Bortelová a Saša Chomenčuk, čtyři body Monika Verlíková a tři Bartáková. Na straně hostů se 14 body podílela Radović, která převzala roli klíčového střelce od Davis (6 bodů). Nečekaně dvěma dvoucifernými střelci se staly Rol a Cutunic.  

 
vloženo: 11.12.2015 08:08 / přečteno: 28799x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.