V NEDĚLI NA KRÁLOVCE

V NEDĚLI NA KRÁLOVCE

Naše hráčky posíleny postupem v Eurocupu odehrají v neděli souboj s aktuálně desátým týmem ligové tabulky VŠ Praha. Na Královce se začíná tři minuty po západu slunce, tedy ve čtyři odpoledne.

Objektivem výše uvedených skutečností by se mohlo zdát, že souboj s VŠ Praha nemůže být náročný. „Pro nás není žádný soupeř lehký. Stačí se podívat na utkání s Karlovými Vary nebo Strakonicemi, které jsme sice vyhráli, ale relativně až po boji,“ ohlíží se do minulosti trenér Kurucz. 


První polovina utkání bývá poměrně vyrovnaná. Jako kdybychom si soupeře nakládali do marinády, abychom ho pak po poločasové přestávce mohli napíchnout na rožeň a usmažit. Náš kouč však má nekulinářské vysvětlení: „Myslím, že je to tím, že jednak máme na české poměry poměrně silnou lavičku a za druhé nejsme jednotvárný tým. Pestrost dovedností jednotlivých hráček nám umožňuje často sáhnout k takovým hráčkám, které styl naší hry změní. Přináší to s sebou nevýhodu v tom, že v první půli hledáme ideální sestavu.“

 

S týmem VŠ Praha jsme letos sehráli už tři zápasy. Dva byly v přípravě a jeden v první části základní skupiny Bonver ŽBL. Zatímco v prvních dvou zápasech přípravy jsme neuspěli, protože jsme stále nebyli zdaleka kompletní, v druhém kole ŽBL už náš tým své soupeře přehrál jednoznačně 91:68. Vzhledem k postavení v tabulce budeme opět pod bezednými koši Královky v roli favorita. „V utkání budeme bojovat na dvou frontách. Za prvé z vlastní hrou našich soupeřek, od kterých se v podstatě vítězství nečeká a za druhé s odpovědností, která nám velí vyhrát,“ řekl před zápasem Daniel Kurucz. „Musíme se dát u soupeře pozor na střelbu z dálky u Záplatové nebo Pohunkové. Ze střední a další vzdálenosti střílejí i pivoti Vysokoškolaček,“ varuje trenér Kurucz. „Pokud ubráníme střelce z perimetru a budeme mít dobré doskoky, vyhrajeme,“ domnívá se náš kouč. Bylo by škoda přijít o tak pěkný zápis v kolonce proher zrovna v tomto zápase. 

 
vloženo: 12.12.2015 12:08 / přečteno: 29181x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.