NA KRÁLOVCE S PŘEHLEDEM

NA KRÁLOVCE S PŘEHLEDEM

Po utkání s VŠ Praha jsme si mohli v kolonce vítězství udělat dvanáctou čárku v řadě a v kolonce proher je stále pusto a prázdno. VŠ Praha : Nymburk 49:60.

Během celých čtyřiceti minut bylo jen dvakrát vyrovnáno a vedení se domácí nikdy nedočkali. Už po šesti a půl minutách jsme vedli dvouciferným rozdílem. „Chtěli jsme utkání rozhodnout co nejdříve, abychom mohli ušetřit minuty nejvytíženějších hráček. A to se nám povedlo,“ řekl po utkání Daniel Kurucz. Důkazem budiž odehrané minuty základní sestavy Bortelová, Taylor, Kuster, Šípová a Šikšniute. Tyto hráčky dohromady strávily na palubovce 83 minut, což je průměr 16,6 minuty. Sedm střídající hráček odehrálo celkem 117 minut, což činí v průměru 16,7 minuty na jednu hráčku. Do rotace se zapojilo všech 12 hráček, které měl trenér Kurucz k dispozici, včetně Daniely Hlaváčové, která ve třetí čtvrtině zaznamenala své první body v ŽBL.

 

Utkání jsme začali dvěma body Egle Šikšniute, domácí vyrovnali také díky podkošové hráčce Sládkové, která v minulých letech oblékala dres DSK Karlín a nyní patří ke klíčovým hráčkám VŠ Praha. Ještě jednou bylo vyrovnáno, když ukazatel skóre nabídl dvě čtyřky. Veronika Bortelová přidala  tříbodový koš a první krátká šnůra se zastavila na skóre 4:11. V sedmé minutě po koši s faulem Jessici Kuster jsme poprvé utekli domácím na deset bodů (6:16). Úspěšnou střelkyni vystřídala Monika Verlíková a hned si zapsala čtyři body. Nejprve po krátkém uvolnění vysekla skvělý jump z prostoru kolem čáry trestného hodu. Po chvíli zopakovala ze stejného místa po podobné akci, jen z druhé strany, podobný koš. Poslední náš koš první čtvrtiny zaznamenala Monika Hamplová, která si šikovně zaběhla za obranu a pod košem ji našel míč z rukou rozehrávačky Bortelové.

 

Do třetice mířila z podobného prostoru Monika Verlíková na koš ještě po necelé minutě druhé čtvrtiny a upravovala průběžné skóre na 13:26. Skóre však v prvních pěti minutách nepřibývalo tak rychle, za což mohlo i několik neproměněných šoupáků. Přesto byly i nadále k vidění akce lahodící oku diváka. Jako například šikovné přihrávky po ose Verlíková - Chomenčuk - Hamplová. Naše sestava se už od úvodního hvizdu rapidně proměnila. V 15.minutě jsme na palubovce viděli sestavu: Huňková, Bartáková, Verlíková, Hamplová a Chomenčuk. Domácí se snažili zdvojovat přihrávky na Sašu a několikrát se jim to povedlo. Když už byla řeč o pěkných přihrávkách, tak asistence Aleny Huňkové přes hlavu na vpravo nabíhající Sašu Chomenčuk byla také luxusní. Za zmínku stál i nájezd Moniky Hamplové, která i přes strčení obránce dokázala dostat míč do koše (14:31). První poločas skončil za stavu 17:35 a bylo jasné, že si dobře rozehraný zápas nedáme vzít.

 

Na výrazném rozdílu po prvních dvaceti minutách se podepsala tragická střelba domácích, kteří proměnili jen šest střel z devětatřiceti (15%). My jsme vzali stejný počet pokusů, ale proměnili jsme jich 15 (39%). Velký rozdíl byla také ve střelbě z vymezeného území 2:12.

 

Ve třetí čtvrtině bylo domácí VŠ o trochu aktivnější v obraně, více bojovalo o míč a ve větší míře využívalo nájezdy. Domácí hráčky se snažily zdvojovat naše pivoty a v polovině třetí čtvrtiny se snaha o důstojnější průběh zápasu nemíjela účinkem. Do konce čtvrtiny se domácí dokonce přiblížili na rozdíl devíti bodů.

 

První útok poslední čtvrtiny jsme už po 11 sekundách zazdili ztrátou míče a unikající Záplatovou zastavila Verlíková faulem, který byl rozhodčími posouzen jako nesportovní, protože mezi faulovanou hráčkou a košem již nebyl žádný hráč. Záplatová proměnila jen jeden trestný hod a stanovila rozdíl na osm bodů (39:47). „O výsledek jsem se nebál. Zápas jsme měli dobře rozehraný a nebyl důvod nevěřit ve vítězný konec. Ani jsem neměnil sestavu,“ doplnil k této fázi hry Dan Kurucz. Dobývání našeho koše po vhazování ze strany nebylo úspěšné a navíc Opočenská zůstala s bolestivou grimasou ležet pod košem. Naše hráčky získaly míč a rychlý protiútok už už chtěla zakončit Verlíková trojkou. Na pozici, kde byla jednoznačně sama, ale její pokus zastavil hvizd rozhodčího. I přes tuto komplikaci se nám podařilo proměnit tři střelecké pokusy našich pivotek a upravit na 39:53. Pěknou akci na 41:55 vymyslela Veronika Bortelová. Po krátké hře na vrcholu trojkového oblouku se Véra rozhodla jít pod koš. Po podbíhání koše všichni věřili, že přihrávka zamíří na perimetr na číhající Lenku Bartákovou, ale Véra si všimla ještě lépe postavené Lenky Šípové pod košem a míč ji přihrála. Šípa nezaváhala a upravila na 41:55. Pak ještě přišla trojka Verlíkové a dva body Chomenčuk a rozdíl ve skóre vystoupal opět ke dvacítce na 41:60. Poslední body však daly domácí hráčky a snížily na přijatelných 49:60. “Rozdíl mohl být výraznější, ale nevadí to. Nehrajeme na skóre, ale na porážky a vítězství a my jsme oba zápasy s VŠ vyhráli,“ dodal trenér Kurucz.  

 

Body: Sládková 20, Záplatová 8, Krejzová 7, Mircová a Bakajsová 5, Nováková 4 - Chomenčuk 14 (17 doskoků, 5 bloků), Šikšniute 14, Verlíková 9, Kuster 7 (11 doskoků), Bortelová 5 (7 doskoků, 6 asistencí), Hamplová 5, Šípová 4, Hlaváčová 2, střelba za 2 body: 55/16:55/23, trojky: 21/2:17/2, TH: 15/11:8/9, doskoky: 46:59, asistence 13:17, ztráty: 13:19, fauly: 13:17, bloky: 1:8, čtvrtiny: 10:22, 7:13, 21:12, 11:13

 
vloženo: 14.12.2015 07:15 / přečteno: 30282x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.