PRVNÍ POVÁNOČNÍ TRÉNINK

PRVNÍ POVÁNOČNÍ TRÉNINK

Kromě mužů začaly povánoční přípravu také ženy, také je čeká v první polovině ledna náročný program včetně dvou mezinárodních zápasů v rámci play-off Eurocupu.

V neděli půl sedmé večer se v basketbalové hale sešlo deset nymburských děvčat k prvnímu povánočnímu tréninku. Kromě Veroniky Bortelové, která s týmem neabsolvuje všechny tréninky, chyběly i všechny zahraniční hráčky. Ty se po posledním zápase proti Trutnovu rozletěly do svých domovů. Tee a Jess čekal zaoceánský let do Chicaga resp. Texasu, Saša mířila za manželem do Kursku a nejkratší cestu vážila Egle do litevské Klajpedy. Zpátky děvčata budou druhého ledna. Tedy pokud Jess pustí z Texasu sněhová bouře, která se v této krajině tornád očekává. „O připravenost hráček obavy nemám. Před několika dny mi psala Egle, zda se může připravovat v Klajpedě s místním týmem,“ řekl trenér Kurucz.

 

Na prvním tréninku se pilovaly především herní činnosti jednotlivce a střelba. Po společném úvodu, kdy se trenér zmínil o změnách v družstvu jejich prvního soupeře tureckého Ordu, se hráčky rozdělily do dvou skupin. Podkošové hráčky společně s trenérem Danem Kuruczem drilovaly na jednom koši svoje činnosti, „perimetrové“ hráčky na koši druhém měly svoje cvičení s asistentem Jirkou Havranem.

 

Také naše hráčky se stejně jako muži budou připravovat až do předposledního dne letošního roku. Na Silvestra a na Nový rok však, na rozdíl od mužů, dostanou volno. První zápas je čeká „až“ sedmého ledna, kdy do Nymburka přijede v rámci poháru Eurocup turecký Orduspor. „V družstvu Orduspor došlo ke třem změnám v sestavě, když vyměnily tři hráčky základní pětky,“ nenechává klidným trenéra Kurucze průvan v tureckém kádru. „Mohlo by se zdát, že takový radikální řez kolem Vánoc není před blížícím se zápasem Eurocupu dobrý, ale v Turecku není vánoční přestávka a tým odehraje ještě před naším zápasem minimálně tři utkání v domácí soutěži. Zapracování nových hráček bude pro ně snazší,“ dodal náš kouč.

 

Po utkání Eurocupu, který se hraje 7.ledna od 19:00 hodin v Nymburce, čeká naše hráčky v sobotu od dvou odpoledne tým ještě většího kalibru. Do Nymburka přijede úřadující vítěz Euroligy žen ZVVZ USK Praha. Ani v dalším týdnu nebude čas na odpočinek. Ve čtvrtek čeká hráčky v tureckém Ordu odveta eurocupového zápasu a v sobotu nebo v neděli si na ně brousí zuby Valosun Brno. Aktuální brněnský vládce ženského basketbalu v domácím prostředí určitě bude chtít získat cenný bod navíc do ligové tabulky. 


Ve fotogalerii byly doplněny fotografie z tréninku    

 
vloženo: 28.12.2015 08:25 / aktualizováno: 29.12.2015 00:12 / přečteno: 26857x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.