JAKO PŘES KOPÍRÁK

JAKO PŘES KOPÍRÁK

V prvním zápase odvet v základní části Bonver ŽBL jsme především ve druhém poločase odvedli solidní práci a i podruhé jsme porazili Karlovy Vary. Tentokrát poměrem 74:54.

Možná by rádi v Karlových Varech navždy ze zápasů s Nymburkem vyloučili 26. minutu, protože v obou dvou zápasech právě v této době naše hráčky zlomily odpor soupeře a už nepustily Západočešky před sebe. I průběh prvního poločasu obou zápasů byl podobně vyrovnaný. V dnešním utkání byl přeci jen o trochu vyrovnanější než v prvním.

 KV - grafy

Naše děvčata si v prvních dvaceti minutách nedokázala poradit s klíčovou hráčkou Varů Julii Reisingerovou, která se dokázala přes Egle Šikšniute prosazovat. Už za první čtvrtinu nastřílela přesně polovinu bodů svého týmu, za druhou dokonce ještě o polovinu více. Ve druhém poločase však pivotka soupeře vyklidila bitevní pole a přidala jediný bod. Na vině jsou dva faktory. Trenérka hostujícího týmu v prvním poločase dala své podkošové hráčce jen necelé dvě minuty oddechu, ve třetí čtvrtině už jen minutku, a tak energie rychle odcházela. My jsme navíc ve druhém poločase podstatně zvýšili tvrdost v osobních soubojích a neustálý souboj o pozici pod košem jí bral energii stále více a více. V poslední čtvrtině už „šlapala vodu“ a únava se projevila i na trestných hodech, kdy ze šesti pět skončilo na přední obroučce. Na dovršení zmaru přišla technická chyba, když si Julia po pátém odpískaném faulu neodpustila vehementně zatleskat rozhodčímu. Ten hned přispěchal s téčkem nad hlavou.

 

Ve statistických údajích se dá vyhledat, že jsme podstatně lépe stříleli z pole (44%:29%) a navíc byla střelba rozdělena mezi více hráček. Z 59 střel Varů si osmnáct vzala Reisingerová a čtrnáct Kušlitová, což je dohromady více než polovina. U nás byla nepilnější Egle s 11 střeleckými pokusy. Na doskoku jsme vyhráli o 13 doskočených míčů a dokázali jsme lépe využít útočných doskoků. Na počet jich sice bylo stejně po 13, ale naše hráčky z nich vytěžily 12 bodů, hosté jen sedm. Stejně tak jsme dokázali lépe využít rychlé protiútoky. Nám přinesly 17 bodů, Varům jen 11. Vyrovnané byly ztráty (23:22). Čtrnáctidenní herní výpadek se přeci jen trochu projevil právě v této činnosti.

 

Během celého prvního poločasu se utkání vyznačovalo bodovou přetahovanou. Ani jeden tým nedokázal odskočit na více než pět bodů. Na straně hostů se prosazovala především Reisingerová, u domácích byly body rozloženy mezi více hráček. Vyrovnanému průběhu odpovídalo i vyrovnané procento střelby z pole. Vary dokázaly lépe využít našich ztrát, když po takových situacích vytěžily 14 bodů. My jsme zase byli lepší z rychlých protiútoků a také jsme ovládli doskok.

 

Po změně stran se ještě na chvíli dostaly do vedení hráčky soupeře, ale v posledních patnácti minutách jim docházel dech. Vary musely bojovat s přibývajícími osobními chybami klíčových hráček Kušlitové, Reisingerové a Malečkové a ve druhém poločase také se zvýšenou agresivitou našich hráček. Klíčovým bodem pro vývoj zápasu byl úsek mezi 24. a 27.minutou, které jsme vyhráli 13:0 a skóre se posunulo ze stavu 41:44 na 54:44. Od té doby jsme už náskok udržovali, i když trenér Kurucz prostřídal a snížil zátěž našim klíčovým hráčkám.

 
Nejdelší časový úsek nakonec odehrála Monika Hamplová (necelých 30 minut), která výborně bránila. Nad dvacet minut se dostala Veronika Bortelová (27:23), Jessica Kuster (22:26) a 13 sekund nad dvacet minut musela odehrát Egle Šikšniute a to jen díky vyfaulování Saši Chomenčuk. Bezt čtyř sekund dvacet minut odehrála také Tee Taylor. Nejlepší střelkyně se rekrutovaly právě z těchto hráček - Bortelová 15 bodů, Kuster 12 bodů a Šikšniute a Taylor po 10 bodech. Na straně hostů nastoupily také všechny hráčky, více než 30 minut odehrála Kušlitová (36) a Reisingerová (32). Nad dvacet se dostaly Malečková, Sehnalová a Šmídková. Jedinou dvoucifernou střelkyní byla Reisingerová s 21 body, osm bodů dala Zuzáková (za 14 a půl minuty) a sedm Kušlitová. 

podrobnější popis průběhu a statistiku zápasu najdete zde  
 
vloženo: 29.11.2015 23:47 / přečteno: 30645x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.