BYLI JSME PĚKNĚ ROZJETÍ

BYLI JSME PĚKNĚ ROZJETÍ

Nymburské hráčky, stejně jako zbytek pelotonu Bonver Ženské basketbalové ligy, kroutí druhý týden bezzápasového období, které vzniklo kvůli reprezentační přestávce. Bylo to pro našeho trenéra pozitivum nebo převládala negativa…

Trenér Kurucz se musel obejít bez dvou hráček. Po celé období chyběla litevská reprezentantka Egle Šikšniute, které se vrací až v pátek večer a do utkání proti Karlovým Varům v neděli zasáhne bez jediného společného týmového tréninku v Nymburce. V prvním týdnu byla na reprezentačním soustředění širšího výběru ČR v Klatovech také Monika Verlíková. Pozvánku do reprezentace dostala i Lenka Bartáková, ta však realizačním týmem reprezentace do prvního cyklu povolána nebyla.    
 

Pane trenére, jak jste využili reprezentační pauzu?

Pracovali jsme především na individuálních činnostech. Hodně jsme stříleli a nacvičovali kombinace jedna na jedna, dva na dva a podobně. Nezapomínali jsme ani na posilovnu. Tréninky byly náročnější než v průběhu sezony a byly více podobné těm z přípravného období. Byly zaměřené na zvýšení kondice, ať už v silové připravenosti nebo dynamice. Věřím, že jsme se posílili a budeme ještě důraznější.

 

Byla příprava v obou týdnech stejná?

Kondici jsme se věnovali především v minulém týdnu a pondělí tohoto týdne. Ve druhé části jsme se už více věnovali herní stránce. Od čtvrtka už se budeme zaměřovat na konkrétní přípravu na oba dva budoucí soupeře - Karlovy Vary a Pécs. Vzhledem k tomu, že v neděli hrajeme ligu a už v úterý odjíždíme do Maďarska, musíme se věnovat oběma soupeřům naráz.

 

Dostaly hráčky za odměnu také nějaké volno?

Dali jsme jim tři dny volna od pátku do neděle. Nebylo to ale za odměnu, i když by si za výkony v dosavadním průběhu sezony odměnu děvčata klidně zasloužila. Volili jsme volný víkend i proto, aby se hráčky, které mají kořeny mimo nejbližší okolí, aby mohli zajet za rodiči a za sourozenci. Přeci jen volných víkendů během roku moc nemají.

 

Jaký byl pondělní návrat po třech volných dnech?

Myslím, že to nebylo špatně, naopak v pondělí měly holky obrovskou chuť do basketu. Trénovaly s lehkostí a bylo vidět, že je to opravdu bavilo.

   

Jak vám reprezentační přestávka pomohla nebo ublížila?

Myslím, že pro nás to, s výjimkou zmiňované efektu tří volných dní, nebylo zrovna dobré. Byli jsme před přestávkou pěkně rozjetí. Já doufám, že jsme nastoupenou vítěznou sérii neztratili, pouze přerušili. Nepomohlo ani to, že jsme museli oželet Moniku Verlíkovou a Egle Šikšniute. Především nepřítomnost Egle před zápasem proti Varům, jejichž hra se opírá o výkony podkošových hráček Reisingerové a Kušlitové, není příjemná.

 

Jsou opravdu dvě chybějící hráčky tak velkým problém?

Musíme si uvědomit, že dlouhodobě chybí Veronika Rybová a Daniela Hlaváčová, kterou jsme na soupisku připsali, se v zápase B-týmu lehce zranila. Měli jsme tedy jen devět hráček a to není na trénink basketbalu zrovna příznivé číslo. Navíc my pro trénování potřebujeme dvě souměřitelné pivotky a tím, že chyběla Egle (Šikšniute), neměla Saša (Chomenčuk) odpovídajícího sparing partnera.

 

Nabízí se otázka, proč nevyplnit pauzu přípravným zápasem?

My jsme o této variantě pochopitelně přemýšleli, ale nebylo s kým hrát. Zahrát si přípravný zápas s týmy ŽBL, když se ještě hraje základní část sezony, není zcela ideální. Zkoušeli jsme i slovenské týmy, ale ty, o které jsme měli zájem, mají více reprezentantek a při jejich neúčasti by takové zápasy trochu ztrácely význam. Zápasy s týmy první ligy by nepřinesly odpovídající kvalitu, protože výkonnostní rozdíl mezi oběma soutěžemi je zatím veliký. Ve druhé reprezentační přestávce už s nějakými zápasy určitě počítáme. Tam už půjde najít družstva, se kterými se s velkou pravděpodobností v play-off nepotkáme. 

 
vloženo: 25.11.2015 02:29 / přečteno: 27692x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.