PRODLOUŽÍME ČISTOU SÉRII?

PRODLOUŽÍME ČISTOU SÉRII?

V neděli nás čeká poslední utkání první poloviny základní části. Soupeřem bude předposlední Ostrava, což ale neznamená, že nás čeká nějaký snadný zápas.

Ve hře je kromě samotného vítězství a dvou bodů do tabulky také nepřerušení série vítězných zápasů v Bonver ŽBL. „Věřím, že i v utkání s Ostravou zvítězíme a završíme tak první polovinu základní části ŽBL bez jediné porážky,“ věří trenér Dan Kurucz.

 

Co ještě o týmu soupeře říká náš trenér?

Tým Ostravy figuruje zatím na předposledním místě ligové tabulky, takže by se mohlo zdát, že by měl být pro naše hráčky snadným soustem. Já osobně si nemyslím, že by měl být tento zápas pro nás jen tak snadnou záležitostí. My se v utkání musíme zaměřit především na náš vlastní výkon. V zápase se chceme zaměřit na dobré doskakování a rychlé protiútoky z něj plynoucí, protože tam vidím naši šanci a zároveň to byla herní situace, která se nám v poslední době příliš nevedla.

 

Proč by mělo být utkání s Ostravou těžké?

Jednak proto, že jsme se ve čtvrtek večer vrátili z velmi náročného utkání Eurocupu v jižní Francii proti Basket Landes (59:62), kde jsme před dvěma tisíci diváky vydřeli velkou naději do odvety. Naše klíčové hráčky odehrály drtivou porci minut a jedou už doslova nadoraz. Navíc Ostrava má celkem kvalitní kádr, určitě ne na předposlední místo v tabulce. Důkazem budiž třeba to, že v minulém kole velmi trápila na své palubovce třetí tým tabulky z Trutnova, a to se ještě musela obejít bez své nejlepší střelkyně Young.

 

Která jména v ostravském týmu jsou zajímavá?

V týmu Ostravy vynikají cizinky Dušanič a Young, teď přibyla další hráčka, Williams. Z Češek bude dobré si do budoucna zapamatovat jména velmi mladých hráček jako je například Pavlicová nebo Potočková. Samozřejmě vedle cizinek tvoří jádro týmu rozehrávačky Havlíková a Burzová, křídelní střelkyně Sedláčková a pivotka Vojtíková, všechno děvčata lehce nad dvacet, takže také naděje českého basketbalu.

 
Změní se styl hry soupeře, který před nedávnou dobou změnil trenéra?  

Sám jsem zvědav, co tato změna přinese. Samozřejmě, jako kolega trenér je pro mě složité se k tomu vyjádřit, někdy je lepší radikální řez a výměna trenéra, třeba když na tým padne "deka porážek", tak pak je prostě lepší "něco" udělat a výměna trenéra se nabízí. Na druhou stranu, mojí filozofií bylo trenéra v průběhu sezony neměnit, dát šanci pracovat s týmem delší dobu. Občas se projeví tak zvaný "haló efekt", kdy se pod novým trenérem vyhraje hned první zápas. Uvidíme, co se přihodí v případě ostravského družstva.

 
 
vloženo: 14.11.2015 21:42 / přečteno: 26832x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.