NÁZORY PO UTKÁNÍ S OSTRAVOU

NÁZORY PO UTKÁNÍ S OSTRAVOU

Jak utkání s Ostravou hodnotili oba trenéři a dvě hráčky, si můžete přečíst v pozápasovém komentáři.

Tibor Jány

Výsledek zápasu byl jasný úplně od začátku. Domácí hráčky jsou velice dobře sehrané, dokáží rychle zareagovat na každou akci obrany a najdou svou spoluhráčku v ještě výhodnější pozici. Domácí velmi dobře stříleli za tři body, především v prvním poločase. Ve druhé části zápasu, v době, kdy dostali příležitost hráčky z lavičky, jsme dokázali zápas vyrovnat, ale to už bylo rozhodnuto. Myslím si, že v prvním poločase jsme se báli, byli jsme odevzdaní, ve druhém poločase jsme měli více odvahy a to i za trojkovým obloukem.

 

Co vám přinesl souboj s Nymburkem?

Ukázal nám, kde jsou naše chyby. Kam se máme posunout, abychom vytvářeli větší tlak na soupeře. Snažili jsme se bránit po celém hřišti. Pokud bychom se stáhli jen pod koš, dali bychom domácím příležitost hrát z vymezeného území na perimetr, odkud dokáže Nymburk trestat dlouhými střelami.  

Kurucz - Jány
Daniel Kurucz

My jsme na úvod hráli laxně, prohrávali jsme 4:8. Při time outu jsem hráčky probudil. Přitvrdili jsme v obraně, z tohoto vyplynula spousta zisků a snadné vedení o poločase až o 25 bodů. Bohužel nám do velkého týmu chybí ještě to, abychom i přes výrazné vedení soupeře zadusili zcela.

 

Tak snadné vedení nám tedy trochu ublížilo?

Může to tak vypadat. Já jsem pochopitelně do zápasu pustil všechny hráčky. Svůj první start a koš v lize zaznamenala Míša Mocová, za což jsem rád. Taky trochu opadla koncentrace všech na hřišti. Z toho vyplynuly nějaké ztráty, nedůslednost v obraně a dovolili jsme soupeři snížit na pro ně sympatický rozdíl.

 

Kdy jste získal jistotu, že v zápase vyrovnanější zápas, jako třeba se Slovankou nebo Žabinami?

Když jsme ze 4:8 šli na 13:9. Už bylo vidět, že se děvčata chytla a v tu chvíli už jsem byl přesvědčený, že se do hry zapojí celá lavička.

 

Co vám bylo sympatické na hře soupeře?

Že se nebáli střílet trojky ani Vojtíková ani Kovářová. Také se soupeř nepoložil, i když byl rozdíl ve skóre obrovský. Nedopouštěl se žádných zákeřných faulů a snažili se hrát basket. Ovšem ukázalo se, že jsme výkonnostně lepší.

 

Co bylo sympatické na našem výkonu?

Dokázali jsme připravit pěkné akce, při kterých šel míč rychle z ruky. Líbil se mi výkon Ály Huňkové, která v první půli výborně střílela, ve druhé měla výborné asistence na dlouhé hráčky. Škoda jen, že se nám střely zpod koše nepovedlo mnohdy proměnit. Bojovně hrála Áža Skokanová. Přehled ukázala Véra Bortelová.

 

S čím jste byl nejméně spokojený?

Neproměňovali jsme jasné příležitosti pod košem. Nemělo by se nám stávat, že nedáme deset košů z bezprostřední blízkosti.

 

Monika Hamplová v týmu funguje podobně jako Vojta Hruban u mužů. Dostává ty nejnebezpečnější hráče soupeře…

Ano, Monika je skvělá v obraně. Je rychlá, dynamická, tvrdá, má výskok… jen mám trochu strach, aby si nezačala myslet, že chodí na hřiště jen kvůli obraně. Chtěl bych, aby se na útočné polovině nebála vystřelit. V závěru zápasu pak na několika akcích dokázala, že umí obehrát protihráčky a zakončit individuální akci body.  


Veronika Bortelová

Už první čtvrtina ukázala, jakým směrem se bude zápas ubírat. Poločas byl o pětadvacet a pak se vedení už jen udržovalo. Ve druhé polovině možná soustředění trochu opadlo, ale myslím, že to nebyl špatný basket, že jsme ukázali i pěkné akce a že utkání mohlo diváky i bavit.  

V čem byl mezi týmy největší rozdíl?

My jsme hráli týmovější basket, lépe jsme bránili a měli jsme i spoustu zisků.

 
Klára Vojtíková

Soupeř byl dnes lepší. Má kvalitnější kádr a my stále ještě nejsme tak úplně sehrané. V minulém utkání proti Trutnovu jsme hráli daleko týmovější basket a byli jsme pak podstatně vyrovnanější. To, že jsme nehráli dnes tolik týmově, byl náš největší handicap.

Neměli jste z Nymburka příliš velký respekt?

Jako desátý tým v tabulce nemáme co ztratit. Ve druhé polovině jsme si alespoň trochu více přihrávali a zápas byl vyrovnanější.

Jak se hraje proti nymburským dlouhým hráčkám?

Není to snadné, protože jsme pod košem o hodně menší. Na pozici pivota jsem v podstatě sama, ostatní spoluhráčky hrají spíše z křídla. A moje tři trojky? Tolik jsme jich v jednom zápase ještě nikdy nedala. 

 
vloženo: 16.11.2015 11:10 / aktualizováno: 16.11.2015 23:28 / přečteno: 29787x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.