ČEKÁ SE ULTIMÁTNÍ SOUBOJ

ČEKÁ SE ULTIMÁTNÍ SOUBOJ

Netradičně v neděli 29.listopadu v 17 hodin vstoupí naše basketbalistky do odvetných soubojů základní části Bonver ŽBL. Prvním soupeřem po reprezentační přestávce bude družstvo BA Karlovy Vary.

Podle tabulky by to měl být zápas, kde je náš tým favoritem duelu. Je však otázkou, co s týmem udělala čtrnáctidenní pauza zapříčiněná reprezentační přestávkou. „Myslím, že by pauza měla méně ublížit nám“, soudí náš kouč Daniel Kurucz a vysvětlil: „Naše hráčky jsou vesměs hodně zkušené a myslím, že na takové situace jsou lépe připraveny. Třeba takovou Véru Bortelovou to nemůže ohrozit, vždyť se dá s nadsázkou říct, že za svou kariéru odehrála více zápasů než celý tým Varů dohromady.“  
 

S týmem Karlových Varů přijede třetí neproduktivnější hráčka ŽBL Julie Reisingerová, která si v průměru připisuje přes dvacet bodů na zápas. Uvidíme, jak si poradí s našimi dvěma dlouhými hráčkami. Do dvojice k ní hraje Dana Kušlitová a obě hráčky tvoří jednu z nejlepších dvojic podkošových hráček v lize.  „Klíčem k úspěchu bude ubránit oba pivoty - Julii Reisingerovou a Danu Kušlitovou. Je to skvělá dvojice pivotů, protože každá je úplně jiná. Zatímco Julie hraje často zády ke koši, Dana střílí trojky. Myslím, že Reisingerová žije hodně právě z dovedností své spoluhráčky. Kušlitová totiž svou vlastností dobrého trojkaře vytahuje druhého pivota dál od koše a Julie má pak více prostoru pod košem vyniknout,“ všiml si trenér Kurucz.

 

Dá se tedy říct, že Vary jsou dál od koše méně nebezpečné? „Myslím, že na těchto postech máme převahu větší, i když ani zde nejsou hráčky Varů špatné. Třeba Hanka Šmídková - vysoká trojka nebo Linda Sehnalová na pozici dvě proti nám zahrála také velice dobře. Ale to, že nejlepší trojkařka je Kušlitová, o něčem vypovídá. Je nejpilnější i nejlepší,“ odhaduje Dan Kurucz.

 

Jaký zápas bychom mohli v neděli sledovat? „Vary, byť jsou sedmé, budou nepříjemným soupeřem. Hráčky soupeře hrají tvrdě skoro na hraně pravidel, proto očekávám „ultimátní“ souboje se snahou hrát hodně do těla. Nám musí jít balón rychle z ruky a musíme dobře uvolňovat hráčky bez míče. Líbilo by se mi, kdyby měl zápas podobný průběh jako ten s Ostravou, jen bych čtvrtou čtvrtinu z ostravského utkání vyměnil za čtvrtou čtvrtinu proti Žabinám,“ přeje si Daniel Kurucz.

 

Ještě jedné zajímavé mediální praktiky ohledně týmu ze západu Čech si všiml náš kouč. „Ano, Karlovy Vary mají mladý tým, ale není tak nezkušený. Na internetu se se často píše, že je to slabý tým, outsider a jak hraje dobře. Při každém vítězství příjemně překvapí… Naopak od nás se výhry očekávají, a kdybychom prohráli, je to divné. Podívejme se však na sestavu Varů. Julie Reisingerová je novicka, ale jen v ŽBL. V každém reprezentačním výběru mládeže byla hvězdou. K tomu přidejme Kušlitovou, Andělovou z Hradce, Šmídková a vyjde nám, že tým není vůbec špatný.“ 

 
vloženo: 27.11.2015 09:00 / přečteno: 27713x
 
« Zpět

Krátké zprávy

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.