VE ČTVRTEK MŮŽE BÝT JASNO

VE ČTVRTEK MŮŽE BÝT JASNO

Nymburské ženy zítra vstoupí do odvetných zápasů poháru FIBA EuroCup women utkáním s maďarskou Pécsi. Zápas, který může o mnohém rozhodovat, začíná ve čtvrtek v šest večer.

„Pro domácí tým se jedná o existenční zápas, protože kdyby toto utkání prohrál, tak se s Eurocupem definitivně rozloučí. Naopak, kdybychom vyhráli my, tak nám k postupu do play-off Eurocupu, stačí neprohrát za týden doma s Freiburgem o více než 19 bodů,“ kalkuloval před odjezdem trenér Kurucz.

 

Na téměř sedmi set kilometrovou cestu se tým vydal dvěma mikrobusy, za jejichž volanty usedli jediní dva pánové – trenér Dan Kurucz a asistent Jiří Havran. „Takto ušetříme nejméně padesát tisíc, což v rozpočtu ženského týmu není malá položka,“ vysvětlil Dan Kurucz. Z Nymburka vyjížděl tým ráno v sedm a na místě by měl být kolem čtvrté odpoledne.

 

Na cestu se vydalo celkem 10 hráček. Kromě dlouhodobě zraněné Veroniky Rybové, která se už snad brzy zapojí do tréninkového procesu, nemohla odjet studijními povinnostmi zavalená Anežka Skokanová. Při zápase v Maďarsku bude trenér také postrádat Veroniku Bortelovou, která se rozhodla necestovat z rodinných důvodů. „I když nejsme kompletní, chceme v Pécsi uspět. To znamená, pokusit se o vítězství,“ věří trenér svým zbylým hráčkám. Velkou porci minut tak bude muset zase odehrát Lenka Bartáková. „Jak jsme se ale mohli přesvědčit ve Fribourgu i Landes, je Lenka dobře připravená i na dlouhodobý pobyt na palubovce,“ těší našeho kouče.

 

Důležité pro těžké zápasy je i to, že atmosféra v týmu je v úspěšné sezoně dobrá. „Mohu říci, že se na trénincích se hráčky prezentují v dobré formě i dobré náladě, což mi dává velkou naději do klíčového zápasu naší skupiny F,“ potvrdil kouč a dodal: „Vedle členek základní sestavy Eurocupu: Bartáková – Taylor – Kuster – Šípová – Šikšniute se v poslední době daří i ose Huňková – Hamplová - Chomenčuk,  Monika Verlíková si zkusila reprezentační sraz a také novicka v týmu, Daniela Hlaváčová, postupně zlepšuje.“

 

I přes všechna výše napsaná pozitiva nás rozhodně nečeká jednoduchý soupeř, i když v tabulce maďarské ligy je aktuálně na šestém místě se čtyřmi výhrami a třemi porážkami. Kromě toho, že má nůž na krku z hlediska postupu, není to rozhodně slabý tým. Oproti utkání v Nymburce bude mít k dispozici levorukou pivotku Stankovič a na rozehrávce místo Czirjak bude nastupovat Španělka Pedrals. Ani pro domácí tým to nebude jednoduchý zápas. Jednak je bude určitě svazovat bezpodmínečná nutnost vítězství, ale také skutečnost, že poslední zápas sehrál tým 15.listopadu a ještě k tomu ho prohrál. „Tato nerozehranost by mohla hovořit pro nás, jen vzpomeňme naši nerozehranost pro reprepauze, která se projevila ve slabší obraně v první půli v utkání ŽBL proti Karlovým Varům,“ vzpomíná Dan Kurucz. 

 

Trenér Kurucz očekává následující základní sestavu domácích: Pedrals – Furesz – Parker – Zele – Stankovič. „Obě pivotky jsou levoruké a velmi dobře doskakují,“ vypíchl nejsilnější vlastnost podkošových hráček trenér. Také "záložní“ pětka Szucs – Raksanyi – Gorjanacz – Kaposi - Bozoki je velmi silná. „Podle mého názoru bude klíčovým momentem fakt, zda dokážeme soupeře přeskákat pod oběma koši, protože družstvo Pécse patří v tomto ohledu k nejlepším. Pokud ano, věřím, že utkání zvládneme,“ řekl před odjezdem Daniel Kurucz a my věříme s ním.

 
 
 
vloženo: 02.12.2015 15:07 / přečteno: 29802x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.