NA JIH ČECH PRO DVA BODY

NA JIH ČECH PRO DVA BODY

Pro naše hráčky v neděli pokračuje Bonver ŽBL. Dalším soupeřem, pět kol před koncem základní části ligy, budou poslední Strakonice. Utkání na jihu Čech začíná v 16:30 a my si chceme odsud přivézt do tabulky dva body. 

Se Strakonicemi máme zatím negativní bilanci. V letošním ročníku jsme omlazený celek poměrně bez větších problému porazili, ale v minulé sezoně jsme oba zápasy prohráli. „Je to jediný soupeř, který skončil v tabulce pod námi, se kterým jsme vloni prohráli oba zápasy,“ vzpomněl si trenér Kurucz. Pravdou je, že oba zápasy se hrály ve specifických časech.

 

První domácí padl do předvánočního období, kdy nám chyběla Waltia Rolle. „Že nám bude Wal chybět, to jsem tušil, ale že to bude až tak kritické, to mě překvapilo,“ řekl bezprostředně po zápase nespokojený trenér Kurucz. Nám chyběla Waltia, Strakonice byly kompletní. V letošním kádru sice zůstala Vrančić, která nás tehdy popravila 24 body a 13 doskoky, ale už zde nehraje Šujanová (15 bodů / 5 doskoků), Kastanek (21 bodů) a ani Berry (10 doskoků)

 

Druhý zápas ve Strakonicích se hrál v posledním kole a v době, kdy nás už žádný výsledek nemohl sklepat ze čtvrtého místa a ani vítězství by nás neposunulo výše. V našem kádru již chyběla Monroe a Waltia strávila na palubovce necelých 10 minut. Trenér Kurucz hodně střídal a nadšeně hrajícím domácím jsme nedokázali konkurovat. Ani jedna z našich hráček nedala, při týmové úspěšnosti střelby necelých 25%, více než 8 bodů. Na straně domácích dala Kastanek 20, Šujanová a Berry 13.

 

První letošní vzájemný zápas ovlivnila výborně sehraná první čtvrtina, kterou jsme vyhráli 26:12. Druhou a třetí jsme pod vlivem výrazného vedení prohráli. I když konečný rozdíl čtrnácti bodů by se mohl zdát jako malý, během celého zápasu jsme jeho vývoj kontrolovali.

 

Ani v tomto zápase zdánlivě o nic nejde. Náš tým si na druhém místě tabulky drží odstup od třetího Hradce Králové a posun na pozice USK je nemožný. „Musíme si dát pozor, abychom Strakonice nepodcenili. Oni jsou sice poslední a mají jen jedno vítězství, ale v lednu podávají zlepšené výkony. Dobře hraje Vrančič na rozehrávce a Gaislerová na křídle, chytají se i mladé holky ze Strakonic. Naše základní pětka bude mít ještě plné nohy těžkého utkání Eurocupu proti Miškolci, ve kterém hráčky odehrály více než 34 minut. Naše výsledky jsou skvělé, máme to 15:1, ale na druhou stranu rozdíly ve skóre nejsou tak velké. My si chceme definitivně zajistit druhé místo co nejdříve před koncem základní části, a proto nemůžeme žádný tým, ani poslední, podcenit. Pochopitelně, pokud to bude možné, budeme chtít protočit celý kádr. Už jen proto, aby hráčky, co hrály ve čtvrtek málo, udržely zápasový rytmus a zároveň chci dát šanci k oddechu těm vytíženým,“ řekl k nedělnímu zápasu trenér Daniel Kurucz. 

 
vloženo: 30.01.2016 15:37 / přečteno: 29808x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.