KURUCZ: VÍME, JAK VYHRÁVAT VENKU

KURUCZ: VÍME, JAK VYHRÁVAT VENKU

Podívejte se na zápas Nymburk - Miškolc očima trenérů a jimi vybraných nejlepších hráček. O své pocity se podělila také Veronika Bortelová a nejlepší obránce našeho týmu Lenka Šípová.

Trenér Miguel Lopez Alonso, Miskolc

Byl to těžký zápas. My jsme to ale očekávali, protože Nymburk je opravdu dobrý tým. V zápase jsme udělali několik špatných rozhodnutí, netrefili pár trestných hodů… Rozdíl je jenom 5 bodů a my jsme teprve v polovině boje. Musíme se nyní velmi soustředit na domácí zápas a to my uděláme.

 

Trenér Dan Kurucz, Nymburk

Nejprve mi dovolte pogratulovat Miguelovi k dnešnímu vítězství. Myslím, že to byl zápas kvalitních obran obou týmů. Dnes jsme prohráli o 5 a to znamená, že pokud chceme postoupit, musíme vyhrát další zápas o 6. Víme jak vyhrávat zápasy na hřištích soupeřů o 6 (v Ordu 87:81)… Musíme si přiznat, že hráčky Miskolce měly v posledních 5 minutách vice energie. Rozhodujícím momentům bylo vyfaulování Šípové. Poté měly Horti i Brewer více prostoru pod košem a dokázaly toho využít. Miskolc měl také hodně dobrých zisků.

 

Orsolya Szecsi, Miskolc

Byl to vyrovnaný zápas, věděly jsme jak je Nymburk silný. Udělali jsme v průběhu zápasu několik chyb, ale nakonec jsme vyhráli o 5 a to je to jediné, co se počítá. Na druhou stranu to je jenom o pět a my musíme odvetu začít jako by to bylo 0:0. Nebude to lehký zápas, bude to 40 minut tvrdého boje.

 

Theairra Taylor, Nymburk

Byl to skvělý a silový zápas. Nakonec jsme ho prohráli díky našim ztrátám a schopnosti Miskolce tyto ztráty potrestat. Těšíme se na odvetný zápas. Trochu upravíme naši strategii a já osobně věřím, že budu proměňovat střely a pomůžu tak k vítězství našeho týmu.

 

Veronika Bortelová, Nymburk

Veroniko, byl to letos po USK nejtěžší soupeř?

Jednoznačně. Čím dále se postupuje v Eurocupu, tím vyrovnanější soupeři jsou. Je to škoda, protože jsme sahali po vítězství, bohužel hloupými chybami jsme se o něj připravili. Konečný rozdíl ale není velký a šance na postup se nám tím nezavřela.

Co se nepovedlo?

Mám na mysli svoje „ptákoviny“. Škoda některých faulů, špatné výpomoci, těch drobností bylo více.

Kdy se zápas ještě dal vyhrát?

Já nevím přesně, když je člověk na hřišti, vnímá celý zápas jinak než diváci v hledišti.  Dobře jsme na tom byli ve třetí čtvrtině. Naopak v koncovce jsme se trápili v útoku. Oni vsadili na dlouhé hráčky, hráli zkušeně a Brewer a Horti voje pokusy proměňovaly.

Jak jste zápas vnímali? Jako třešničku na dortu?

Přesně tak. Pro nás už postup do FINAL 8 je bonus. Není to tak, že bychom se tím uchlácholili. I dneska to bylo vidět. U nich to bude ještě těžší, ale na druhou stranu je budeme lépe znát.

Odveta bez nebo s Veronikou Bortelovou? 

Nevím, netuším….

 

Lenka Šípová, Nymburk

Kde číhalo největší nebezpečí soupeřek?

Bylo hodně těžké hrát proti jejich pivotkám. Byly těžší, silnější a celý tým na ně hodně hrál. Především na konci se Brewer prosazovala.

Jak hodnotíte svoje vyfaulování?

Byla to ode mě hloupost.

Jaké byly pokyny od trenéra ohledně bránění pivotky Brewer?

Bylo potřeba ji bránit zepředu a věděla jsem, že má silnější levou ruku, proto jsem tomu upravila i způsob bránění. Snažila jsem se ji nepustit na levou stranu.

Soupeř má vícenásobně vyšší rozpočet. Věřili jste i během zápasu, že byste je mohli nakonec udolat?

Věřili, do poslední chvíle.

Co rozhodlo v posledních pěti minutách? 

To, že jsme neubránili Brewer. Pod tlakem jsme se dopouštěni nějakých chybiček jako je třeba přešlap lajny, něco jsme nedali a už se to sčítalo.

Jaké jsou šance do odvety?

Při mínus pěti bodech šance je větší, než kdyby to bylo o třicet. Hrajeme u nich doma, může to být obtížnější, ale vzdávat to nebudeme.

 
 
vloženo: 29.01.2016 16:37 / přečteno: 30275x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.