KURUCZ: VĚŘIL JSEM STÁLE VE VÍTĚZSTVÍ

KURUCZ: VĚŘIL JSEM STÁLE VE VÍTĚZSTVÍ

Přečtěte si postřehy obou trenérů a některých hráček po utkání Nymburk - BLK Slavia Praha.

René Štěpánek - trenér Slávie

Na začátku utkání jsme dělali fatální chyby. Soupeř toho naštěstí nevyužíval, protože hrál také špatně. My jsme se ale mohli dostat do vedení o šest, osm bodů a hrát úplně v poklidu. Jenže celé utkání se pak tahalo a Nymburk byl stále o fous lepší. V závěru nám svitla naděje, když jsme mohli jít do vedení. Bohužel pro nás jsme neproměnili jednoduchý nájezd, na druhé straně přišel faul a místo vedení o dva body, jsme o dva prohrávali. V závěru rozhodly větší zkušenosti lepších hráček Nymburka.

Byl to zápas o vašich chybách?

Ano, bylo to hodně o našich chybách. Chvilkama jsme hráli hodně neukázněně v útoku, kdy jsme jednoduché akce řešili střelbou z dálky místo nájezdu pod koš jeden proti jednomu.

Kde byla vidět největší převaha Nymburka?

Podkošové hráčky Nymburka jsou skutečně vysoké a některé odražené míče, ač byla naše hráčka dobře postavená, stejně získala pivotka domácích.

 
Dan Kurucz - trenér Nymburka

Tímto utkáním jsme zahájili sérii pěti zápasů, z nichž čtyři budou těžké. První máme za sebou, ale čeká nás dvojzápas s Miškolcem a utkání v Hradci. Proto jsme chtěli rozložit síly. Nemohl jsem bohužel počítat s Tee Taylor, která si z Českého poháru odnesla zranění hlavy. Na tréninku byla jen v sobotu před utkáním. Sama hráčka sice říkala, že je v pořádku, ale já jsem ji, že pokud to půjde, chtěl nechat sedět. Alena Huňková ji nakonec nahradila dobře. Ála byla v prvním poločase hodně vidět, ve druhém si už na ní soupeřky dávaly větší pozor.

V zápase jsme se několikrát bodově vzdálili a to mi umožňovalo více střídat. Ukázalo se, že při větším střídání se soupeři podaří náskok stáhnout. Ne, že by nebyly střídající hráčky dobré, ale nejsou dostatečně razantní. Více přemýšlí o tom, jak vypomoci, než aby striktně dodržovaly dohodnutý styl hry. Všechna střídání byla „programová“ a celou dobu jsem věřil ve vítězství.

I za stavu 59:59 čtyři minuty před koncem?

Ano, i za tohoto nerozhodného stavu. Cítil jsem sílu mého týmu a věděl jsem, že si už nenechá dát další koše. Při time outu jsme si řekli, že budeme jinak bránit Katku Bartoňovou a ta úplně vypadla z role. Taky jsme přitvrdili ve hře pod košem. Všechno dohromady nám brzo získalo zase dvouciferné vedení.

Jak si vysvětlujete velké výkyvy ve výkonu týmu v průběhu zápasu?

To má více příčin. Jednak je to dáno střídáním, pak určitým uspokojením z vedení v zápase a také způsobem hry soupeře. Ten dnešní zápas mi trochu připomínal Tour de France a zákonitosti jízdy v cyklistickém pelotonu. My jsme jeli vepředu a soupeř na doražení „balíku“ spotřeboval moc sil. Totálně se vydali a jak se dotáhli, už jim na víc nezbyly síly. Já jsem navíc čtyři minuty před koncem utkání poslal odpočinuté hráčky – Sašu a Véru.

Je něco, co vás mrzí na hře svých hráček?

Proměňování střeleckých pozic zpod koše. Ve vyrovnanějším zápase by nás to stálo vítězství. Třeba Miškolc by nám to neodpustil.

 
Krystal Vauhn - hráčka Slavie

Dnešní utkání bylo asi pro diváka zajímavé, ale my neměli štěstí. Naším největším nedostatkem byla špatná komunikace v obraně. Navíc máme některé nové hráčky, nového trenéra. Myslím, že se budeme v průběhu času zlepšovat.

 
Jessica Kuster - hráčka Nymburka

Dneska jsme hráli především jako tým. Škoda jen, že jsme v několika úsecích trochu ztratili koncentraci.

Naše týmová hra se projevovala spíše v obraně nebo útoku?

Já myslím na obou stranách hřiště. V útoku už naše týmová hra byla vidět lépe. Několik pěkných akcí a přihrávek se muselo fanouškům líbit. V prvním poločase jsme měli při rotaci pár hluchých míst v obraně, ale celkové vítězství nám nevzaly.

Byla jsi nervózní při vyrovnaném skóre na konci zápasu?

(s úsměvem) Nebyla jsem nervózní, věřila jsem ve vítězství.

Chyběla to tvoje krajanka Tee v utkání?

Chyběla mi. Je to klíčová hráčka, ale Ála Huňková ji dobře zastoupila.     

 
Veronika Bortelová - hráčka Nymburka

Se Slávií jsme nečekali žádné snadné utkání. Důležité bylo ubránit jejich klíčové hráčky Vaughn a Johnson. Především u Johnson se to Jess povedlo. Utkání jsme rozhodli lepší obranou. Už v prvním poločase jsme vedli dvouciferným rozdílem, ale vlastními chybami jsme je vrátili do zápasu. Ve druhém poločase to bylo to samé. Už jsme zase vedli o deset a nedůsledná obrana pomohla hostům až k vyrovnání. V posledních minutách nám opět pomohla obrana – zisky a doskoky znemožnily Slávii skórovat.

 
Alena Huňková - hráčka Nymburka

Chvíli nám na začátku trvalo, než jsme se rozehráli. V některých úsecích zápasu nám chyběly doskoky. Cizinky ze Slávie jsou hodně silové a dokázaly si pod košem vybojovat několik útočných doskoků.

Měli jste z utkání obavy?

Před zápasem jsme měli jediný cíl – vyhrát. O ničem jiném jsme nepřemýšleli.

Odpovídá desetibodové vítězství kvalitě týmů?

Myslím, že to mělo být o více. Nás v zápase trochu brzdil útok, kdybychom dali několik jasných košů a neměli pár nevynucených ztrát, mohlo to být o dvacet.

 
Lenka Šípová - hráčka Nymburka

Z prvních deseti bodů jsi sama dala sedm. Co jsi měla k obědu, že se ti tak dařilo?

Kromě banánu jsem k obědu neměla nic. Měla jsem jen vydatnou snídani.

Jak těžké to bylo utkání třeba ve srovnání s posledním na Spartě?  

Bylo to těžké utkání, které ale mělo skončit vyšším rozdílem. Pro mě bylo utkání na Spartě o trochu horší. Měli jsme v něm hodně faulů, Egle a Saša se nakonec vyfaulovaly a já hrála se čtyřmi.

    
 
vloženo: 26.01.2016 00:54 / přečteno: 30053x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
Kurucz a partners
Dr.Max
Fortuna
Regionální deníky
Město Nymburk
Středočeský kraj
Jimsoft s.r.o.
hala
MOLTEN
TV COM
ČBF
EKOSELECT
Renomia
AGEL
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.